Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja 5 miesięczna corka podczas pobierania krwi z glowki i szczepien nie placze

Polecane posty

Gość gość

.Jest strasznie żywym dzieckiem w ciagu dnia.Czasem jej sie zdarzy plakac z jakiegoś powodu (zimno,cieplo,glodna czy niewyspana itp.) ale zastanawia mnie czy to normalne ze podczas pobierania krwi czy szczepienia w ogóle nie placze.Zastanawiam się czy wszystko z nią ok.Dzis byłam wlasnie na pobieraniu krwi i pielęgniarki stwierdziły ze to się nie zdarza u dzieci. Zdarzaly wam się takie dzieciaki?

Gość gość
Moje dawały popis wokalny przy pobieraniu krwi.

Gość gość
Moj synek tez nie plakal ,rozwija sie normalnie,wrecz swietnie ! Ma prawie 4 latka ,gdy sie uderzy,odczuwa bol,czasem placze,czasem nie.Roznie dzieci reaguja,rozny maja prog bolu,jak dorosli.Nie martw sie ;-)

Gość gość
To zależy od tego z jakim podejściem podchodzi do tego matka dziecka i pielęgniarka, która wykonuje zabieg. No i dużo zależy też od dziecka. Jak nie robi się z tego problemu to i dziecko się nie stresuje. Ja osobiście starałam się przy dziecku zachowywać naturalnie podczas szczepień i zastrzyków, ale pielęgniarki same czasem napędzają strach u dzieci. Wiem, bo sama jestem pielęgniarką i widzę jak zachowują się niektóre koleżanki po fachu.

Moim zdaniem to normalne, bo nie dla każdego jest to bolesne, a je śli odwróci się uwagę tak małęgo dziecka, to ono nic nie zauważy. Moja lekarka to sama sobie jest winna, na każdej wizycie kontrolnej krzyczy "to nie zastrzyk!", żeby niby dziecko się nie bało. A przecież dzieci nie pamiętają, co to zastrzyk, ale wiedzą, że chyba coś, czego trzeba się bać