Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrozona truskawka

czy są tu otyłe ciężarne?

Polecane posty

Gość mrozona truskawka

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i zostało mi to. Czego ja juz nie próbowałam... Ważę teraz 100 kg i mąż chce starać się o drugie dziecko tylko ze ja już widzę jak pod koniec ciąży się toczę... I odpuscie sobie komentarze o grubych swiniach...

Gość gość
dla zdrowia siebie i dziecka lepiej schudnąć, ale jeżeli się nie uda? kobiety z nadwagą i grubaski tyją podczas ciąży mniej niż szczupłe, wszędzie o tym przeczytasz. Moja koleżanka w dwóch ciążach przytyła kolejno 9 kg, 10,5 kg w drugiej. Jednak zapytaj lekarza, wiem, ze ryzyko cukrzycy ciążowej jest większe i opuchlizna nóg. Niewiele pomogę, ale w USA czy na Wyspach dużo tęższych kobiet rodzi dzieci.

Gość gość
ja ważyłam przed ciążą 96 kg, wzrost 170 i przytyłam........8,5 kg

Gość mrozona truskawka
No ja przy końcu ciąży ważyłam 100 kg i nogi miałam mega opuchnięte a poza tym wyniki rewelacja. 2 ddni przed porodem skoczyło mi ciśnienie ale zanim dojechałam do szpitala to już miałam dobre. Chodzi mi też o to.ze 2 letnie dziecko trzeba jeszcze ogarnąć...

Gość gość
Ja pod koniec ciazy wazylam 100 kg przy wzroście 170. Przytylam 20 kg. Mialam problemy z cisnieniem i bardzo puchlam. Stad taki skok wagi. Dwa lata po porodzie ważę 78 i mam zamiar jeszcze zrzucić minimum 8 kilo przed kolejną ciaza, która nie długo planuje. Sama wiesz jak ciezko jest z taką wagą w ciazy. Na twoim miejscu odlozylabym starania i zrzucila chociaz te 10 kg. Dla waszego zdrowia i twojego lepszego samopoczucia w ciazy.

Gość gość
truskawka jak jesteś w stanie zrzucić trochę kilogramów, wiem, że trudno, to schudnij. Potem taka waga ogranicza ruchy, szybciej się męczysz itp. Możesz dostac żylaków.

Gość gość
ja miałam cukrzycę ciążową od 3 miesiąca, dieta jak fiks, bo groziła mi insulina. Waga przed ciążą,105 kg. Na diecie cukrzycowej w czasie ciąży schudłam 20 kg. Nie do wiary ktoś powie, a jednak można, ale to pod ścisłą kontrolą dietetyka

Gość mrozona truskawka
To może daj jakiś zarys jak ta dieta wyglądala ;) Ja jestem po trzydziestce i kurcze nie mam czasu chudnąć a wiem ile to wysiłku potrzeba bo kiedyś już schudłam 25 kg ale trwało to dwa lata. Od poniedziałku zaczynam kolejne dietowe podejście... Staram się ale przy tym moim dzieciatku to raz zjem wg planu a pięć razy nie

Gość gość
Nie wmawiaj sobie,że nie masz czasu skoro podstawą odchudzania jest zdrowa dieta a dopiero potem cwiczenia ;] jak się chce to można. Tutaj był taki watek i niektóre kobiety po 40 kg chudły :)) da sie!!

Gość mrozona truskawka
Ja wiem że się.da bo ja też dużo kiedyś schudłam. Teraz mam mega motywację i chociaż 10 musze zwalić bo lubię siebie takiej

Gość gość
Ja mam 63 kg jestem 16 tc i juz czuje sie jak slon

Gość gość
63 kg i czujesz sie jak słoń... masakra... Kobiety mają bardziej poważniejsze problemy niz twoje 63 kg

Gość gość
To ile wy żrecie?

Gość gość
nadwage mialam od zawsze.w pierwszej ciazy tez przytylam ponad 20 kg,w drugiej juz pilnowalam tego co jem i waze tyle samo ile zaczynalam ciaze,a jestem w 34tc.urosl mi tylko brzuch i piersi,a rece i nogi schudly:)jak sie bedziesz pilnowac i pogadasz z lekarzem to wszystko bedzie ok

Gość gość
Mam 180, normalnie wazylam ok 76 -78kg, wtedy tez wygladalam normalnie. W 1 ciąży przytulam 17 kg, bylam na diecie cukrzycowej, szlo samo. Urodzilam syna 4200g. Dużo mi zostali i druga ciaze zaczynalam z waga 93, przytulam 8,5kg, ciaza z cukrzyca na insulinie, dziecko prawie 4 kg urodzone w 38 tc, poród mi wywolywali bo uparlam sie ze dziecko w 40 tc to juz będzie za duże. Teraz 2 miesiące po porodzie waga leci w dol. Mam 91 kg a jem normalnie. Pa nigdy nie zarlam jak swinia :)

Gość gość
ja ma 178 i jak zaszłam ważyłam 98 kg. Teraz jestem w 17 tyg i nie wiem ile ważę, ale wiem że do ostatniej wizyty nie przytyłam nic a wręcz schudłam. Idę na obciążenie glukozą bo mi się to nie podoba. Nawet rodzinna powiedziała że już powinnam coś przytyć. Obawiam się że to jednak cukrzyca. Zadnen lekarz nie czepiał sie do mojej super wagi - jedna mi powiedziała że lepiej się nie przejadać i przytyc max 8 kg. Hmmm no to chyba nie mozliwie - przynajmniej dla mnie. W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg ale zaczynałam z poziomu 60 - czyli w dzień porodu ważyłam mniej niż teraz :p Schudłam szybko ale od kilku lat regularnie nabierałam. Ja długo sie starałam o te ciąże i nie chciałam przechodzic na jakieś mega restrykcyjne diety. Pozostawłam więc wszystko losowi