Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rady dotyczące licznych przeprowadzek?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam taką prośbę: jeśli wielokrotnie się przeprowadzaliście powiedzcie jak najlepiej zorganizować sobie wtedy życie? Okazuje się, że w związku z pracą czeka mnie w najbliższych życie na walizkach - będę spędzać po 3-6mcy w jednym mieście, a potem następne... Trochę mnie to martwi, bo przeprowadzałam się do tej pory raz i był to bardzo traumatyczne. Już mniejsza o samą przeprowadzkę - wyrzucą czego nie potrzebuję i nauczę się minimalistycznego podejścia do rzeczy, ale jak żyć w takiej sytuacji? Nowe miasta, nowi ludzie, brak starych znajomych, brak możliwości stworzenia żadnego stałego związku.... Przeraża mnie to!

Gość pitopanterka
nie bardzo załapałam, ale jeśli to w czymś pomoże to doradzę, ja nie mam 1 miejsca zamieszkania, 4-5 dni w tygodniu mieszkam w mieście, a weekendy za miastem, 40 km dalej, jestem rozbita nie wiem gdzie mój dom, mówią dom Twój gdzie garderoba Twoja, mniejsza o to, zmieniasz mieszkania tj na wynajmowane? to tylko przeprowadzasz się z gratami typu ciuchy, naczynia, sztućce? czy razem z meblami, z meblami jest gorzej, ogólnie wszstko ma swe ciemne i jasne strony

Gość gość
Nie mam swojego mieszkania/domu, ani swoich mebli. Obecnie wynajmuję (ale w tym samym mieście od 8 lat), a od nowego roku będę wynajmować tylko w mieście oddalonym o 300km od obecnego. Później jeszcze nie wiem gdzie wyląduję, ale wiem, że w maju kończę projekt i od czerwca będę się przenosić gdzieś indziej. I tak w kółko. Także mieszkać będę w jednym miejscu na raz, ale nigdzie na stałe. Co mnie przeraża to brak rodziny/znajomych w nowym mieście, oraz, to że możliwość poznania kogoś i "ustatkowania się" jest praktycznie żadna. Nawet mi się nie będzie pewnie chciało randkować, bo to bez sensu... Ale praca to 8h dziennie i co ja właściwie będę w obcym mieście gdzie nikogo nie znam robić resztę czasu? Jak tylko zdążę się z kimś zakumplować to już trzeba będzie się wynosić...

Gość gość
Rany! Jaki zawód wykonujesz że potrzebujesz co chwile zmieniać miejsce zamieszkania?

Gość gość
W korpo pracuję i jeżdżę po filiach wprowadzać różne rozwiązania... Wprowadzam, przyuczam i jadę dalej. Jakieś rady?

Gość pitopanterka
wykorzystaj co daje Ci los, nie masz szans na stabilizację to chwytaj chwile, możesz mieć kochanka w każdym mieście i nikt się nie zorientuje, nikt CIę tam nie zna, możesz zabijać, kraść i roochać na potege! żyć nie umierać