Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Pierwszy raz bede robic, ale tez tak sadze, bedzie na pewno pyszne! A potem, w razie gosci jak znalazl, troszke bitej smietany, opruszyc tarta gorzka czekolada i voila jak to ja mowie :D

Gość Sonia 1
Yolcia z 22:19 to ja.Przedtem też dwa razy ja/w poprzednim dniu/.Byłam kupić kwiaty na cmentarz.Sporo straciłam,ale już mam z głowy.Ale mi apetytu na gruszki ktoś narobił.Ja w zeszłym roku zrobiłam z cytryną i goździkiem.Też były dobre i cytryna dała ładny kolor/znaczy nic nie ściemniały/.

Gość Sonia 1
Nie pomyślałam.A to robisz tak jak ja.Jak widzisz w temacie,że ktoś potrzebuje pomocy to wchodzisz.Ja nie wiem,czy tego nie powinno się leczyć.

Witam w Piątek niestety weekendu jeszcze nie mam bo jutro jeszcze do pracy,ale mnie rozbawiliście dziewczyny z tym zamykaniem haha:D:D Yola ma racje ja jestem o rożnych porach z wami, bo pracuje na trzy zmiany,a i jeszcze parę rzeczy muszę ogarnąć.

Soniu, no ja mam troch bardziej pod górką niż ty z moim kolegom jest typowy problem czyli ''poradzę sobie sam'',jak na razie chce mi udowodnić że wszystko ok jest teraz na ''dupościsku'' jak na razie nie pije 4 dni,no ale Weekend się zbliża ,obiecał że jak zapije to biorę go na terapie,a wiem że tak będzie i dobrze bo juz pytałem i ma termin na wtorek a nawet o tym nie wie jeszcze,a wiem że zapije bo juz to odczuwam. A sorry miałem napisać wypije bo zapić to co innego.

a YOLA pomidorówke to ja też uwielbiam z ryżem brązowym i ważywami.pycha

No i Jola mnie skusila i zrobilam dzisiaj pomidorowke, z ryzem wlasnie :) Dzieci wciagnely po wielkim talerzu jak wrocili ze szkoly. Ale jablka pachna, sa z cynamonem i gozdzikami, mmmmmmmm, ale zapach :D Nawet skorki wykorzystuje, susze posypane cynamonem, czesc bierze szwagier i nosi do pracy (ponoc hit, nazywaja je uszy jamnika), a czesc bede robic jako herbatke skorki jablek plus mieta. I nic sie nie zmarnuje.

Gość YOLANTA555
susan ,zebym nie była gorsza ;) ukisiłam 10 kg kapusty i właśnie wkladam je do słoikow ;)

Jola, ty skapiradlo :D Dzisiaj dzien gruszek i pieczenia drozdzowki :D Ale narazie spadam na spacer i zakupy. Swieci slonce, jupi!

Gość Sonia 1
Witam!Wszystko u mnie dobrze tylko nie mam czasu.Dobrej niedzieli wszystkim!

Witam Was kochani wieczorkiem w sobotę :) ja również zmęczona jestem ... też bylam na shoppingu po kurtkę ale kupilam buty hehe, potem ogarnialam ogródek i naokolo chałupy liście .A i zrobiłam porządek w dokumentach w końcu ! Na koniec zrobiłam pasztet z fasoli i się nażarłam na noc, aż mi wstyd ... Spokojnej nocy wszystkim :)

Witam w słoneczną Niedziele,co u was. U mnie dzisiaj goście więc dzisiaj siedzę w domu,może później na szybkiego przejdę się do lasu Sonia we wtorek jednak jade z kolegą na terapie, wczoraj wypił. Rozmawiałem jeszcze wczoraj z terapeutą mówi mi że jak zacznie pomału dostrzegać problem ,to mogę mu też sam od siebie pomóc, umocnić w walce z chorobą,jak powiedział sprawę ogarniam i w razie słabości może do mnie zadzwonić pogadać. Ale jak na razie najważniejsza jest wtorkowa wizyta,tylko boje sie bo do Wtorku to jeszcze daleko

Dzien dobry w dosc pochmurna niedziele. Nic mnie jednak nie zniecheci, zaraz zgarne synusia i pojde na spacer. Milego dnia wszystkim zycze!

Gość Sonia 1
Pewnie,że możesz!Witaj! Deep!Trzymam kciuki.To trudne zadanie jest i ludzie nie będący na zasadzie sponsorów zawsze ciężko przeżywają niepowodzenia.Wiem,że potrafisz pomóc,tylko martwię o Twoje koszty emocjonalne i duchowe.Może być tak,że we wtorek popije.Bądź na to przygotowany i w razie czego nie denerwuj się.I najważniejsze pamiętaj,że nie wytrzeżwiejesz za niego.Ja miałam dużo podopiecznych to się przyzwyczaiłam ale i tak niepowodzenia mają wpływ na mnie.Trzeba samemu cały czas przerabiać bezsilność.Bardzo pomaga modlitwa o Pogodę Ducha/w razie czego/.Powodzenia!

Sonia zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji,ale spokojnie jestem opanowany i emocjonalnie bym powiedział wyciszony po swojemu. Widziałem u niektórych bardzo wyraźnie rozwój choroby z dnia na dzień jak postępowała więc mysle że dam mu dobre słowo,chodź zdaje sobie sprawę że będzie ciężko. Dzisiaj mu powiedziałem o wszystkim i oczywiście panika,ale przynajmniej ja byłem opanowany i spokojnie mu wszystko wytłumaczyłem czyli nie ważne co będzie myśl o dzisiejszym dniu a jutro będzie dzisiaj ....

Dobry wieczór :D ja dziś mialam dzień kosmetyczny i domowe spa :) nawet sama sobie zrobiłam grzywkę :) miłych snów