Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie czas o siebie dbać ?

Polecane posty

Gość gość

żeby być zadbanym i wyglądać zdrowo to moim zdaniem trzeba robić tak 1.sen (powinniśmy spać na ile mamy ochotę np; 7 godzin albo 8 zalezy ile potrzebujemy ) 2.zdrowe odżywianie 3. nawadnianie się czyli trzeba wypijać 2 litry wody dziennie i w okresie letnim nawet 3 ) 4. aktywność fizyczna i powinno być ok a macie czas zeby sobię spać do której chcecie ? na aktywność fizyczną ?

Gość gość
ze snem nie jest tragicznie, bo się wycwaniłam, ale odżywianie i aktywność to ostatnio u mnie klęska. a nawadniam się co dwa tygodnie w klubie. :classic_cool: niech ktoś trzyma za mnie kciuki, żeby mi szefowa opłaciła karnet na fitness jak obiecała :(

Pewna moja znajoma wyznaje w życiu zasadę „osiem razy trzy”- osiem godzin przeznacza na sen, osiem na pracę zawodową i osiem dla siebie. Zdziwiłam się usłyszawszy ową deklarację: przy założeniu, że doba nie jest elastyczna - gdzie jest miejsce na codzienny cykl czynności, dzięki którym gospodarstwem domowym nie interesuje się Sanepid, a dziećmi - opieka społeczna? Wszak bycie panią domu i matką to ani praca zawodowa, ani hobby, a tym bardziej nie li tylko senne marzenie. Otóż okazuje się, że idea ta, zaczerpnięta notabene z fachowej literatury, wszelkie obowiązki domowe: gotowanie, pranie czy sprzątanie wlicza w tak zwany czas wolny i traktuje je jako uszlachetniający dar serca dla członków rodziny. Hm … wydało mi się to cokolwiek odważne i … niedorzeczne