Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w Anglii jest aż tak dobrze?

Polecane posty

Gość gość
mieszkam w irl 6 lat/prace byly rozne teraz wymarzona/mam ok 15eh/starczy na wszystko/mieszkanie mam fajne. nie kupuje tu narzie bo nie wiem co che dalej w pl sie splaca leci nikt mi nie powie ze po 6 latch emigracji zyjac normlanie placac za renta podrozujac .mila bym na koncie 45tys e wpl? z pl to mnie tylko o pozyczke pytaja i o prace tu:)taka prawda

Gość gość
Moj maz mieszka w anglii od12 lat w tym czasie dorobil sie swojej ziemi i wybudowal domek maly i skromny ale swój własny ja tu mieszkam 8 rok a za pare dni powitamy nasza corke. Nic nie wynajmujemy bo mieszkamy na swoim, tacy z nas nieudacznicy jak juz ktos wspomnial :)

Gość gość
autorko jak w twoim regionie beda zwolnienia grupowe to zobaczymy gdzie sobie ta swoja godnosc wsadzisz jak bedziesz miala prerspektywe ulicy bo bank ci zabierze to mieszkanie ( TY TEZ NIE JESTES NA SWOIM, POKI CO SPLACASZ TO I TO JEST BANKU A NIE TWOJE). Masz swoja godnosc... jak bedziesz bezrobotna to zobaczymy czy ta godnoscia nakarmisz dzieci... Prawda jest taka ze jakby ludzie masowo nei wyjezdzali z Polski to wzajemnie zagryzlibysmy sie jak szczury... Bo bezrobocie byloby 80%, a pracodawcy wybieraliby sobie jak chcieli, entliczek petliczek I placili jak chca I ile chca. Czy pracujac za 3 zl z godzine dalabys rade placic kredyt w banku? Ma racje, ze w Polsce jest drogo, wystarczy sobie poogladac ceny w sklepach, a jakie sa zarobki... Jak ktos lubi zyc w duposcisku to niech zyje, ale nie robi z tego ceremonial I nie pieprzy o godnosci...

Gość gość
Bo juz doszlo do tego, ze Polacy z tego zycia w duposcisku zrobili swoja dume narodowa, zapominajac ze zycie ma sie tylko jedno I na to samo skazuja swoje dzieci...

Gość gość
Do 00.12 idioto jak nie wiesz to nie pisz bredni! Nie jest wszewdzie tak rozowo bo niekturzy maja sie lepiej w polsce.Fakt ze dzieci sa podstawa do wysokiego socjalu.Dostaja kazde z nich dodatkowy pokoj bo rozna plec.Dla rodzicow sypialnia i goscinny.Jast Stabilnosc :zycia,pracy Wielki szacunek nie jak u nas upadlanie u lekarza i zawsze maz jest przy badaniach,porodach itp,Urzednik nie stara sie dokopac jak w polsce i przyjsc za tydzien!,Nawet gdy padal deszcz to Policjant zalecal sprawdzic czy cos nie jedzi i przechodzic na czerownym swietle Przepisy sa tam dla ludzi a nie by jak u nas powodem do okradania ludzi!Ten szacunek nawet i uprzejmosc z kazdej strony od Anglikow urzeka :D.Zawsze pogodni usmiechnieci nie jak wyjdziesz w polsce na ulice to Ci sie chce od razu zygac !!! ;(

Gość gość
nie, jest fatalnie, nie przyjezdzajcie już!

Gość gość
1.00 - --- Nie rozumiem, czemu nie można być miłym i uprzejmym w Polsce? Wystarczy zacząć od siebie a nie tylko wymagać od innych :) Pozdrawiam

Gość gość
gosc 1.00 zgadzam sie z twoja opinia, ale błagam wiecej kultury nieczego sie nie nauczyłas ?? wiecej szacunku dla ludzi i zaczynaj od siebie bo wymagac to kazdy umie ale dac od siebie to juz tak ciezko ??

Polacy w Anglii czują się coraz bardziej jak u siebie i chyba to najbardziej boli Anglików, choć wielu z nich nie weźmie się za race wykonywane przez Polaków. W Anglii są polscy lekarze, przedszkola, szkoły, sklepy, nawet polka księgarnia Rewolucja w której można kupić wiele polskich książek. Nie trzeba po nic jeździć do Polski. Coraz więcej emigrantów mówi, że nie ma po co wracać i nie uczy dzieci polskiego.

Gość gość
oczywiście, że lepiej żyją, a co w tym p*********m kraju mamy, praca za 1200 zł, tylko k***a go zaorać, kto to pozwala na takie wynagrodzenia, co za cholerny rząd, wałęsę za jaja powiesić, mieliśmy żyć jak w japoni a co mamy, oby odcierpiał ......