Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelizarda2015

Rodzące w sierpniu 2015

Polecane posty

Anga gratuluję synka :) Martamartika mi gin kazał robić te badania na czczo. A ja dziś mam dzień dla siebie. Dzieci w przedszkolu a ja do fryzjera i kosmetyczki :-D

Ang gratuluję, wiecie dziewczyny teraz po powrocie ze szpitala jak byłam u mojego gina to mój Kropek zakrywal co tam ma między nogami ale lekarz mówi, że mu siusiak mignął :) pismialismy się, że wcześniej się siusiak w trąbki zwinąć., alekazał się zupełnie nie nastawiać. Więc córcia dalej trzyma kciuki za siostrę.

Gość gość
martamartika, myśle ze na następnej wizycie lekarz rozwieje wszelkie watpliwosci :) ale znam też przypadek mojej znajomej która dopiero pod koniec ciąży dowiedziała sie ze bedzie córka bo maleństwo za każdym razem układało sie w takiej pozycji że lekarz nic nie mógł zobaczyć :)

Gość Jagoda2301
martamartika ja te badania miałam robione w szpitalu od razu po przyjęciu na oddział, także nie byłam na czczo. Hancik i bardzo dobrze, my też przecież musimy o siebie dbać :) A swoją drogą też by mi się przydał taki dzień ;)

Gość Agata2301
Agata2301 pomyliło mi się :)

Gość Agson
Ja znam przypadek ze najomym lekarz przepowiedzial dziewczyne a jest chlopiec wiec roznie bywa :) Bylam dzisiaj u poliznej juz mozna bylo serducha posluchac , nastepna wizyte mam ... 15 maja ! Nie za czesto wiec :D W miedzyczasie oczywiscie jeszcze usg - mam nadzieje ze przepowiedza plec bo tak Wam zazdroszcze ze juz wiecie , No i czekam tez na termin na testy na cukrzyce bo w poprzedniej ciazy mialam :O

Gość elilu
hej, bylam rano na wizycie,15 tydzien maluch zdrowy, równo rosnie, po polipie nie ma sladu, a co do płci to malec pieknie rozkładał nózki i wszystko mozna bylo dojrzec a lekarz nie powiedzial do konca plci bo cos mu fiurga miedzy nogami ale na klejnoty mu to nie wyglada, moze to byc jeszcze pozostalosc ogonka albo przerosniete wargi sromowe , i niczego nie był pewien ale mówil ze jak przyjde za mc to juz na pewno ukształtuje sie ostatecznie to co ma byc, tak wiec czekamy dalej w niepewności :) poza tym znowu wywalilo mi opryszczke na twarzy juz 3 raz w tej ciazy dał mi heviran w tabletkach i ma pomóc,

Gość elilu
martamartika dziękuje za pamiec :)

Elilu jeśli chodzi o opryszczka na ustach to polecam masc vratizolin kosztuje ok 13 zł i jest naprawdę super. . . trzeba smarować jak tylko czujesz,że coś zaczyna się dziać. Tylko upewnij się czy można ją stosować w ciąży.

Gość elilu
no właśnie ja stosowałam tribiotic za kazdym razem i mnie opieprzyl ze tam sa silne antybiotyki i nie smaruje sie nim opryszczki bo nie dziala antybiotyk na wirus a tylko je jeszcze poteguje, a ten tribiotic mi polecila babka w aptece, no i dal mi ten heviran, ze tylko to sie powinno w ciazy stosowac

Gość elilu
znowu cisza jak na cmentarzu :)

Dziewczyny piszcie co u Was :) Ja w piątek mam kolejną wizytę u lekarza i już nie mogę się doczekać, chociaż chyba nie będę miała robionego USG. Przed wizytą muszę zrobić morfologię i glukozę oby tylko wyniki były dobre.

Gość Eszka234
Cześć:) Nie mam jak pisać codziennie bo mam małe dziecko w dodatku chore co ostatnio jest u nas normalne.Ja tez co się wylecze to za chwile znowu chora jestem i tak w kółko odkąd jestem w ciąży a jeszcze od kilku dni mnie męczą w nocy skurcze łydek ale nie wiem czy to jest związane z ciążą bo w pierwszej czegoś takiego nie miałam.A tak poza tym to nic nowego czekam na wizytę 4 marca i może się dowiem jaka płeć chociaż nie nastawiam się :)

Gość elilu
dziewczyny czy was jeszcze bolą piersi czy juz przestały ??

Gość malinowa mama
Elilu mnie bola :/ był moment, że było ok ale na krotko. Teraz znów bardzo bolą i sutki i całe piersi przy zdejmowaniu biustonosza wariuję. Eszka ja do ok 16tc tez non stop chora byłam teraz jest już lepiej. Mój maluch też marudny chyba piątki wychodzą bo ciężkie noce i dni ostatnio.

Gość Hancik
Mnie też bolą piersi. Mam wrażenie ze cały czas rosną. Ogólnie w tej ciąży mam wrażenie ze mam wszystkie możliwe dolegliwości. Masakra :(

Mnie też bolą piersi, ale już zdecydowanie mniej niż na początku. Agson czy mogłabyś mi polecić coś dobrego na rozstępy co jest dostępne w aptekach czy drogeriach w uk? Masz coś sprawdzonego? Czy raczej skorzystać z polskiej apteki internetowej? Co prawda brzuszek jeszcze niewielki, ale zaczyna mnie swędzieć skóra na brzuchu i myślę żeby zacząć się smarować zanim się coś pojawi. A dziewczyny wczoraj pękły mi spodnie hehehe :) więc chyba zacznę rozglądać się za jakimiś ciążowymi ciuszkami, ale się uśmiałam sama z siebie, całe szczęście że sytuacja miała miejsce jeszcze w domu a nie w pracy to dopiero byłaby heca :)

Gość anga26
Elilu mnie nawet nie bolą tak jak to było na początku ciąży tylko swędzą ;) najgorzej jak mnie dopada w pracy :) ale do wytrzymania :) miłej niedzieli :-*

Gość Jagodaa85
Hej! Ja dziś po wizycie. Wszystko ok. Pytałąm o płeć. Na razie jajeczka nie pływają, ale nie wiadomo jeszcze czy to chłopiec czy dziewczynka. Może za miesiąc się dowiem. A jeśli chodzi o piersi to mnie też bolą, praktycznie cały czas.

Gość sierpniówka z Bydgoszczy
hej, ja byłam na usg + test pappa, pappa wyszło super! a z usg mam zdjęcia, http://fotowrzut.pl/0XNKLQBZD0 ;) teraz jestem w 15tc, byłam u innego lekarza i każdy mówi co innego, więc jeszcze zaczekam ;) następna wizyta 24.03.br. Dziś mija 10 dzień mojej infekcji, straszny katar, zawalone zatoki, ból głowy i kaszel. Jeszcze mnie kaszel męczy, jadłam czosnek kilogramami i mam nadzieję, że wpływu na dzidzię to mieć nie będzie... Piersi bolą znacznie mniej, ale są już nabrzmiałe, brzuch -zwłaszcza wieczorami- spory! większy niż w 1 ciąży :) nudności b.rzadko, w końcu :D a samopoczucie...różne.

Hej tez melduje się po wizycie. Chłopczyk potwierdzony na 100%. Poza tym maleństwo zdrowie, waży 200 gram. Jestem w początku 18 tygodnia. Usg połówkowe na następnej wizycie. Jestem bardzo szczęśliwa dziś ;)

Gość gość
JEZUSIE ja rodziłam w sierpniu 2003

Gość maniulaa
Cześć dziewczyny. Ja tez jestem w ciąży, obecnie 15 tydzień. Lekarz powiedział, ze najprawdopodobniej będzie chłopak. Za tydzień mam wizytę i ma potwierdzić, o ile dzidzia będzie odpowiednio ułożona. To jest moja pierwsza ciąża, znosze ja średnio. Wyniki mam w porządku, jedyne co mnie dopadlo to za mała tarczyca i muszę brać leki.

Helloł helol. , przeprasza za nieobecność ale weekendowałam się u siostry co ty tak nudno ostatnio?

Witaj maniula :) Agata na pewno się potwierdzi :) Z tymi wizytami to jakieś błędne koło. Cztery tygodnie czekania, chwila wizyty i znowu cztery tygodnie czekania. Ja już wyglądam 30 marca :)

Gość gość
Hej dziewczyny powiedźcie mi czy czujecie ruchy swoich maleństw i czy czujecie je mocno czy delikatnie i czy często czy raczej rzadko