Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madleineaa

jak duży jest labrador?

Polecane posty

Gość Madleineaa

Myślimy nad zakupem suki labradora. Jak duży jest ten pies? Chodzi mi o psa rasowego, a nie jakieś pseudolabradora za 500 zł, który może być albo niewyrośnięty albo przerośnięty

Gość gość
przy facecie 180 do kolan sięga :)

to zależy czy odmian amerykańskich czy angielskich . Amerykańskie są większe i mają " kwadratowe " :) czoło .

Gość Madleineaa
A jak wagowo? :) my chcemy raczej takie labradora z tej dolnej granicy wzorca, ale jestem ciekawa czy czesto sie takie trafiaja

waga labów to ok 30 - 35kg max . ale to zwierzęta bardzo żarłoczne , wiecznie glodne i trzeba bardzo dużej dyscypliny właścicieli żeby ich nie karmić nad miarę . Oczywiście różnią sie pomiędzy soba - to w końcu żywe stworzenia ale psy są większe niż suki , z kolei suki częściej więcej ważą :)

Gość gość
z dokarmianiem nie będzie problemu, mamy suczkę ze schroniska, która by żarła tyle ile by się jej dało, a jest szczuplutka bo bardzo pilnujemy jej wagi :) a zdarzają się labradory jeszcze lżejsze? bo natknęłam się na informację, że ważą od 25 do 35 kg

każde stworzenie można po prostu wycieńczyć . Ale po co ? Labradory maja tendencję do tycia , nie dlatego że potrzebują jedzenia ale dlatego że lubią jeść :)

zależy ci z jakiegoś powodu na lekkim psie ? to raczeej nie powinnaś brać pod uwagę labradora bo to pies masywny i zwarty .

Gość gość
Co wy z tymi labradorami .Niezbyt mądre .Pełno śiersci więc trudno o czystość no i zapach nie bardzo ładny po deszczu.Glupia moda .Nie lepszy czysty krótkowłosy bokserek ? Inteligencją przewyższa wszystkie rasy i kocha dzieci .Ewentualnie buldog angielski lub francuski.

niezbyt mądre ?:) nic nie wiesz o tych psach . Sierśc****ełno ? no to akurat prawda .rzeczywiście te psy zrzucają sierśc prawie na okragło z okresami kiedy zrzucają ja masowo - na wiosnę i lato - w podwójnych dawkach kiedy zaczyna sie gwałtownie robić gorąco :D ale - takie życie :D

Gość gość
kocham labradory, w sumie pełno ich u mnie na osiedlu, tak jak i Shih tzu, których nie znoszę (podobne do właścicieli, to trzeba przyznać :P), ale labradory są kochane, mój kundelek uwielbia zwłaszcza towarzystwo takiego jednego, mieszanka z golden retrievierem, jaki wielki, taki głupiutki, ale w pozytywnym znaczeniu, uwielbia towarzystwo ludzi i innych psów, jest też bardzo *****iwy i straszny żarłok, wszystko by zeżarł prawdę mówiąc, swojego czasu był bardzo gruby, ale właściciele już się tym zajęli i jest już ok jak na labradora przystało, i faktycznie jak jest mokro, nie pachnie najlepiej ;)

Gość gość
Czyli dobrze mówię .Mało inteligentne psy .Panuje na nie jakaś glupia moda