Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z zapytaniem

wakacje na krecie z roczniakiem, czy to dobry pomysł?

Polecane posty

Gość gość z zapytaniem

Właśnie planujemy zarezerwować z mężem wakacje na przełomie maja-czerwca, kiedy pogoda jest jeszcze umiarkowana w tamtych terenach i nie ma nawału ludzi. Nasza córka będzie miała wtedy prawie roczek. Do mam które mają doświadczenie w takich wyjazdach.Czy to dobry pomysł?Pobyt 14 dniowy:) Dzięki za odpowiedzi:)

Gość gość
Koleżanka była na Rodos z roczniakiem w tym roku ale na 10 dni i mówiła, że juz za długo.. ALe ogólnie super

nie mam dziecka wiec za i przeciw nie powiem, ale jeśli sie zdecydujecie zabierzcie fotelik, żeby móc wynająć auto. Wyspa jest piękna ale wycieczki fakultatywne bardzo drogie, no i wiadomo jesteś uwiazana do grupy. Drogi są "proste" także się nie zgubicie:-)

Gość gość z zapytaniem
dzięki rybkunia za radę.jak byliśmy we 2 co roku podróżowaliśmy, i teraz naszą córkę też tego chcemy nauczyć:) od małego:) mąż się właśnie uparł na 14 dni, też mi się wydaje, że to za długo troszkę jak z takim maluchem.No ale bez ryzyka nie ma zabawy:)

Gość gość
Witaj,my tez w czerwcu wybieramy sie na Kręte,nasz synek bedzie miał rok:) mozna spytać z jakiego miasta sie wybieracie i dokąd konkretnie?:)

Gość gość
wybieramy się dokladnie z Wrocławia, hotel Santa Marina Beach ;)

Gość gość
My tez na krete w czerwcu z roczniakiem ;) bierzecie słoiczki? Jak planujecie rozwiązać kwestie jedzenia?

Gość gość
zapewne słoiczki chociaż moja córka ich nie lubi:( po prostu od poczatku jedzenie robie jej sama i jak czasem jedziemy gdzies i biore sloiczek to mala tym pluje:( i kwestia jedzenia jest pod znakiem zapytania:)Chociaz licze ze do czerwca jej przejdzie :P

Gość gość
My wybieramy sie z Katowic,dzięki za propozycje hotelu,wydaje sie godny polecenia :)

Gość gość
No właśnie mój tez za sloiczkami nie przepada ale nie będę miała gdzie tam gotowac. No chyba ze zacznie jeść normalne potrawy wtedy na pewno jakies warzywa czy mięso wybiorę mu. My tez z Katowic, hotel solimar aquamarine. Najbardziej to się boje ze mi kg w bagażu braknie ;)

Gość Mama z Katowic gość
My będziemy rezerwować dopiero przed samym wylotem,wczesniej sie boje,z takim małym Dzieckiem nigdy nic nie wiadomo.Milo by było spotkać na wakacjach rodziców wlasnie z dzieckiem w podobnym wieku:)

Gość gość
Byliśmy z 15 miesięczną córka na Korfu w czerwcu i powiem że było super, jedzenie grecy mają dobre-to oczywiście zależy od hotelu do jakiego jedziesz, ale jak jest w miarę porządny(szukaliśmy min 4* i sprawdziliśmy opinie) to na pewno coś znajdziesz dla maluszka . Obowiązkowo krem z filtrem 50+ i dobra rada rewelacyjnie mi się przydały czapeczki z osłoną na karczek i ramionka " saharka"i malutki basenik nalewaliśmy jej wodę na plaży i bawiła się w piaseczku przelewając wodę z basenika - sama radość a potem ją wykorzystywałam do kąpieli wieczornej. My wypożyczaliśmy samochód i za 4 czy 5 euro wypożyczyliśmy fotelik odpowiednio do wagi dziecka. Jeśli chodzi o córkę to była zachwycona, z wody nie chciała wyjść i tu troszkę dostała zapalenie pęcherza podałam jej leki i było ok - ale miała go zawsze bardzo wrażliwy i fakt faktem czasami była zimna woda chyba jakiś "front". Śmiało jedź, też mieliśmy wątpliwości ale już mamy zarezerwowane kolejne wczasy :-)

Gość gość
Aha i byliśmy końcem czerwca i powiem że pogoda była idealna było ciepło choć jeden dzień był całkowicie pochmurny, wyjeżdżaliśmy chyba 02.07 z Korfu to już był pierwszy dzień skwaru.

Gość gość
Lecieliśmy też z Katowic, spakowaliśmy się na styk ;-) i ważyliśmy torby na Lotnisku kosztuje to bodajże 2 zł

Gość gość
my tez w przyszłym roku lecimy na kretę ale już z większymi dzieciakami. Lecimy w sezonie, na poczatku lipca. Polecam z takim maluchem wynająć auto bo zwiedzać z wycieczką fakultatywną z grupą będzie ciężko.

Gość gość
Może lepiej ciut krócej z takim malutki dzieckiem? ja byłam ale na 8 dni, pojechalismy z biurem amigos - i muszę ci od razu polecic ich oferty - u nas wszystko odbyło się bez żadnej wtopy, które wiadomo że mają miejsce w innych biurach

Gość anulla88
Bylam na krecie z 8 miesiecznym dzieckiem. Bylo super. Grecja ogolnie ekstra. Polecam hersonissos i hotel imperial belwedere. Przystosowany dla rodzin z dziecmi. Blisko centrum. Pyszne jedzenie.