Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel od prawie 3mies.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Ok. 3 mies. temu zaraziłam się od swojego dziecka. Zwykły katar i kaszel. O ile całą chorobę przeszłam łagodnie, o tyle kaszel został. Nie jest jakiś strasznie męczący, nie boli mnie gardło, ale jednak samo to że naciąga mnie na kaszel, jest wkurzające. Nic nie wypluwam, kaszel nie jest ani specjalnie suchy, ani mokry. Czy to przejdzie samoistnie? W nocy kompletnie nie ciągnie mnie na kaszel, tylko w ciągu dnia.

Gość gość
to jakieś egzotyczne paskudztwo, które ludzie przywlekają do Polski z południa. moja szefowa to ma i moja mama, obie były w Turcji, ja kompletnie nic, więc chyba nie wszyscy są na to wrażliwi

Gość gość
Ja nigdzie za granicą nie byłam.

Gość gość
ktoś inny był i zaraził twojego dzieciaka

Gość gość
to jakieś egzotyczne paskudztwo, które ludzie przywlekają do Polski z południa. moja szefowa to ma i moja mama, obie były w Turcji, ja kompletnie nic, więc chyba nie wszyscy są na to wrażliwi x a ty skąd wiesz, że to egzotyczne paskudztwo jak nawet nie wiesz co to jest dokładnie?

Gość gość
dziś twoja matka przytachała egzotyczną chorobę i nawet nie poszła do lekarza, zeby to wyleczyć tylko tak chodzi i zaraża?

Gość gość
Miał już ktoś tak i minęło? Czy był u lekarza i lekarz stwierdził od czego to?

Gość gość
Mieliscie tego dziwnego wirusa. Zero gorączki, tylko kaszel,katar, mdlosci przez podań miesiąc lub więcej. U mnie w pracy kolega kaszle 8 tydzien

Gość gość
No i co mu lekarz zdiagnozował, że kolega tak kaszle?

Gość gość
to od papierosów. ile już palisz?

Gość gość
zbadaj sie na krztusiec

Gość gość
od papierosów to tobie mózg się stopił :D ja nie palę i nigdy nie paliłam

Moja cała rodzina dorosłych zachorowała na krztusiec , bo dwoje dzieci w klasie wnuka nie było szczepione i wnuk przyniósł to świństwo do domu . Sam jakoś się broni bo zaszczepiony , a i nieszczepionych dzieci jest tylko dwoje w klasie , więc inwazja bakterii na resztę szczepionych dzieci nie jest tak agresywna , ale my dorośli mało nie zdechliśmy od tej choroby już trzeci tydzień . I przechodziliśmy już z wysoką gorączką wiatrówkę od tych dwojga dzieci, teraz koklusz , bo porąbane mamusie mają w rzyci ,że ich dzieci stanowią zagrożenie dla otoczenia . Dopiero jak wylądują te dzieci w stanie ciężkim w szpitalu, to dotrze do tych kretynek co wyprawiają . A chorób dziecięcych , na które są szczepionki , jest sporo - zobaczymy co zrobią gdy ich dzieci zachorują na Polio . Szlag mnie trafia gdy patrzę na te dwoje dzieci, które są wylęgarnią chorób, o których już dawno zapomnieliśmy , a te matki polki zmusiłabym, aby zabrały dzieci i uczyły prywatnie w domu , jak takie mądre . A one nawet chore dzieci z gorączką wysyłają do szkoły,( nawet z ropnymi krostami przy wiatrówce ) bo nie mają dla nich opieki . Kretynizm totalny i paranoja - za to powinno się karać . A ta pani co ma kaszel trzy miesiace to efekt ksztuśca - jeszcze sporo czasu minie nim ustąpi , ale i wróci gdy znowu się zarazi . I nic nie przejdzie - trzeba się leczyć . Poczytajcie o kokluszu .