Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ekspres na kapsułki czy nie ?

Polecane posty

Gość gość

Jaki ekspres lepiej kupić? Kapsułkowy czy taki co mieli ziarna? Jakie są różnice w użytkowaniu i co ze smakiem kawy?

Gość gość
To chyba zależy ile kawy pijesz i jaką lubisz

Gość gość
Ja mialam kapsulkowy dolce gusto i kawa niby spoko bo robil latte ale zakamienial sie co chwile itd. no i ekspres bardzo tani a kapsuly bardzo drogie wiec po dlugim czasie sie nie oplaca raczej

Gość gość
Przy kapsułkowym musisz zmieniać te kapsułki i do np. latte trzeba użyć już dwie, a one są trochę za drogie według mnie… Ja to mam ciśnieniowy saeco bo wolę jednak smak świeżozmielonej kawy. To też wychodzi taniej bo nie wydaje majątku na kapsuły, a kawy u nas się pije sporo.

Gość gośćula
tylko czarna ,świeżo zmielona i zaparzona ,żadnych expresów kapsułek czy rozpuszczalnych :) niestety zauważyłam że w kawiarniach ciężko taką kupić .

Gość gość
mój mąż w pracy też namawia mnie na saeco bo w pracy ma i ponoć super, ale zobaczymy, póki co parzymy w kawiarce.

Gość gość
Kapsułki są bardzo drogie, a ta kawa to już więcej chemii niż kawy. Odradzam kapsułkowy.

Gość gość
Kapsułki są wygodne ale drogie, więc zależy czy uśmiecha Ci się wydawać tyle kasy na nie później. Ale jak Cię stać to są ok.

Gość gość asia
Kawa z kapsulkowego ekspresu jakos dziwnie chemicznie smakuje bic fajnego a pilam z roznych ekspresow i roznych kapsulek bllleeee juz mowie wam nawet fusiara jest lepsza

Gość gość
Mnie tam smakuje kawka z kapsułek. Chce late to mam late, chce capucino to robię capucino. Baristką nie jestem, a kawka pyszna i gościom też smakuje. Ekspres kupiłam sobie na mikołajki na selgros24.pl. Można tam zajrzeć, bo mają fajne ceny sprzętu agd :)

Gość gość
Na allinside można kupić tani ekspres który robi prawdziwą kawę, a nie z kapsułek

Gość meazza
Ja polecam ekspresy na kapsułki, znacznie wygodniejsze w użytkowaniu i utrzymywaniu czystości niż kolbowe, można też sobie poeksperymentować z różnymi wariantami :) Korzystam ze stosunkowo niedrogiego modelu - Tchibo Cafisimo Pure, w zupełności mi wystarcza, aktualnie można znaleźć go w naprawdę fajnej cenie - https://www.sferis.pl/prom/ekspresy-tchibo-2155

Gość gość
Kochanie jesteś?

Gość gość
Na kapsulki to sama chemia. Ciśnieniowy i dobra kawa która jest w niemczech gdzie kod kreskowy zaczyna sie od 4 reszta to syf! !!

Gość gość
Na początku byłam zachwycona kspułkowym, a teraz stoi "bezczynny" przez około 3 tyg. Kapsułki kupuję raz w miesiącu, starcza na 1, 5 tygodnia, czasem mniej i potem nie wydaję ani gorsza na kapsułki, bo nie mam zamiaru. W dodatku: jedna ważna rzecz: dasz za dużo wody i już pijesz lure...