Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co w sklepach zostawiają zaświecone światło na noc?

Polecane posty

Gość gość

Większość sklepów po zamknięciu ma dalej poświecone światła. Jedyne wyjaśnienie jakie mi przyszło do głowy to żeby w razie włamania na nagraniach z monitoringu było widać sprawców. :D

Gość gość
bo ochrona w sklepie jest 24h to po ciemku ma siedzieć :P

Gość gość
No w tych mniejszych osiedlowych marketach przecież nie ma ochrony. :P

Gość gość
Albo widywałam takie całkiem małe sklepiki, w których świeciło się światło, takie w których ochrony nie ma w ogóle.

Gość gość
nie mas większych problemów :o

Gość gość
Co to za idiotyczne pytanie "nie masz większych problemów" :o po prostu mnie to ciekawi. Rozumiem, że Ty rozmawiasz z ludźmi jedynie na temat poważnych problemów, o głodzie na świecie czy sytuacji politycznej w Syrii, ewentualnie o tym, że w pracy Ci nie idzie. Cała reszta tematów zalicza się pod "nie masz większych problemów?" A Ty nie masz lepszych rzeczy do roboty niż odpisywać na takie skrajnie nieinteresujące tematy?

Gość gość
też się nad tym kiedyś zastanawiałam - doszłam do wniosku, że to może ma pełnić funkcję "straszaka", że potencjalny włamywacz nie wybierze sklepu, w którym się świeci, bo 1. może tam być ochroniarz, 2. wiadomo, wszystko widać zewnątrz to też ryzykowne 3. może mooooże ktoś tam jest (i np wykłada towar) Ale Twoje wyjaśnienie o kamerkach jest bardziej prawdopodobne :P

Gość gość
Ale w sumie teoria z kamerkami całkiem się łączy z tym, że to też "straszak". :P A właśnie głównie mi tu chodziło o takie sklepy, gdzie np. widać przez witryny cały sklep i jest pewne to, że nikogo tam aktualnie nie ma. Już jak byłam mała to pytałam mamy ale nie potrafiła mi odpowiedzieć :D