Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cc strasznie sie boje, nigdy nie mialam żadnej operacji

Polecane posty

Gość gość

ani nie bylam w szpitalu!! przeraża mnie widok narzędzi operacyjnych:( jak pokonac ten strach?? bede miala znieczulenie zewnatrzoponowe ... Boje sie że wpadne w trakcie w jakas straszna panikę!!:(

Gość gość
Heh ja mam to samo. Porod s.n. mam za soba ale nie chce powtorki bo malo co lekarze mi dziecka nie wykonczyli! Dlatego teraz cesarka tylko i wylacznie!!! Jednakze boje sie tez i znieczulenia i cewnika i samej operacji i tego stanu po! No ale jak inne przezyly to i my przezyjemy ;) najwazniejsze aby dzidzius zdrowo i szczesliwie znalazl sie na swiecie! :)

Gość gość
Bardzo współczuję cc. A Pani z godziny 10:21 nie wie, że przy c tez można "dziecko wykończyć" :O Miałaś problem z pierwszym porodem to i drugiemu dziecku odbierasz możliwość najlepszego, naturalnego przyjścia na świat :O

Gość Leb
nie bójcie się cesarka to jest pikus w porównaniu z porodem siłami natury, cewnik nie boli tylko jest nieprzyjemne uczucie, a znieczulenie zew: wkłucia nie bolą bo smarują czymś zimnym i tego nie czuć, potem po 12 godzinach wstajesz , tylko rana trochę ciągnie ale to nie jest straszne

Gość gość
http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Co-daje-czlowiekowi-porod-silami-natury,wid,17048916,wiadomosc.html?smgputicaid=613dc4

Gość gość
10:54 wspolczuc można jedynie tobie Twojej głupoty,zaiste :o

Gość gość
Powyżej link do dzisiejszego artykułu. Trzeba usunąć spację.

Gość gość
Poród naturalny to rzeźnia potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności

Gość gość
Ty wspolczujesz tej Pani ze chce cc a ta Pani zaluje ze s.n pierwsze rodzila bo mogla stracic dziecko! Kazdy ma wolny wybor

Gość gość
Autorko nie martw się. Ja też się bardzo bałam, ale poród sn był dla mnie bardzo niebezpieczny. Naprawdę dasz radę i będzie dobrze.

Gość gość
gosciu z 12.03 Ty to wszystko przeszlas ?:\ Rozumiem , ze to autopsja , tak ?:D No to ja jestem jakas cudwna bohaterka , bo rzadna z wymienionych rzeczy mi sie nie przytrafila:D A mam 3 dzieci, dwoje urodzilam z zzo:)

Gość gość
ja przezylam trzy operacje w zyciu (a mam 22lata) i powiem szczerze, ze balam sie za kazdym razem (moze to glupie ale ze sie nie wybudze) mialam taki dziwny strach, ale jak to zawsze mowili "spij spij, opowiesz nam pozniej co Ci sie snilo" dawali mi maseczke i sekunda i spie, no ale ja mialam narkoze calkowita to tez inaczej troche. Po operacji po paru godz juz chodzilam po korytarzu za co dostawlam ochrzan ale nie moglam lezec :) teraz jestem w ciazy i gdybym miala mozliwosc cc to bym skorzystala. Ale u nas jesli na zyczenie to bardzo droga jest :/ wiec pozostaje mi porod sn, chyba ze beda wskazania do cc :) nie martw sie autorko, lekarze wiedza co robic, poprostu musisz im zaufac :) powodzenia zycze!