Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kompleks duzego nosa!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie drodzy Forumowicze. Piszę tutaj pierwszy raz, muszę to w końcu z siebie wyrzucić. Pod koniec podstawówki byłam wyśmiewana przez parę osób z powodu mojego nosa - dużego i krzywego... Wtedy nie robiłam sobie z tego zbytniego problemu, zaczęło sie dopiero w okresie dojrzewania, gdy skupiłam uwagę na swoim wyglądzie. Obraz wyśmiewanego dziecka powrócił. W wieku lat 15. moja "życzliwa" ciotka powiedziala bez ogródek, że ladna ze mnie dziewczyna, tylko ten nos... Później w liceum koleżanka w trakcie rozmowy napomniała, że mam duży nochal. Od tych sytuacji minęło wiele lat... Obecnie mam 28 lat, wspaniałego męża i córeczkę ale...nie ma dnia , żebym nie myślała o tym moim okropnym nochalu sad naprawdę sobie z tym nie radzę. Zachowuję się jak jakas smarkula. Mam na jego punkcie obsesję, CODZIENNIE przeglądam mój profil w lustrze i w myślach to przeklinam. Nienawidzę, gdy ktos patrzy na mnie z boku, od razu pojawiają mi się w głowie te okropne wyśmiewania sad Moja pewność siebie, poczucie własnej wartości poprostu nie istnieje. Dziwne w tym wszystkim jest to, ze na brak powodzenia nigdy specjalnie nie narzekałam, nie wiem,czy ci faceci byli ślepi, ze tego mankamentu nie widzieli czy co... Wierzcie mi, gdybym tylko miała kasę na operację to bym ją zrobiła. To straszne, że obraz wyśmianego dziecka wciąż we mnie siedzi mimo tego, ze jestem już dorosła kobietą. To jest moja obsesja, boję się, że kiedyś znów ktoś bez ogródek wyśmieje mój nos, ciągle myślę, gdy poznaję nowe osoby czy juz zwrócili na niego uwagę... Ech, cieszcie się z tych małych, prostych nosków....

Gość gość
Up:(

Gość gość
ehh, co za obsesja -_-

Gość gość
są dwie metody psychologiczna lub chirurgiczna pierwsza jest mozolna i od ciebie zależy, czy realna druga to oczywiste ryzyko niepowodzenia zabiegu, powikłań ale natychmiastowy skutek i koszt musisz się na coś zdecydować