Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

clotrimazol

Polecane posty

Gość gość

jak długo można smarowac się clotrimazolem, stosuje już drugi tydzien ale nadal mnie tam swedzi, myslałam, że pomoże a tu narazie nic. Do ginekologa mam termin dopiero na pon.

Gość gość
cały czas można. to chyba nie uzależnia. Ale skoro dwa tygodni nie pomaga to musi być jakaś duża infekcja. U mnie po kilku dniach przeszło.

Gość gość
Przeczytaj sobie ulotkę tam powinno byc to napisane. Ja jak zaczyna mi się coś dziać to nigdy samego clotrimazolu nie stosuję. Zawsze do niego invag dopochwowo na noc i tantum rosa do podmywania się.

Gość gość
Spróbuj smarować provag żelem, może będzie lepiej, żel zakwasi okolice intymne i złagodzi uczucie swędzenia. Koniecznie idź do ginekologa, skoro to trwa już dwa tygodnie to albo to uczulenie (na proszek/płyn do płukania) albo infekcja.

Gość gość
ja przy objawach grzybicy stosuję zawsze 10 dni, ale swędzenie przechodzi już na drugi dzień.A stosujesz coś jeszcze?probiotyki albo globulki? sam krem to za mało-działa tylko z zewnątrz. U mnie dopochwowo sprawdza się invag i clotriamzolum globulki, ale one są na receptę,invag bez. Idź do lekarza jak przez tydzień nie pomogło to raczej już nie pomoże.

Gość SpecDsProbiotyków
Krem Clotrimazolum można stosować bezpiecznie przez 2 do 4 tygodni, jednak jeśli po tygodniu stosowania nie ma poprawy należy skonsultować się z lekarzem. Polecam zastosować też probiotyki ginekologiczne które zapewnią odpowiedni-kwaśny odczyn w pochwie. Po więcej informacji na temat zdrowia intymnego zapraszam na stronę invag.pl