Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile moge dostac alimentow od ojca pracukacego w Dw

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam dziecko pozamalzenskie z facetem co pracuje w niemczech. Mam zasadzone alimenty na 250zl (jak jeszcze nie pracowal za granica) choc zawsze placil 500zl. Odkad wyjechal do niemiec placil po 800 - staralosmy sie o kindergeld - dostal roznice jakies 150e i od tamtej pory przesyla mi co miesiac 1000zl. Chcialam zlozyc teraz wniosek o zwiekszenie alimentow. Wiem ze on zarabia ok 2000e, ma zone i z nia dziecko. Ona tez pracuje i pewnie ma tez z 1500e. Sprawdzilam ze w jego miescie koszt wynajecia mieszkania to ok 1000e - no i koszty pewnie na pol z zona licza. Ile moge dostac alomentow? Ja nie pracuje, dziecko chodzi do szkoly, mieszkamy na wsi. Spr czy oplaca mi sie akladac wniosek do niemieckiego sadu, ale wg duseldorf tabele dostalabym 400e - z tego polowe bo wg nich koszt utrzymania dIecka w pl jest o polowe nizszy to mi sie nie kalkuluje 800zl jak dostaje teraz tysiaka... wg was polski sad ile mi moze przyznac?

Gość gość
nie podniecaj się tak - nie widzisz, że to prowo? kolejna nowa dama rozwodnika usiłuje rozpętać kampanię nienawiści skierowaną przeciwko "pazernym ex"

Gość gość
Sa pazerne ex i skape obecne kobiety. Jedne chca jak najwiecej kasy sciagnac od bylego, drugie chca jak najmniej kasy dac bylej uwazajac ze ona z alimentow utrzymuje tez siebie. A nie oszukujmy sie, za 250zl nie mozna utrzymac dziecka i samotnej matki, ale za 1000? Na wsi? Why not?

Gość gość
uważasz, że jak dziecko mieszka na wsi to jego książki, zabawki, ubrania, buty i leki kosztują o połowę mniej? w sklepie czy aptece nie pytają gdzie mieszkasz - ceny są takie same dla każdego! utrzymanie dziecka to nie tylko jedzenie - powiedziałabym nawet, że jedzenie to najmniejszy wydatek