Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przenoszony maluch

Polecane posty

Gość gość

Mialam termin na zeszłą niedzielę, ale mój synek jakoś nie chce wyjsć, za wygodnie mu chyba :) Czy są tu mamy, co przenosiły ciąże? A jak tak, to o ile i jak sie wtedy czuliście? Ja miałam mały kryzys psychiczny, ale mi przeszło i teraz chce mi sie śmiać, że taki przytulaniec w brzuszku siedzi.

Gość gość
to nie jest przenoszone dziecko.

Pierwsze dziecko urodziłam w 42 tc. Miałam już dość ale wiedziałam że to już lada chwila, najgorsze było że z każdym skurczem myślałam że to już:-)

Gość gość
Ja 7 dni po terminie polozylam sie do szpiala taki mialam przykaz. I po usg okazalo sie ze mam malo wod plodowych i 11 dni po terminie wywolywali. Wody zielone ale ok wszystko. Robilam wszystko by urodzic ok terminu ale uparciuch był :) co noc kladlam sie mysla ze dzis w nocy na pewno sie zacznie ;)

Gość gość
ja dopiero 3 dni po terminie. mojej malej chyba za dobrze jest w brzuchu:) jutro jade na ktg mam nadzieje ze zostane juz w szpitalu:)

Gość gość
No mojemu też właśnie za wygodnie u mnie w brzuchu. Lekarz zaproponował, że jesli wcżesniej nie przyjdzie na świat, to 1 grudnia możemy wywołać poród sztucznie. Co mnie bardzo ucieszyło :)

Lepiej zeby samo sie rozkrecilo,te sztucznie wywolywane porody sa cholernie bolesne, nie to zebym Cie straszyla,bo i taki wywolywany porod mozna przezyc,ale lepiej jak akcja sama sie zacznie i skonczy bez wspomagaczy :) Trzymaj sie

Gość gość
No właśnie slyszalam, że wywoływane porody są bolesne i to mnie trochę martwi. Pije na wszelki wypadek herbatę z liści malin, może wspomoże trochę. Być może rozkręci sie samo i to właśnie 1 grudnia ;)

Gość gość
Moja przyjaciolka dosiadla meza i tej samej nocy urodzila. Tez byla po.:-)

Gość gość
Czasem maluch jest tak uparty ze nic nie pomaga ani sex ani mycie okien ;) ja pilam liscie malin wiesiolek łykałam i nic. Spokojnie do 1 grudnia masz jeszcze duzoo czasu i spokojnie mozesz urodzic nawet dzis :)

Gość gość
pierwsze dziecko 13 dni o terminie, drugie 12. Pry pierwszym chcieli wywolywac, nie zgodzilam sie. Przy drugi tylko obserwacje co dwa dni.

Gość gość
8 dni po terminie, poród wywolywany. Czułam się ok

Gość gość
U mnie wywolywany poród był szybki 20 minut skurczy i po wszystkim! A pierwsza ciąża to była!

Gość gość
Ja miałam wywoływany poród 3 dni po terminie, też było oxy i szybko poszło. Traumy żadnej nie mam także nie zawsze jest tak źle

Gość Marianka1
Ja słyszałam, że na wywołanie pod koniec ciąży bardzo dobry jest wiesiołek. Czy któraś z Was próbowała? Ja mam taki zimnotłoczony w płynie olevitum-tak sie nazywa.Znacie go/?

Gość gość
ja urodziłam się 2 tygodnie po terminie... wszystko ze mną ok, prócz tego, że wszystko co ważne w moim życiu przychodzi późno...

Gość gość
ja urodzilam w 42 tygodniu. po terminie porodu mialam kryzys. tak bardzo chcialam zeby moje dziecko juz sie urodzilo. no ale niestety malej nie spieszylo sie. musieli mi wywolywac porod