Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyVaga

Myjecie już okna na Święta?

Polecane posty

Gość LadyVaga

Pytam, bo w mojej okolicy nie widzę ąeby ktoś mył, a pogoda jest sprzyjająca... Ostatnio okna miałam myte w lipcu więc chyba w sam raz żeby już się za nie zabrać.

Gość gość
od dzisiaj zamierzam pomalutku brać się za nie. Wczoraj poprałam zasłonki i firanki

Gość gość
ja myję okna jak widze że już są brudne a nie dlatego żeby były czyste na święta, zawsze muszą być czyste myję średnio co dwa miesiące

Gość gość
Nigdy w zyciu jeszcze okien nie myłam. Skąd u Was taki zwyczaj,że myjecie je na swieta?

Ja mam lepsze rzeczy do zrobienia niż mycie okien co 2 miesiące... mogę je ewentualnie częściej przetrzeć (szyby).

Gość gość
Wczoraj umylem balkonowe a przed kuchenne. Fierany dzis wypralem,jutro zaslony:-)

Gość gość
ja nie myję okien przez całą zimę i nie uważam tych temperatur za "sprzyjające". szkoda zdrowia. ostatni raz umyłam w ostatni rzeczywiście ciepły dzień listopada i do wiosny nie zamierzam. W ciepłe m-ce myję co m-c. A z okazji BN się nie "zarzynam"

Gość gość
a co wy myjecie i sprzątacie tylko na święta? a cały rok syf w domu? ja myję okna i sprzątam jak jest brudno a nie,że święta. co to za problem umyć okna co dwa miesiące i zawiesić świeże firany

Gość gość
Sam mieszkam ,musze ,samo sie niezrobi:-)

A kto mówił, że ma syf w domu? Każdy robi jak uważa. Jak zatrudnię pomoc domową to będzie mi myła nawet co miesiąc.

Gość gość
Ja już umyłam,ale do Świąt zrobie to jeszcze kilkakrotnie,bo co je umyję to deszcz pada:D

Gość gość
Poprzednie mycie okien zrobiłam na początku września. Część okien była myta ponownie w zeszłym tygodniu, reszta- nie wiem kiedy, pewnie w ciągu najbliższych 2 tygodni ;) Mam duży dom i sporo okien, to muszę porozkładać sobie pracę na raty :D

Gość gość
myłam w poniedziałek ale do świąt też na pewno co najmniej raz jeszcze umyje szczególnie że teraz często padają deszcze

Gość gość
nie myję, wymieniam na nowe

Gość gość
autorko, ty na serio od lipca masz okna nie myte? jest prawie grudzień, a widzisz jeszcze coś przez nie?

Gość gość
Ja mam dwa koty, które maziają mi szyby jak łapią muchy, muszki, komary i inne stworki. Nawet dopatrzyłam się, że jeden ślad jest wyraźną śliną kota bo blokują łapami na szybie i pyszczkiem o szybę, żeby zjeść. Myłam co 2 tyg, a teraz podzieliłam obowiązki i facet mój stwierdził, że nie umyje bo i tak jutro będzie to samo...i jak tu go przekonać? Sąsiedzi już patrzą co to za syfiaste szyby...

Gość LadyVaga
Tak, zwykle myję tylko na Święta, ewentualnie co 4 m-ce więc to jakieś 3 razy w roku. Czasem przetrę szyby jak już nic nie widać ;-) Widocznie u mnie nie ma takiego syfu za oknami i brudzących deszczy.

Gość gość
nawet po czystym deszczu zostają zacieki

Gość gość
myje 2 razy w roku jesienią i wiosną, im brudniejsze tym lepiej bo mieszkam na parterze i przynajmniej nikt mi sie gapi przez okno

hehe :p tzn sprzątamy oczywiście ale nigdy nie tak jak niektórzy ludzie dostają nagle wścieku d**y i dom do góry nogami i od piwnicy po dach porządki bo święta...

Gość LadyVaga
U nas się sprząta i gotuje, to już tradycja i raczej się nie zmieni.

Gość gość
Umyłam niedawno, w listopadzie, póki jeszcze było ciepło. Zimą myć nie będę - bardziej cenię własne zdrowie.

Gość gość
...a reszta to pewnie na garnuszku u rodziców jest i ma w nosie mycie okien.

Gość Ewa333333
nigdy nie myje okien w zimie dla mnie to poroniony pomysł

Gość mała czarna jędza
Dla mnie to jest właśnie dobra okazja, żeby przewrócić dom do góry nogami. Niby non stop się sprząta, a nigdy nie jest wszystko na tip top, a święta to jest dobra motywacja. Lubię okres świąt spędzać ze świadomością, że jest wszystko perfekcyjnie zrobione. Ja zaczęłam wczoraj sprzątanie. Zejdzie mi pewnie ze 3 tygodnie, ale mam duży dom i po pracy mam mało czasu

a ja mam spręż do sprzątania, i w ogóle do życia - wiosną dzień długi, pogoda piękna, można góry przenosić, to i sprzątac też a nie teraz, ciemno, zimno, brrrr teraz to kocyk, coś rozgrzewającego, książka i tyle z aktywności fizycznej mi wystarcza

Gość gość
Ja myję okna jakoś raz na miesiąc, albo i częściej nigdy specjalnie na święta, tak samo ze sprzątaniem. Nie zagracam domu nie potrzebnymi rzeczami, wywalam wszystko na bieżąco. Myję tak czesto, bo nie mam w większości okien firanek tylko same zaslonki po bokach i lubię mieć czyste okna. To samo sprzątanie. Nie potrafię odpoczywać w balaganie, więc sprzatam wszystko na bieżąco, odkurzam, myję podlogi.