Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko i tv

Polecane posty

Gość gość

Tak szczerze. Ile Wasze dieci ogladaja TV kazdego dnia. Podajcie wiek i czas spedzony srednio przed TV albo tabletem komputerem :)

Gość gość
2 i pół roku. Jakieś 10-15 minut. Ja to wolałabym więcej nawet, dla świętego spokoju. Ale on nie chce. Wyłącza tv.

Gość gość
dziecko 2 lata: zero TV w domu, no jak u kogoś jesteśmy, to wiadomo, nie wypada kazać żeby wyłączyli ;), czasem włączę mu na max 10 min teledyski dziecięce z youtube. jestem wielką przeciwniczką tv, szczególnie jeśli chodzi o małe dzieci, jest wiele negatywnych skutków, nie tylko z teorii je znam, bo mam przykłady z życia dzieci wychowanych przez TV i lepiej nie mówić...

Gość gość
a właściwie dlaczego nie powinno sie puszczać tv dzieciom ? chodzi mi o bajki np. mini mini ? moja córka jest jeszcze mała, więc pytam z ciekawości

Gość gość
2 lata skonczone. Zbierze sie godzina dziennie srednio. Oczywiscie sa okresy ze w ogole nie oglada bo wakacje albo po prostu niedzielne wypady.... Ale jesli jest brzydka pogoda albo po prostu musze miec chwile spokoju to oglada. Ale sama jeszcze nei domaga sie TV, pewnie za chwile zacznie wiec musze teraz na to zwrocic uwage...

Gość gość
Dlaczego TV jest złe: -obraz jednowymiarowy, źle działa na wzrok -nadmiar bodźców, źle działa na mózg, rozprasza, zaburza koncentrację -nieruchoma pozycja dłuższy czas, albo nienaturalne wygięcie przyczynia się do niedorozwoju motorycznego, skrzywień kręgosłupa -ogłupia, np. reklamy, niedostosowane do wieku bajki, filmy, programy, itp -zabiera czas, który można by wykorzystać np. na jakieś pożyteczniejsze zajęcie, czy np. integrację w grupie -uczy spędzanie czasu tylko przed tv -po prostu rozleniwia w skrócie tyle...

Gość gość
Normalnie wcale ale... Jak jest chory i siedzi juz dlugo w domu to pozwalam, jak chce by niemowlak sie przespal bo Np boli go brzuch i sen jest bardzo plytki a starszy nie przeszkadzał, jak ma kryzys i kolacja jest za późno to puszczam i karmie (szczególnie w lato kiedy po calym dniu wraca z podwórka i nagle dopada go brak sil) kiedy jestem chora i musze przeczekać aż temp. Mi spadnie. Za to z mężem oglada rano w weekend dokumenty o zwierzętach a czasem robimy sobie wieczór filmowy i oglądamy bajki typu kung fu panda. Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem ;)