Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszka30

kurator

Polecane posty

Gość maszka30

Witam, Dziś dowiedziałam się że mój były partner złożył pozew do sądu o ustalenie kontaktów mojej córki z nim. Dwa lata temu była zakładana pierwsza sprawa o kontakty,dwa spotkania i ugoda.Dlaczego tym razem kontaktuje się w tej sprawie ze mną kurator sądowy? nie jestem patologiczną rodziną wręcz przeciwnie,od jakiegoś czasu szczęśliwą żoną i przyszłą matką drugiego dziecka.Mąż pracuje ja też a dziecko ma prawie 4 lata i chodzi do przedszkola.Normalna rodzina.Więc nie rozumiem.....

Gość gość
a ty biedna myślałaś, że kurator to tylko do patoli zachodzi? :D w tym wypadku kurator występuje jako pełnomocnik ojca dziecka. A nie możesz się z nim porozumieć bez osób trzecich w sprawie spotkań z córką?

Nie to że do samych patoli, mówiłam o sobie że nie ma w mojej rodzinie patologii..nie ważne.... Tak jak pisałam,dwa lata temu odbyła się sprawa o uregulowanie kontaktów z dzieckiem którą ja założyłam,były partner sie na to zgodził i zakończyło sie ugodą z wizytami dwa razy w miesiącu w moim domu jednakże dwa miesiące od rozprawy przestał się stosować do postanowienia sądu. Tym razem sam założył sprawę żądając by spotkania z dzieckiem odbywały się w połowie drogi między miastami w którymi mieszkamy obecnie ( jakieś 100 km w jedną stronę ) z żądaniem by dziecko podczas tych wizyt było z nim sam na sam przez co najmniej 5 godzin....