Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Dzien dobry. Wieczorna, fajnie, ze sie odezwalas! Ja w Ciebie wierze, ze dasz rade! Deep, jestem pod duzym wrazeniem, ze tak sie zaangazowales w pomoc koledze, to musi byc bliska Ci osoba. Trzymam kciuki! Co do sportu, to wlasnie najgorzej jest wrocic po przerwie. Dzis rano juz pocwiczylam i musze przyznac, ze bylo lepiej niz wczoraj, choc oczywiscie nie da sie porownac do mojej formy sprzed przerwy, no ale powoli sie nadrobi zaleglosci. Dzis dzien edukacyjny, bede sie uczyc z synusiem, bo ma mnostwo rzeczy do zrobienia na przyszly tydzien. Przez niego musze sie zaczac uczyc niemieckiego chyba, hehe, bo mu inaczej nie bede mogla pomoc. Dreszcze mam, kiedy slysze niemiecki, dla mnie to taki "perwersyjny jezyk" ;) Wieczorem za to, na pewno bede z dziecmi ogladac jakas historie z dreszczykiem :) Trzeba tez troche odpoczac. Milego weekendu wszystkim zycze! Nie ruszajacy sie, idzcie chociaz na spacer!

Gość Sonia 1
Witam wszystkich!Najbardziej cieszę się,że jesteś Wieczorna.Deep ma rację,ale ja myślę,że u Ciebie przede wszystkim nie ma radości z życia i nadziei.Oczywiście to jest tylko moje zdanie.A picie to tylko skutek.I dlatego cieszę się z Twojej obecności.To jest taki stan,który ja nazywam,,życie boli,,i ma związek z chorą duszą.Tutaj najważniejsze są małe postępy.Napisz Wieczorna jak to u Ciebie wygląda i pamiętaj,że nie ma sytuacji bez wyjścia. Ja sportowo to jestem na etapie ćwiczeń powieką rano.Ogród zajmuje mi cały wolny czas.

Witam światecznie :) pogoda spacerowa czas iść na cmentarz, życzę wszystkim spokonego ,miłego dnia :)

Gość Sonia 1
Witam!Rano byłam ubierać groby,mówię sobie póżniej tu zajrzę.I nic z tego nie wyszło.Ale mi się najechało gości!Super było,chociaż szklanek zabrakło i miejsca przy stole.Pozdrawiam wszystkich.

Gość poszukujaca_szczescia1
dziewczyny, pomocy. Lekarz przepisal mi romazic, w aptece (w warszawie) tlumaczyli mi na co to jest, ale bylo za duzo dlugich i skomplikowanych nazw :D w internecie tez pisza jakos po chinsku i troche nie lapie. Co robi romazic? to taki lek: http://aptekagold.pl/romazic-tabl-10mg-x-30.html . Prosze o pomoc!

Witajcie kochani w poniedziałek z ranka :) Witaj poszukująca :) no cóż romazic to statyna ,która ma ponoć obniżyć cholesterol ,mam przepisany 5mg nie biorę wcale...w ulotce pisze: " Wskazania: Wysoki poziom cholesterolu, gdy reakcja na dietę lub niefarmakologiczne metody leczenia (np. ćwiczenia fizyczne, zmniejszenie masy ciała) są niewystarczające." po przeczytaniu tego przez miesiąc nie jadłam mięsa ani słodyczy i 0 alko to z 320 cholesterolu i 580 trójglicerydów ,zostało mi 196 cholesterolu ,134 trójglicerydów ,dlatego śmiem twierdzić ,że dieta to podstawa ,po jakimś czasie wprowadziłam ryby raz w tygodniu i jest ok. jaki masz poziom cholesterolu i trójglicerydów? i czy ćwiczysz? bo aktywność fizyczna jak najbardziej :)

ps. mój maż bierze romazic 10mg, pije piwo , pali 2 paczki dziennie i je wszystko -poziom cholesteroli i trójglicerydy w normie . Czyli wybór należy do Ciebie :)

Witam w słoneczny Poniedziałek dzisiaj jeszcze wolne więc trzeba korzystać,w końcu siadne na rower ale na chwile popołudniu bo jak na razie mała wycieczka po zakopcu ale bardziej rekreacyjnie. A jak tam u was miłego dnia życzę.

Gość Sonia 1
Witajcie!A ja dzisiaj ogród.Pięknie jest.Będę obcinać maliny i inne a jak zdążę to jeszcze liście pozgarniam. Yolcia czytałaś ,,Ukryte terapie,,Jerzego Zięby?Ja słuchałam wykładów na youtube.

soniu ,oczywiście czytałam i mam swoją własną książkę :) tylko, że mnie tam tak naprawdę nic nie zaskoczyło o czym bym nie wiedziała ...

Dzien dobry w sloneczny poniedzialek. W nocy bolalo mnie gardlo, ale jest juz duzo lepiej. Tradycyjnie mam dzisiaj duzo w pracy w pracy, wiec tylko melduje sie, pozdrawiam i uciekam.

YOLA noo jak będziesz w Zakopcu to pisz to wypijemy jaką kawę na krupówkach a co !!:),ogólnie słonecznie ale zimno w Zakopanym,noo ale Giewont i Tatry Wysokie w białym puchu coś pięknego dzisiaj.

Gość Sonia 1
Chylę czoło Yolcia!Od dzisiaj będę pytać czy czegoś przypadkiem nie czytałaś.Też lubię Zakopane,tylko teraz prawie nigdzie nie jeżdżę.Tylko z Deepem czasami się zabiorę.Malin nie ścinałam.Obrobiłam połowę stawu i pozbierałam ostatnie orzechy. Podpaliłam sobie suche gałązki/chociaż nie wolno/bo uwielbiam ognisko.Troszkę też potresowałam psa.Świetnie było,jest bardzo zdolny.Od razu nauczył się nosić piłeczkę i pięknie oddawać na rękę. 9 miesięcy ma i waży już 45 kg.

Witam, za oknem piękna jesień ale i tak nie mogę doczekać się śniegu... za czym susan nie przepada :D a jeszcze góry otulone śniegiem jak u Deepa to już rozkosz :P sonia, mój mies ma 7 lat ale się wytresoawać się wytresować nie da hehe a ja ściełam maliny w piątek ale tulipanów jeszcze nie wsadziłam !

aj soniu z tym czytaniem , jak coś dorwe po temacie to nie ma siły ... uwielbiam czytać i analizować , z jednym się zgadzam z drugim nie , nieraz dochodzę do wniosku, że najpierw powinnam całą biochemię człowieka przeczytać ,żeby się pomądrzyć :D a drugim tematem moim to poszukiwanie prawdy :) teraz czytam rozmowy z Bogiem ...

Deep dziękuję za propozycję ale kiedy ja będę w Zakopcu :( kiedyś to się tam na Sylwestra jezdziło hehe a zdjęcia z niedzwiedziem dalej robią ??? mam z każdego wyjazdu :D

Dzien dobry :) Jestem troche przeziebiona, wczoraj bylo kiepsko, ale dzis jest juz znacznie lepiej :) Troche jestem zestresowana, bo corka ma dzisiaj pierwszy dzien probnych egzaminow gimnazjalnych. Mam nadzieje, ze dobrze jej pojdzie. Trzymajcie kciuki! A tak w ogole, to w przyszly piatek przyjezdza maz, i to na cale trzy tygodnie, wiec jestem bardzo zadowolona.

Gość Sonia 1
Witam!Z poszukiwaniem prawdy mam podobnie.Też zaczęłam czytać rozmowy z Bogiem,ale przerwałam.Nie potrafię tego wytłumaczyć,ale cały czas mam w głowie zdanie,,baczcie,byście nie zostali zwiedzeni,,.A Ty co sądzisz?

Gość Sonia 1
Trzymamy Susan!Na pewno dobrze jej pójdzie i to dopiero próbne.Nie warto się stresować,trzeba siły zostawić na zaś.

soniu ,przeczytaj najpierw : moc uwielbienia merlin r. carothers, może łatwiej Ci będzie to zrozumieć ? a tak w ogóle ,nie zmuszaj się ...,może to jeszcze nie ten czas na Ciebie? Strzeżcie się, abyście nie zostali zwiedzeni. ...)Ja sądzę,że dotyczy to np Świadków Jehowy którzy wmawiają ludziom, że ich wiara jest zła, że jedyna droga do zbawienia prowadzi poprzez jedyną organizację wybraną przez Boga na ziemi. Swiadkowie to nie religia,religia to np Chrześcijaństwo czy Buddyzm.ONI zmieniają naukę Chrześcijańską ,są ludźmi liter pojmują ewangelię nie sercem duchem a literami tak jak faryzeusze którzy znali pisma a nie rozumieli ich i nie potrafili rozpoznać mesjasza w Jezusie. Apostoł Paweł napisał: Bóg sprawił, żeśmy mogli stać się sługami Nowego Przymierza przymierza nie litery, lecz Ducha; litera bowiem zabija, Duch zaś ożywia.

baczcie byście nie zostali zwiedzeni : Jezus nie ostrzegał tu przed fałszywymi mesjaszami. Nietrudno jest zauważyć, że ci oszuści religijni mieli przyjść w imieniu Jezusa. Mieli więc podawać się za jego przedstawicieli i głosić ,że "czas jest blisko" co Ty na to soniu?

Gość Agatka1214
Witam was w końcu jestem u mnie ok myślę by zacząć pisać jadlospisy chce Ci się komentować yola? Ćwiczę codziennie nie jem po 18 i waga leci razem już 30 kg od 3 miesięcy nie pale na e jestem muszę się zapisać do laryngolog i neurologa bo mam ciągle katar i podejrzewam zatoki mam skierowanie ale ciągle brak czasu