Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezyczekkkkkk

niemolwe wystawia często język , czy kogoś maleństwo też tak miało

Polecane posty

Gość jezyczekkkkkk

hej mój synek nie długo będzie miał 5 miesięcy , od kilku dni przy gaworzeniu , albo jak się uśmiecha , wysuwa języczek , czy kogoś maleństwo tak miało ??? jaka może być tego przyczyna ??? czy to normalne ???

Gość gość
utnij mu język.

Gość gość
Bardzo niegrzeczny chlopczyk :-P

Gość gość
nikt nie potrafi odpowiedzieć normalnie dziewczynie, może to jej pierwsze dziecko i nie miała z dziecmi wczesniej kontaktu ;o tak to normalne, maluszki w tym wieku poznają swoje ciało i właśnie dzieciątko odnalazło język i się nim bawi.

Gość gość
no i przygotowuje się do wprowadzania nowych pokarmów, jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym możesz zacząć rozszerzać dietę, zaczynając od gotowanej marchewki.

Gość jezyczekkk
dziękuj***ardzo :) tak pierwsze dziecko , no i jest na mleku modyfikowanym , przeczytałam o jakiś różnych chorobach i sie przestraszyłam troche ;/

Gość jezyczekkkk
a czy długo tak maluchy tak robią?

Gość gość
nie ma czym się denerwować, ugotuj marchewkę na wodzie z dodatkiem masła albo oliwy z oliwek, zmiksuj, czy rozdrobnij widelcem i możesz podać łyżeczką maleństwu, tylko na początek niech to będzie maksimum dwie łyżeczki i obserwuj czy nie występuje alergia, po jakichś 2-3 dniach możesz zrobić marchewkę z ziemniaczkiem czy dynią. I znowu obserwuj czy się nic nie dzieje. Na początku maleństwo nie będzie dużo zjadało, ale się przyzwyczaja do smaku, a później pójdzie. Poczytaj sobie o rozszerzaniu diety niemowląt i do dzieła :)

Do znudzenia, u mnie trwało to kilkanaście dni. Ale dziewczyny dobrze piszą, jeśli wystawia język, to możesz już zacząć próbować podać coś stałego, marchewkę czy jabłko.

Gość gość
wierz mi, że dzieci lubią bawić sie językiem, później tylko będzie znajdywało coraz to nowsze zabawy z jęzorem, tak jak moja 1.5 roczna córcia, synek ma 5 miesięcy i zaczął też się bawić językiem ;)

Gość jezyczekkkk
uspokoiłyście mnie :))) dziękuje :)) i oczywiście będę próbować :)

Gość gość
no dobrze, a skoro moja córka ma 3,5 m-ca i też zaczęła wysuwać języczek to znaczy że też już mogę jej rozszerzać dietę?? wszędzie czytałam że dopiero od czwartego miesiąca.

Gość gość
dopiero jak dziecko skończy 4 miesiące a zacznie 5 miesiąc, każdy pediatra tak mówi, oczywiście przy karmieniu piersią zaczyna się rozszerzać dietę od 6 miesiąca

Gość gość
Czy dziecko ma predyspozycje np. genetyczne do wady zgryzu? Skad to pytanie? Ano stad ze problem wystawajacego jezyka u dziecka jest mi znany odkad skonczylo 1 miesiac zycia. Obecnie ma 2 latka. Wizyta u ortodonty potwierdzila powyzsza diagnoze. Czasami wystajacy jezyk obsewujemy w zaburzeniach funkcjonowania tarczycy , rzadziej w chorobach genetycznch np. dystrofia miesniowa. U mnie dziecko praktycznie w ogole nie zamykalo buzi , jezyk sprawial wrazenie za dlugiego oraz za grubego.

Gość języczekkk
nie no aż tak mały źle nie ma , tylko przy gaworzeniu tak jakby bawił się językiem i czasem przy śmianiu się wystawia go ale ogólnie buzie zamyka i nie ma cały czas na wierzchu ;/