Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdrada rodzica

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nie wiem czy dobrze umieściłam wątek, ale piszę tu pierwszy raz więc niekoniecznie wiem co i jak. Zacznę od tego że jestem 17-letnią, wesołą i pełną energii nastolatka, a właściwie to byłam, do czasu gdy nie rozpoczął się mój rodzinny koszmar. Mianowicie, tato dał mi swój telefon (bo sobie kupił nowy). Przeglądając jego zawartosc natknęłam się na dwuznaczne smsy - "Kocham Cię i tak bardzo tęsknię", "Marzę żeby się do Ciebie przytulic" "W listopadzie do Ciebie przyjadę" itp. Przeraziło mnie, że może zdradzac mamę. W złosci momentalnie usunęłam wszystkie wiadomości. Aby się upewnic, postanowiłam napisac do tej kobiety prowokacyjnego smsa: "Hej padł mi telefon, dlatego piszę z tego co słychac + podpisałam imieniem taty" na co ona odpisała "Czesc Kotku, a czyj to numer? U mnie dobrze, ale bardzo tęsknię" Rozmawiałam o tym z tatą, on się wszystkiego wypiera, twierdzi że nie zna tej kobiety, nic go z żadną nie łączy, krzyczy na mnie, wyzywa że jestem nienormalna i że do końca życia mi tego nie wybaczy... Co mam robic pomóżcie :( Cała się trzęsę z nerwów. Mama o tym wie, ale tato trzyma przy swoim.

Gość gość
Tato sie w****il bo ma cos na sumieniu, proste.

Gość gość
Zachowuj się tak, jakbyś tego nie czytała. Tak będzie lepiej. Sama zobaczysz za pare lat, jak będziesz takie coś ukrywać przed mężem ;)

Gość gość
Lepiej życ w kłamstwie i słuchac jakim to jest wspaniałym męzem, wiedząc że ma jakąs babe na boku?

Gość gość
no trudna sytuacja .Ale najpierw mocno oddychaj , idz na spacer , odloz sprawe na potem.W emocjach mozna popelnic blad . Ja na twoim miejscu nie mowila bym mamie , natomiast zakomunikowalabym tacie , ze jesli jeszcze kiedykolwiek da podstawy do domyslow ( zdrada) -wtedy powiesz jej i musi liczyc sie z konsekwencjami, jakie wtedy wynikna . Czasem romanse same po kosciach sie rozejda i moze nie warto burzyc calego domu i calej rodziny. Zdrada jest bardzo naganna ale czasem potem trzeba przejsc wieksze pieklo i nie kazdy je udzwignie . Mysle, ze mama tez powinna swojej pozycji pilnowac sama z siebie i miec oko szeroko otwarte .Tobie radze sie nie mieszac . Elena.

Gość gość
Czasem lepiej żyć w kłamstwie... niestety. Tatuś na pewno się dowiedział, że pisałaś do tej kobiety. Albo się dowie, jak było to jakoś teraz. Na pewno go zapyta czemum pisał z innego numeru. Wykorzystaj to, będziesz miała na ojca haka. Szkoda, że skasowałaś sms.

Gość Malikka
On Ci tego nie wybaczy? A może niech się zastanowi czy Ty i Mama powinnyście wybaczyć jemu. Jest zdenerwowany, może przerażony i stąd jego wzburzenie. Ale większość facetów w takim momencie zostawia kochankę, nie żonę. Ja uważam, że dobrze zrobiłaś mówiąc Mamie. Dlaczego sama masz dźwigać ten ciężar -to jest sprawa do rozwiązania między Twoimi Rodzicami. Ten romans pewnie już trochę trwa, skoro takie wyznania padają. Doradzałabym Ci napisać do Taty list, w którym opiszesz jak się czujesz, jaka jesteś zawiedziona jego postępowaniem. Ale podejdź do listu psychologicznie. Najpierw napisz Tacie za co go cenisz, za co dziękujesz, później wylej cały żal, a zakończ zapewnieniem, że go kochasz. Być może napisałabym do tej kobiety smsa jako Ty, jako córka coś w stylu "przyjemnie jest tak rozwalać komuś rodzinę? Córka Twojego kochanka". Trochę bym ją pomęczyła. Tata nie może mieć pretensji, przecież podobno jej nie zna ;-)

Gość gość
ale rady,może na palcach chodzić koło zdrajcy?