Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Testament mojego męża. Jakoś mi głupio

Polecane posty

Gość gość
ja natomaist sie dziwie ze nie rozmawiali o sowjej sytuacji finansowej przed slubem (kto jakie ma wierzytelnosci i zobowiazania i jak zamierzaja sie tym zajac po slubie itp.) xxxxxxxxxxxxxx z tym sie zdodze

Gość gość
A co jesli autorka wyrzuci testament do kosza,czy notariusz ma u siebie drugi? moze nikt o tym nie wie, zatem dom idzie na autorke tylko a nie siorę

Gość gość
ale to nie ejst temat o kruczkach prawnych - tylko o tym ze maz aktorki mial wyzej na liscie priorytetow swoja byla konkubine i siotre niz zone - mysle ze oto sie tutaj rozchodzi....;/ xxxxxxxxxxxxxxxxx Kobieto, wyluzuj.........po co wprowadzasz zla atmosfere i nakrecasz autorke? Facet pisal testament dawno, kiedy nie znal jeszcze autorki, wiec wpisal do testamentu te osoby, ktore wowczas byly dla niego wazne. WOWCZAS - podreslam. Powinien rzecz jasna zmienic te zapisy, bo jego sytuacja rodzinna sie zmienila. Ale pewnie zapomnial. Wystarczy rozmowa i przypomnienie. Nie pisz wiec, i nie rob autorce wody z mozgu, piszac, ze jej maz wyzej ceni siostre i byla, bo to sytuacja sprzed kilku lat!!!

Gość Pisała
gość dziś Ludzie , mylicie dwie sprawy......sprawy wlasnosci, i spadek. Za zycia wlasciwiela dom jest tylko jego i nie wchodzi w sklad majatku wspolnego, gdyz zostal zakupiony przed slubem, i w razie rozwodu zona nie otrzyma zadnej jego czesci. Ale w przypadku smierci wlasciwiela zona bedzie dziedziczyc, nawet jak nie zostala umieszczona w testamecie, bo bedzie miala prawo do zachowku. V V V Oczywiście ze dziedziczy po jego śmierci ! Nawet jego odrębny majątek

"Kobieto, wyluzuj.........po co wprowadzasz zla atmosfere i nakrecasz autorke? Facet pisal testament dawno, kiedy nie znal jeszcze autorki, wiec wpisal do testamentu te osoby, ktore wowczas byly dla niego wazne. WOWCZAS - podreslam. Powinien rzecz jasna zmienic te zapisy, bo jego sytuacja rodzinna sie zmienila. Ale pewnie zapomnial" xxx pyatnie dlaczego teraz zapomnial? a kiedys nie zapominal o wlaczaniu waznych osob do takich spraw, nie sadzisz?? xx "Wystarczy rozmowa i przypomnienie. Nie pisz wiec, i nie rob autorce wody z mozgu, piszac, ze jej maz wyzej ceni siostre i byla, bo to sytuacja sprzed kilku lat!!!" xx ja dokladnie tak uwazam - maz wyzej ceni siostre i byla konkubine niz obecna zone - gdyby sprawa byla dla niego wazna i myslal z wyprzedzeniem to by zone uwzglednil, a takto zapomnial - bo to dla niego nie jest najwidoczniej az tak istotne (priorytety widac mu sie zmienily;-)

"czywiście ze dziedziczy po jego śmierci ! Nawet jego odrębny majątek" xx nie do konca masz racje - bo pomijasz wazna kwestie - tego fdzie ten majatek sie znajduje skoro rozmawiamy bardziej ogolnie a nie o sytuacji autorki.

Gość gość
ROR ...pierdzielisz jak potluczona:O

"gość dziś ROR ...pierdzielisz jak potluczonapechowiec.gif" xx zawsze reagujesz zloscia gdy sie z kims nie zgadzasz??

Gość gość
otulona_snem dziś zona nie ma prawa do zachowku ze spadku z nieruchomosci zakupionej przed slubem-jedynie jego wszystkie dzieci x A Tobie to chyba płacą za pisanie głupot... Czym innym jest majątek wspólny (to co idzie do podziału przy rozwodzie), a czym innym masa spadkowa. Jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz po co się wypowiadasz?

Gość gość
o masz nastepna radczyni kafeteryjna.

Gość gość
Alez skarbie, ja nie jestem na ciebie zla. Tylko rece mi opadaja, gdy czytam to, co piszesz. Brakuje ci szczegolowej wiedzy, a do tego upierasz sie przy wlasnym zadniu, nie analizujac tego, ze byc moze to inni znaja temat lepiej niz ty. To zalosne, wiec szkoda czasu na rozmowe z toba.