Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wieczorne zasypianie

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy. Mam problem z moim prawie 4msc synkiem. Co wieczor mamy problem z uspieniem go. Codziennie kapiemy go miedzy 19 a 20, potem bez problemu zasypia, ale tylko na godzinke, potem sie budzi i nie moze zasnac przez kilka godzin. Ostatnio nawet konczy sie tym ze strasznie placze i w koncu zasypia zmeczony. Nie wiem czemu tak jest,w dzien i w nocy spi bez problemu. Moze ktoras z Was miala podobna sytuacje i wie jak temu zaradzic? Prosze o pomoc

Gość gość
Powiem ci autorko ze mój ma 11 miesięcy. I dalej ma problemy ze snem w nocy, i wszyscy mówią ze musimy czekać tylko aż to minie dodam że od małego taki jest co do spania w nocy

Gość gość
Ogranicz mu spanie w dzień, nakarm porządnie przed snem i jak się obudzi po godzinie to nie pozwól mu się rozpłakać na dobre tylko daj smoka, butle, pośpiewaj itp.

Gość gość
Ale szkoda mi dziecka jak tak placze. Na dodatek jak bylismy ostatnio u tesciow to tez pozno zasypial ale nie plakal wiec zastanawia mnie jaka jest tego przyczyna,co my w domu robimy nie tak?

Gość gość
Za wcześnie go kładziecie. Budzi się po godz. bo jest już wyspany.

Gość gość
20 to dla takiego brzdaca za wczesnie? Jak go poloze pozniej to i tak sie obudzi po godzinie i potem nie moze zasnac nawet do 1 wiec trafilas kula w plot

Gość gość
Mi też się wydaje, że to za wcześnie. Spróbujcie przeciągnąć chociaż o godzinke spanie i sprawdźcie efekty.

Gość gość
Ile on spi w ciagu dnia? O ktorej wstaje rano?

Gość gość
Budzi sie kolo 8 a w dzien ma kilka drzemek po godzince. Jako noworodek malo spal, jakies 10h na dobe i dlatego sie cieszylam z kazdej godzinki snu nawet w dzien

Gość gość
zredukuj mu te drzemki w ciągu dnia i obowiązkowo żadnego spania po 17. wtedy powinno być ok.