Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

problem z L4

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam problem, jestem w ciąży i mój gin wystawił mi L4, którego data wystawienia była 25 września a data obowiązywania od 29 września do 27 października. oczywiście niniejsze L4 do pracodawcy dostarczyłam niezwłocznie, ale mój pracodawca do ZUS dostarczył je dopiero miesiąc później, więc myślę sobie spoko wiem, ze ZUS ma 30 dni na wypłacenie zasiłku to kasa będzie pod koniec listopada (z uwagi na to, że w tym roku kalendarzowym przebywałam już na L4 to mój pracodawca płacił mi tylko za pierwsze 9 dni października a reszta ZUS), niestety dzisiaj dostałam pismo z ZUS przesłane jedynie do mojej wiadomości- główny odbiorca to mój gin, ze proszą o wyjaśnienie 4 dniowej różnicy miedzy datą wystawienia a obowiązywania, skoro ustawa mówi tylko o 3 dniach, dali mu czas 21 dni na ustosunkowanie się, co oczywiście przedłuży czas wypłaty mojego zasiłku., nie wspomnę, że jeszcze mają zapłacic za okres od 28 pażdziernika do 25 listopada. Ja za niedługo rodze a nie mam kasy, ile jeszcze mogę czekać na te pieniądze, i czy ja mogę coś z tym zrobic na własna rekę, czy tylko czekać aż popaprany ZUS i jakaś durna "Pani Halinka" z ZUS sami postanowią mi to wypłacić? Dzieki za odpowiedż

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować