Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Jak obiecałem daje foty ze wczorajszego wypadu,musziałem dać w osobnych częściach bo pojawił sie spam,reszta fot jest na poprzedniej stronie

Fotki trochę słabej jakości bo robiłem jeszcze starym telefonem,jeżeli będziecie chciały ogladać moje wypady to będe wam wrzucał fotki napewno i w lepszej jakości ;) ;)

Gość agatka1214
Ale tam pieknie jest :)powiem wam ze mam jakiegos dola ostatnio ciezko mi trzymac diete jeszcze jak pisalam wam jadlospisy to mi bylo latwiej a dzis od nowa chcialam zaczac ta dietke i do 12zjadlam dwa banany i pol kg truskawek i bylam strasznie glodna o tej 12nie wiem co zle robie moze musi sie organizm znowu przyzwyczaic kombinowalam cos z tym south beach ale tez minie wyszlo moze pomozecie mi ?

Powiem Wam, ze moj maz to szalonu czlowiek, teraz planuje, ze na emeryture sie przeniesiemy do Hiszpanii. W sumie nie mam nic przeciwko temu, bo lubie klimat, ale sie lepiej zapisze na kurs hiszpanskiego w takim razie.

Witam w ten okropny poniedzialek :( same doły a więc: moja sisi okazało się, że przez ten upadek ma wybite zęby z całej lewej strony więc dziś weterynarz bawil się w denystę i wyrwal resztę :( ale już ją nakarmilam tylko pić nie chce jeszcze dostała zastrzyki i jest BEZOFEN dla młodych (Stan po spożyciu napoju alkoholowego, lub zażyciu środków odurzających/psychotropowych) zobaczymy co dalej. Mojego męża brat mial udar :( a jej siostrze zmarl na ręcach pies :( to niech ten poniedzialek się już skonczy !!! Deep zdjęcia piękne dalam dyszke ale nie podpisane co to jest :( szkoda ino CAMOO susana hiszpanką :D superosko ! dobrze że net tam jest gorzej jakbyś miala się na Kamczatke wyprowadzić hehe

Gość gość
Pozwolicie że dołącze? otóż, mam 26 lat, moim celem jest zrzucenie 5/4 kg, ujędrnienie skóry, zniwelowanie pierwszych oznak starzenia. To tak z zewnątrz. Jeśli chodzi o podejście do zycia to: mniej się złościć, więcej się śmiać, mniej się smucić. W końcu angielski... Od dziś jestem na diecie ,,żreć mniej,, ostatni posiłek jem o 20.00 lub przed, nie jem słodyczy i nie pije napojów gazowanych- moja największa zmora, 4 posiłki dziennie i ruch. No tak, bo o nim zapomniałam... pozdrawiam :)

a teraz do agatki naszej kochanej kombintorki :) tak to jest jak opuszczsz swoich najlepszych czasem wrednych bo nie piszą po Twojej myśli znajomych ,ktorzy sluża Ci radą i pomocą bo pożyli troszki dłużej na tym świecie od Ciebie nasza agatko i kiedy chcesz masz ich pod ręką albo nogą ;) co do pytania o meldowanie o Twoim menu mowiliśmy że ok ale każdy znas rozumie ,że powinien to skomentować a nasze trzy diety jest każda inna musisz wybrać coś z każdej a kazda jest w/g siebie samego najlepsza.Ja uznaje Deepa dietę i dietę susany oni ciężko ćwiczą i nie są chorzy.Ja jestem chora z głupoty głupiego odchudzania doznałam efektu anorki i bulimii niestety to wszystko wyszlo w chorobach ogolnoustrojowych.Na koniec powiem,że rozdzielną zastosowałam schudłam i nie tylam i nie liczylam kalorii bo tam nic o tym nie było! pisałam to już ze trzy razy i potwierdziła to susana.A że zjadlaś banany i truskawki i byłaś głodna to bym cofneła się do wczoraj co jadłaś? bo jak rozpuscilas żoladek to nic dziwneg pamietaj, ze nie najesz i nie wyspisz się na zapas .Tak sie rozpisalam i czekam na poparcie moich slow od reszty albo o negację .dobranoc

gościu no problem dołączaj ale i tak z tego co widzę to wypadniesz jak inni wiec na poczatku nie wyrywam flaków ale witam :) co to jest 4-5 kg dla takiej laski ! chyba że juz ważyz tyle,że chowasz sie za miotłę ;)

Dzien dobry, Deep, dzieki za zdjecia, poczulam sie przez chwile jakbym tam byla. Pieknie! Agatka, teoretycznie na rozlacznej liczyc kalorii nie musisz, choc mi sie zdaje, ze porcje musza byc po prostu rozsadne i tyle. Gosciu, witaj, tylko sie zaloguj :)

Gość agatka1214
Dzieki wiem macie racje trzeba sie wziasc w garsc ja wlasnie sie boje ze jednak tam trzeba liczyc kalorie .Dam rade nie ma co sie uzalac nad soba tylko walczyc dalej a dzisiaj bulka pelnoziarnista z pomidorem potem winogron i banan obiad salatka z makaronu orkiszowego ogorka papryki i kukurydzy a kolacja miesko pieczone z surowka z pora

Witajcie u mnie piękne słońce :) pierwsza noc przespana od trzech dni sisi już da radę po schodach wejść na łóżko i zeskoczyć ufff bo to ja robiłam za windę jak nie miała siły ale czuję, że będzie lepiej zobaczymy jak leki przestana działać czy będzie piszczeć... agatka mniej więcej orientujesz się chyba w kaloriach wiadomo jakie mięso jest najbardziej kaloryczne? oczywiście tłuste! i co jest tłuste i słodkie to ma przeważnie więcej kalorii od tego co jest chude i kwaśne od i cała filozofia. Bardzo złe są wszelkiego rodzaju panierki bo wciągaja tłuszcz w ogóle smażenie przy odchudzaniu bym sobie darowała.I najważniejsze trzeba porzucić wszelkie gotowce napakowane chemiozą ,solą i cukrem w tym majonez i keczup a także jedzenie na mieście !.Ale to wszystko wiesz jak co to pytaj :)

25 uzależniających produktów : pizza, czekolada, czipsy, frytki, burgery, kruche ciasteczka, lody, cola, ciasta, żółte sery, smażone skrzydełka z kurczaka, steki oraz bekon, białe kajzerki, popcorn, płatki kukurydziane, żelki, muffiny, orzechy, jajka, smażone filety z kurczaka, precelki, krakersy, mieszanka płatków zbożowych i... woda. Powiem tak ja jestem uzależniona od żółtego sera on mi nabił cholesterol więc go nie kupuję i uzależnienia nie ma :) a Wy co na to ?

Gość agatka1214
U mnie tez ser zotly ale staram sie go zastapic mocarella np lubie zapiekanki ogolnie jedzenie na ktorym jest rozpuszczony ser pizza itp musze zaczac robic te moje buleczki otrebowe na to wlasnie kladlam kukurydze mocarelle i takie zapiekanki .i nie wiem co ze mna kest nie tak z tymi owocami staram sie je jesc ale naprawde nie przepadam za nimi dlatego myslalam ze ta dieta south beach bedzie dla mnie bo tam tylko przez 2tygodnie sie nie je owocow i nie ma ograniczen co do kalori tylko trzeba jesc to co jest dozwolone

YOLANTA wszystko jak najbardziej ok to co napisałaś ale jajka są jak najbardziej ok jem ich duzo i pozytywnie więc w diecie na śniadanie jajecznica na TAK

szczerze ja też nie przepadam za owocami poza arbuzem teraz dołączyłam meliona ale arbuz to też melon chyba :) a tak reszte to jem bo trzeba jedne bardziej smakują trugie gorzej lubię borówki, maliny itp ...

za owocami ja też średnio ale ...arbuza to zjem pół na raz hehe W sobote wybieram sie na Mioduszyne czyli na moja górkę mogę pstryknąć fotke to wam pokaże gdzie moje treningi sie odbywają w większości

agatka ja bym więcej nie kombinował tylko ułozył bym sobie konkretną zbilansowaną diete i konkretny ruch 3 razy w tygodniu po 40 min

Susan namów męża przyjecie kiedyś na wolnym do Zakopca np na dłuższym weekendzie i będziesz miała mega widoki np w Dolinie Chochowskiej itp zgadamy sie podaje i wypijemy wspólnie kawę i was oprowadzę tak moja propozycja na przyszłość a co !!!!!:)

Gość gość
Dołączam do wątku :D Do tej pory miałam sporą nadwagę. Całe dnie spędzałam przed komputerem. Serio, czasami od rana do wieczora. Któregoś dnia tak siedzę i nagle zobaczyłam to: https://www.youtube.com/watch?v=J_GRr3he78I Od tamtej pory wzięłam się za siebie. Od tamtej pory zrzuciłam już 8 kg.

Gość agatka1214
Deep probuje ostatni raz z nielaczeniem tylko nie dam rady do 12na samych owocach jakies male sniadanie musze zjesc chyba ze zaczna sie nasze truskawki to dam rade ;) jak wyjedziemy i uporzadkujemy to sie zapiszemy na basen i w miedzy czasie rower bieganie odpada ;)

agatka rano jako pierwszy posiłek,daj sobie dużo dobrych węglowodanów,a na drugi posiłek owoce np sniadanie o 8 rano drugie sniadanie (owoce przykładowo o 11) i tego sie trzymaj

a ja dzisiaj bym spaliła chalupe :( z tego powodu, że sisi jest po amputacji zębow chcialam jej ugotować kurczaka kupilam tego zagrodowego z wolnego wybiegu i wstawiłam go do gara i na prąd o 9 a 9.10 zadzwonil telefon i nie wyłączylam! a musialam zejsć do pracy i miałam wrócić i amba! o 11 mi sie przypomnialo jak pytalam koleżanki co ma na obiad ! i wyrwalam na górę (pracuję na parterze mieszkam na drugim pietrze) otworzyłam drzwi a tam czarno! sisi wyleciala uff gdyby to nie był zepter to nie wiem co by było ...pewnie masakra jeszcze do siebie dochodzę wiem powinnam iść na majowe podziękowac ale nie miałam siły wierzcie mi ale pójdę ! w sobotę ! i jak tu nie wierzyć w Boga...

Dla przykładu: 100 g jabłka ma 46 kcal, 100 g batonika o nazwie Snickers – 509 kcal !!! ser tłusty 316 boczek 510 schab 174 parówki 364 hehe chyba kupry i łój tak nabiły ! twarożek ziarnisty 101 pierś kurczakowa 99 ale bez skóry tost 305 graham 221 aga truskawki 28 !!! i tego trza się trzymać !!! dobrze, że mnie to nie dotyczy :)

Dzien dobry! Juz sroda. U nas cala noc padalo, moze to i dobrze, bo wczoraj bylo bardzo duszno. Deep, dziekuje za zaproszenie, moze maz sie kiedys skusi, choc roznie z tym moze byc, bo my we Francji mieszkamy w Pirenejach, takze na widoki go nie namowie, ale jak nie bedzie chcial to ja zawsze moge pojechac sama z dziecmi, ot co! :) Milego dnia Wam zycze.

Gość agatka1214
Hej u nas dzis ponuro juz dzis sroda szybko jakos mi ten tydzien leci a dzisiaj zabiegany dzien wiec rano kostka sera tego wloskiego pozniej obiad kuskus z surowka z pora i kolacja tez ten kuskus ale z kiszona kapusta troche nieciekawe menu ale naprawde nie mam czasu w sobote przywioze sokowirowke wiec zaczne soki robic

Gość YOLANTA555
Witam już środa :) no teraz to już z Wami nie gadam na temata widoków ... ja mieszkam na depresji czy w depresji? nawet nie wiem jak to poprawnie nazwać i widoki takie same ... wszędzie prawie równo hehe także ja Wam zazdroszczę i sobie wrzuce na tapete góry ! to mi lepiej będzie agatka jak dla mnie to całkiem niezłe menu ale brakuje tam pestek i orzechów intryguje mnie surówka z pora co tam dałaś hmmm mam nadzieje ,że w tym zestawie jest jakaś nać pietruszki lub koperek :D