Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

synek wymiotował w nocy

Polecane posty

Gość gość

jw. trzy razy, ma 2 latka, jechać z nim do lekarza, czy obserwować?

Gość gość
A ma gorączkę? Biegunkę? Jeśli nie to poobserwuj, może tylko coś mu zaszkodziło. Moja też czasem zwymiotuje w nocy parę razy, a później już jest w porządku. Chyba, że oprócz wymiotów ma inne dolegliwości, wtedy idę do lekarza

Gość gość
pewnie tak zwana grypa załadkowa teraz podobno znowu jakas obchodka jest duzo dzieci chorych malutkie dzieci w szpitalu ja sama wlasnie ja mialam

Gość gość
ja sie wymiotow boje, raz mi sie syn odwodnil, a nie wymiotowal duzo. Jechalabym do lekarza

Gość gość
Najważniejsze żeby nie doszło do odwodnienia, podaj mu orsalit nutris, tylko małymi porcjami żeby kolejnych wymiotów nie prowokować, u mojej córki ten płyn nawadniający się sprawdził, nie jest słony więc mała wypija go bez marudzenia. Jeżeli będzie dalej wymiotował, będzie miał gorączkę lub będzie ospały jedź do lekarza.

Obserwuj. Czy wymioty mogły miec jakas bezpośrednią przyczynę np zjadł coś nietypowego lub kaszlał? Jesli rano dalej bedzie zwracał to do lekarza/

Gość vink
Spokojnie,nie panikuj. Akurat wymioty i biegunka sa najczestszymi objawami jesli dziecko zalapie jakiegos wirusa w tak mlodym wieku. Najwazniejsze jest aby dziecko pilo jak najwiecej, aby zapobiec odwodnieniu. Jedzeniem sie nie martw. Jesli masz wrazenie, ze dziecko nie chce pic wystarczajaco idz do lekarza. Rowniez zmierz goraczke. Jesli wysoka goraczka utrzymuje sie dluzej niz dwa, trzy dni rowniez skontaktuj to z lekarzem. Jesli wymioty byly tylko jednorazowe i dziecko nie ma innych przykrych objawow przeczekalabym jeszcze.