Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LaurkaMalutka

Wysokosc alimentów

Polecane posty

Gość LaurkaMalutka
Ej wezcie sie debile pode mnie nie podszywajcie boze jacy co niektórzy pojechani są!jego rodzice tez nie widzieli dziecka nie mam z nimi kontaktu.Proponowalam wiele razy dla ojca dziecka by przyjechal zobaczyc małą i zeby jego rodzice tez przyjechali ale nawet nie odpisywał.I dziecko nie jest z wpadki inie jest bachorem ale pewnie piszecie tak bo wasze są z wpadek i sa bachorami!!!

Gość gość
Skoro sama siebie i dziecko utrzymujesz tzn ze masz dochód a co za tym idzie nie potrzebujesz tysiąca. Spokojnie mozna wydatki dzielic na polowe czyli ok 500 powinnaś dostać. Tak byłoby uczciwie

Gość gość
Moja sąsiadka ma dziecko z zespołem downa I ojciec dziecka oczywiście ja zostawił ale : Ona jest puszczalska Nie dba o dziecko Nie pracuje nawet dorywczo Żąda alimentow Dziecko ma 5 lat , nie mowi , nosi pampersy, jada tylko mleko modyfikowane z butelki. Wiec szlag mnie trafia kiedy słyszę ze mało dostała alimentow !!!! A dostała 500zl! I jęczy ze zycie ciężkie !

Gość gość
Autorko, ja też bym z Tobą dziecka nie chciał, wystarczy przeczytać te Twoje ordynarne i wulgarne posty... i jeszcze chcesz 1000 zł:-)

Gość gość
Każdy ojciec musi ponieść odpowiedzialność za dziecko. Ty jesteś matką, poświęciłaś swoje zdrowie w czasie ciąży, przeszłaś ciężki poród i zajmujesz się niemowlakiem, co wymaga wiele wysiłku.I to wszystko to twoja robota. Ojciec natomiast nie robi nic, nie pomaga, nie karmi butlą, nie przewija, nie kąpie, nie tuli do snu - więć sprawa jest jasna : ma płacić. Nie martw się, nie wyjdziesz na chciwą. Takie jest życie i trzeba walczyć o swoje. Nie przejmuj się na prawde jaką on będzie miał o tobie opinie, w chwili obecnej jest to najmniej ważne.... opinią dziecka nie wykarmisz. Staraj się o ten 1000, ponieważ nawet jak nie wydasz teraz, to zostawisz na czarną godzine, jakiś nagły wydatek na który on ci nie da pieniędzy. pozdrawiam

Gość MalutkaLaurka
A i nie mam swojego adwokata bo mnie nie stac na niego bylam tylko raz sie poradzic i tyle.bede sama na rozprawie nawet nie dali mi obroncy z urzedu za to on ma adwokata wynajetego

Gość gość
alimenty to niezła forma utrzymania do 18 lat dziecka dla leniwych matek, one zawsze twierdzą, że jak się ma dziecko to nie można pracować i nigdy nie ma na to dobrego czasu.

Gość gość
Słabo nie znasz jego rodziców? Nie masz do nich kontaktu? A sędzinie powiedź jasno - ojciec dziecka się nawet nie pofatygował odwiedzić własnego potomka ma płacić 70% kosztów utrzymania - chyba że podejmie się w połowie opieki nad dzieckiem to 50%

Gość gość
każdy frajer ma bulić na dzieci ;) bardzo mnie to raduje gdy słyszę, jak jakiś chłop mówi " musze dawac na alimenty " super sprawa :D niech płacą hahaha nie wymiga się i twój, tylko mu nie pozwalaj ;) chyba ze chcesz mu pozwolić na robienie dzieci i pozwalanie na to aby nie mial obowiązków żadnych ani nie musiał płacić - wtedy będzie dużo dużó dzieci robił i wkońcu jak jakaś matka zażąda kasy to będzie go wielka krzywda, bo ty go nauczyłaś że nie musi płacić...

Gość gość
adwokat z urzędu w sprawie o alimenty? jesteś trzeźwa?:-) trzymam kciuki za ojca, pewnie on racje.

Gość gość
alimenty to niezła forma utrzymania do 18 lat dziecka dla leniwych matek, xxx co ty pieprzysz??? uważasz, że te 500 zł wystarczy na życie dla matki i dziecka? zapłacenie wszystkich rachunków, jedzenie,leki i ubrania dla dwóch osób???

Gość gość
o 1000 zapomnij, lepiej zacznij myśleć co zrobisz jak tej kasy nie wydębisz, ale tu pełno sfrustrowanych babek po facetach jedzie... i te teksty "jak zrobił to niech płaci" masakra.

Gość MalutkaLaurka
Spadam z tego topiku bo juz nie mam ochoty czytac tych chorych i chamskich komentarzy a za te miłe bardzo dziekuje:) pozdrawiam cieplutko

Gość gość
a od kiedy alimenty są na utrzymanie matki? gości z 10;58

Gość gość
TAAA idź, może kolejnego frajera na alimenty złapiesz.... infantylny babsztyl.

Gość gość
nie są na utrzymanie matki i nigdy dla matki nie zostają żadne nadwyżki? utrzymanie dziecka to nie tylko jedzenie - to także rachunki za mieszkanie, prąd, gaz, wodę, książki i przybory szkolne, ubrania, leki, zabawki, zajęcia pozaszkolne - więc nie pieprzcie tutaj, że matki żyją z alimentów na dzieci - no, chyba że ktoś płaci na dziecko ze trzy tysiące zł!

Gość gość
Ja mam alimenty 3600 na dwójkę, mój były jest członkiem rady nadzorczej jednej ze spółek Skarbu Państwa, ja też pracuje i nie czekam na mannę z nieba. Jestem teraz w nowym związku i mam spokój:-) autorce radzę iść do pracy, aby nigdy nie była zależna od mężczyzny (finansowo i w każdy inny sposób), na pracującą matkę Sąd też inaczej spojrzy.

Gość gość
jakiego darmozjada pacanie ??? te alimenty w polsce sa smieszne, da taki 300 czy 500 zł na dziecko i mysli ze jest wielkim laskawym panem, bo i tak za duzo ! Kobieta sie opiekuje, nie pasuje? Zalatwiaj opiekunke do dziecka. Poza tym mieszkajac z kobieta i dzieckiem dalbys o wiele wiecej, alimentami to sobie mozesz podetrzec . Cieszcie sie ze polki w wiekszosci sa naiwne , jakbyscie wpadli w sidla pewnej siebie kobiety placilibyscie kilka razy wiecej , a jak nie to by was zalatwila odpowiednio, sralibyscie w gacie na dzwiek jej imienia

Gość gość
A jak matka nie pracuje i nie ma innych dochodów tylko alimenty to z czego ona żyje? Jest was tu cała masa niepracujących - powiedzcie wszystkim - CO WY JECIE?

Gość gość
Przecież chyba wiedziała co z niego za typ? wagina jej oczy przysłoniła? jak można "chcieć dziecka" z takim frajerem....a teraz jedyne zmartwienie to jak alimenty najwyższe uzyskać. Kobiety są naiwne i lekkomyślne, wydaje im się, że "wychowają faceta", zadawała się z 0 to z 0 została i tyle.

Gość do gość z 11 21
No właśnie żyją z alimentów, na koszt tatusiów, zamiast iść do pracy.

Gość gość
Adwokat dal rade ze 1000 sie nalezy ale to dlatego że powiedzialas ze maz ma 6 tys dochodu. Jak pójdziesz do sadu on okaze dochod 1700 i czar prysnie. 300 i do domu. Na przyszłość mysl głową a nie doopa

Gość gość
Jasne, łatwo powiedzieć i najlepiej nie zakładać rodziny. Żyć samotnie tylko dla siebie.

Gość gość
Nie dawać facetom doopy i problem zniknie sam.

Gość gość
wysokość alimentów jest ustalana indywidualnie na podstawie dochodów obojga małżonków i potrzeb dziecka. Twoje dziecko jest jeszcze maleńkie wiec pieniądze na jego życie, wychowanie są ci potrzebne. Jeśli nie jesteś pewna co do sprawy alimentacyjnej to skontaktuj się z moim adwokatem, który pomógł mi w rozwodzie i w alimentach na syna http://plock-adwokat.pl/

Gość gość
h2SH0ioIUhJ6foCIboPwx84L