Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Podklady Lancome vs. Yves Rocher

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Nigdy nie wiem w ktorym sub-forum mam pytac na temat kosmetykow. Powiniem byc jakis specjalny na wymiane recenzji I doswiadczen. W tym momencie poszukuje podkladu. Dotychczas uzywalam Armani Luminous Silk Foundation, ale doszlam do wniosku, ze potrzebuje czegos bardziej matujacego. Zastanawiam sie nad podkladem Lanc么me Teint idole - w przeliczeniu na zlotowki jakies 150 zl, oraz Yves Rocher Flawless Finish Foundation - w przeliczeniu jakies 90 zl (ale co miesjac dostaje kupon z 50% znizka na dwa kosmetyki tej firmy, wiec wyszloby jakies 45 zl.) Czytalam bardzo duzo dobrych recenzji na temat tych dwoch podkladow. Ciekawi mnie czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenia z tymi podkladami? Zastanawiam sie, czy kupic ten tanszy na poczatek, I jeszcze zastanowic sie nad drozszym.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
* Jeszcze dodam, ze ten podklad Yves Rocher, w Polsce nazywa sie "Zero niedoskonalosci."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teint Idole sam w sobie nie matuje, ale w po艂膮czeniu z pudrem jest fajny. Z YR mia艂am pr贸bki kilku, nie wiem, czy akurat tego te偶, nic mi nie podesz艂o, albo by艂y za ci臋偶kie, albo zero efektu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi Lancome zupe艂nie nie odpowiada. Mam wrazenie, ze ca艂y si臋 wch艂ania i jest widoczny tylko w porach. Za to z Yves Rocher mia艂am juz kilka roznych podkladow i zawsze jestem zadowolona. Mam cer臋 mieszan膮 i 艂adnie si臋 rozprowadzaj膮. Dodatkowo nakladam puder sypki transparentny i tu najlepszy jaki mialam na wlasnie lancome :)

Udost臋pnij ten post

tez nie przypadly mi do gustu kosmetyki z yves rocher :( ten podklad z lancome- nie mozesz udac sie do drogerii po probke? szkoda kasy na cos, co moze okazac sie niewypalem. a tutaj jednemu ten podklad bedzie pasowal do cery, a Tobie niekoniecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje za odpowiedz. Wlasnie mi chodzi aby tak po czesci matowal. Mam tez na skorze duzo suchych miejsc, wiec taki typowy matujacy podklad mogl by je akcentowac. Oprocz Lanc么me, musze jeszcze przejzec oferte Chanel. Maja tez bardzo dobre podklady. Ten od Yves Rocher mialam okazje wyprobowac u kolezanki I bylam zadowolona z efektu. Nie jest az taki drogi, wiec chyba kupje, a za drozszymi jeszcze sie rozejrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tutaj nie daja probek do domu, a z takiego otwartego w sklepie nie lubie korzystac. Druga sprawa to taka, ze po jednym razie jest trudno cos powiedziec. Czasami sie wydaje, ze jest super, a pozniej rzeczywistosc jest cakiem inna. Jednak zawsze jest opcja zwrotu jak sie nie spodoba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja sie czaje na podklad lancome teint miracle, ale on do tlustych cer sie chyba nie nadaje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze ode mnie ( gosc 20:56) Mam teraz podk艂ad rozswietlaj膮cy Guerlain: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=68188 i z tego jestem najbardziej zadowolona. Moj膮 mieszan膮 cer臋 rozswitetla , lekko kryje i matowi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A sa tutaj jakies fanki MAC'a? Uzywam w pudrze Studio Fix puder i podklad w jednym, i jestem z tego bardzo zadowolona. W ogole mam dziwna cere. Niby jest bardziej w kierunki tlustej, ale i tak czasami bywa bardzo wysuszona. Nos i niektore miejsca na czole sa bardzo suche, ale ogolnie ma tez tendencje do swiecenia sie - tym bardziej latem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzieki za opinie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz, ja nie bede ich koniecznie stosowac codziennie. Czasami stosuje ten puder + podklad z MAC'a, czasami BB krem, a czasami sam puder. Podkladu potrzebuje na te dni kiedy chce miec mocniejszy makijaz. Tak jak pisalam, na nastepny miesiac jak dostane kupon z Yves Rocher zakupie ten tanszy, a za drozszym sie jeszcze rozejrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kupilam wspomniane podklady Lanc么me I Yves Rocher, i prawde mowiac, nie ma duzej roznicy. Za ten od Lanc么me dalam jakies 180 zl, a ten z Yves Rocher kosztowal mnie jakies 35 zl z 50% rabatem. Ten od Lanc么me jest byc moze ciut lepszy pod wzgledem tego, ze dluzej zachowuje matowosc. Ale jest to mimimalna roznica, poniewaz po 6-8 godzinach i tak wypada sie podpudrowac lub odswiezyc, wiec nie robi to duzej roznicy. Na mojej mamie zrobilam taki eksperyment, ze pol twarzy zrobilam w jednym, a pol w drugim (oczywiscie dobrane odcienie sa bardzo podobne) i na jej twarzy nie bylo zadnej roznicy. Nawet po 6 godzinach po aplikacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A u mnie jest r贸偶nica, Lancome T. Idole znacznie d艂u偶ej og贸lnie zostaje na twarzy i lepiej si臋 sprawdza na t艂ustych partiach twarzy (YR mia艂am dwa, 偶aden si臋 tak dobrze nie sprawdzi艂, w dodatku ten niby dla cery t艂ustej absorbuj膮c sebum wyra藕nie ciemnia艂 na sk贸rze w strefie T). Ale i tak wszystkie bije na g艂ow臋 Double Wear, kt贸rego u偶ywam jesieni膮 i zim膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziwna sprawa, poniewaz u mnie w tym przypadku prawie nie bylo roznicy. Uzywalam kiedys Armani Luminous Silk Foundation, i od razu sie swiecilam jak choinka. Efekt na mojej skorze byl okropny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Double Wear ma niehigieniczna butelke.

Udost臋pnij ten post