Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noszę aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość gość

od prawie 2 lat noszę aparat ortodontyczny, poniewaz miałam duzą wadę zgryzu i cofnięte górne dwójki. Poprawa jest naprawdę spora ale troszkę jestem rozczarowana bo myslałam ze zęby będa idealnie proste a dwójki są nadal troszeczkę za górnymi jedynkami...pani ortodontka stwierdziała, że w styczniu pozbywamy się aparatu. Oglądam zdjęcia i filmiki ludzi którzy zdjeli aparat i zęby są prosciutkie...nie wiem co o tym sądzić

Gość gość
Tez tak mam. Chyba jedynym wyjściem jest doklejenie sobie na 2 dodatkowej warstwy. To kosztuje ok. 100 zł od 1 zęba. Rowniez myslalałam, że będą idealne, ale nie są.

Gość gość
ja słyszałam ze retencyjny aparat który nię nosi po zdjęciu stałego prosyje górny łuk , prawda?

Gość gość
tak muszę zrobić nie mam innego wyjścia :( moj dolny zgryz niechowa się za górny jest jakiś asymetryczny :(((

Gość gość
A pod którymi wargami masz ten aparat ?

Gość gość
mój orto chce zdjąc aparat a ja mam dziwnie ułożone górne jedynki tak wypchane do przodu nie są równe tylko tak jakby przychylone do przodu nie wiem jak to wytłumaczyć tak jakby miał się położyć :P

Gość gość
A ja już jestem po kuracji ortodontycznej :) Nosilam aparat pod opieka lekarzy z http://gzmedica.pl/ i musze przyznac ze efekty sa swietne, mogę powiedziec jedno: warto było! :)

Gość gość
ja tez noszę i zaluje ze tak pozno wzielam się za prostowanie tych wykrzywionych zębów. Ale polowa sukcesu to trafić na dobrego ortodontę. Ja tu http://www.ortodonta-katowice.eu/page/oferta znalazłam i juz jestem na koncu drogi leczenia ortodontycznego.