Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

gerda nie rozpisuj na cały tydzień,rozpisz na trzy dni tylko albo ''aż'' wystarczy i spokojnie na poczantek.

a no i wiesz chyba że dietę też musisz nieco zmienić

a dlaczego mam zmienić dietę ? przecież nie będę sie forsować nawet o tym nie myślę

gerda ,noo wiesz ja wiem że nie będziesz się forsowała,ale tak gadam na przyszłość bo wiesz ja też tylko miałem jeździć na rowerze do pracy i tyle a wyszło jak wyszło a wiem że to wciąga każda aktywność,zresztą jak zaczniesz to pogadamy za 2 miechy hehee pito.

Dzien dobry, Ty, Gerda, nie szukaj zadnych wymowek, tobie przy tej dnie, ruch jest absolutnie konieczny, musisz pobudzic krazenie, przeca sama wiesz Pitko! Poczytalam dzisiaj kilka stron o dnie, pisza, ze umiarkowany ruch jest bardzo potrzebny. Do dziela wiec! A ty Agatka, nie musisz zaraz isc na silownie, czy kupowac drogich urzadzen. Zacznij od przerw w nauce,na przyklad co godzine, zrob pare pajacykow, pare sklonow, kilka przysiadow. Jak zrobisz to kilka razy dziennie, to ci sie ten wysilek zsumuje :) A jak bedziesz miala wiecej czasu to pomyslisz o jakims powazniejszym ruchu. Wazne jest to, dziewczyny, zeby sie w ogole ruszyc, no!

Witajcie w ten zimowy Niedzielny dzionek , Susan ma racje,musicie wkońcu zacząć ćwiczyć,od najmniejszych rzeczy najlepiej od zaraz . U mnie nawaliło tyle śniegu że szok a sypie dalej,a i tak zaraz pójdę na moja górkę czyli jakieś 4 km ha,jeszcze musze sie wyrobić w godzine.

Witam, co za koszmarna noc wiatr był taki silny jak halny u Deepa oberwał sie styropian ocieplajacy wiezowiec kolo mnie i całą noc sypalo styropianem u mnie po oknach masakra a tera pada grad. No tak dziś muszę spisać plan ćwiczeniowy jak ja Wam zazdroszcze, że nie macie z tym problemu no ale jest nas 2 na 2 ja z agatką nier****iwe do ruchu i Pita z Vatą uzdolnieni ruchowo hehe a ja wczoraj przejrzalam 2 pokoje w celu usunięcia niepotrzebnych rzeczy w tym przepisów miesnych i jestem bardzo z siebie zadowolona :) chociaż tyle na pocieszenie ...

Deep ale Ci zazdroszczę ale uważaj na siebie w tym śniegu szerokiej drogi ! pozdrów góry :)

Pitko dzięki za zainteresowanie dną :) widzę ze nie dawała Ci spokoju ale teraz już wszystko wiesz :) coś ciekawego Cię uderzyło w czytaniu informacji poza ruchem oczywiście ...

W sumie ty chyba wszystko robisz, z tego co bylo napisane, tylko nie wiem, jakie bierzesz leki. Jeden facet w komentarzach pisal, zeby nie cwiczyc silowo tylko wykonywac energiczne ruchy, zeby pobudzic krazenie i zeby te krysztalki sie przemiescily. Jemu to pomagalo. Ogolnie to masz przechlapane z ta dna, ale sie nie poddawaj, w koncu organizm chyba dazy do tego, zeby sie uleczyc, mam nadzieje, ze uda Ci sie wyciszyc te chorobe.

A tak w ogole, to ja wcale nie jestem specjalnie sportowa, ja po prostu wiem, ze to koniecznosc, jak mycie zebow. Nie chce byc niedolezna na starosc. Ruch to zycie.

susana mam przepisany aduneric ale jak się raz wezmie to do konca zycia trzeba brac a ja jestem uparta i walcze bez lekow i daje rade :) tydzien temu norma 5.7 a ja miałam 5.8 to juz rewelka w porownaniu do tego co mialam 9.8 ! ale ruch mi jest potrzebny na cholesterol 255 ostatnio wrr

"Ponadto, ogromne znaczenie w walce z dną moczanową mają ćwiczenia fizyczne, które pomagają w utrzymaniu sprawności ruchowej zaatakowanych stawów. Jedną z podstawowych metod jest codzienna gimnastyka (odpowiednio dostosowana) a także ćwiczenia w basenie, dające większą swobodę ruchów przy wykonywaniu ćwiczeń oraz rozluźnienia mięśni. Dobre rezultaty daje też podwodny masaż. Zapobieganie symptomom dny moczanowej uzyskuje się dzięki fizykoterapii, balneoterapii oraz kinezyterapii (leczenia ruchem)." Gerda, idz na basen :) Plywanie albo aqua aerobik :)

Gość agatka1214
Pajacyki podskoki robie codziennie pisalam dziecko

gerda ja bym jeszcze na wiosnę dołozył kijki i szybki marsz na rozbudowę kondycji. Górka zaliczona a teraz obiad czyli ryż brązowy i do tego brokuły opiekane w mące orkiszowej i ze dwa ogórki kiszone do tego idealne połączenie

Deep brokuły mam orkiszową też mam jak to zapiec? mam nadzieje, ze bez sera czekam

gerda brokuły ugotujesz,dajesz do jajka i na koniec do mąki ,wrzucasz na patelnie ale na małym palniku (brokuła musi ładnie ''dojść''tzn ma być średnio miękka ale to wyczujesz,i co najważniejsze najlepiej sprawdza sie olej rzepakowy.

oczywiście bez sera to chyba jasne, połączenie kapusty kiszonej lub ogórków kiszonych do tego i ryz brązowy to mistrzostwo świata polecam

Gość agatka1214
A suzan robilas oasztet z soczewicy i z cieciorki pyszny jest

Pasztetu jeszcze nie robilam, bo staram sie nie jesc chleba, ale moze sie skusze i bede jadla bez, na pewno jest pyszny.

a ja jestem jakas no nie wiem beznadziejna w tych Waszych sprawach :(miałam dzis cwiczyc no i sie przebralam w fitnesy hehe no i co teraz? ciemna masa co cwiczyc i jak ? to na neta a tam jak wrzuciłm na google cwiczenia to wszystkie odchudzajace koszmar a wierzcie mi nie wiem jak zaczać i jak sie za te ćwiczenia zabrać oprócz rowerka nic nie zrobiłam :( i to nie wymówka naprawde :(

Gerda, sprobuj joge, sprobuj ten kanal na youtubee Xhit, tam sa cwiczenia na rozne partie.

zaczełam te wschodzenie słońca ale tam jest zginanie podeszwy a ja tam straszny ból :(

Deep dzięki za przepisa ale myślałam ze zapiekane to nie smażone a brokuły smażone nie wchodza u mnie w gre ja już nie mam siły na co mam ochote to odpada ...

wiem wiem macie mnie już pewnie dość jestem dość upierdliwa zdaje sobie z tego sprawe ... heh nie ma Was ide spac mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej z cwiczeniami

Pito zmuszasz mnie do przypomnienia sobie angielskiego? to było 30 lat temu !!!

Dasz rade Pitko, poza tym tam przeciez pokazuja, co robic :) I wcale Cie nia mam dosc! Jak Cie boli, to tego nie rob, albo rob tylko w jakims niebolacym stopniu! Poza tym, zapytaj lekarza, co mozesz cwiczyc, powie ci co robic a czego unikac. Ty masz specjalne wymagania, jakis terapeuta powinien ci doradzic jak powinnas cwiczyc, z tego, co wyczytalam, dla osob z dna sa specjalne zestawy cwiczen, takze sie kochana dowiedz.