Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelizarda2015

Rodzące w sierpniu 2015

Polecane posty

Cotyniepowiesz jestem w 19 tygodniu. Czuje ruchy juz od 16 tygodnia. Sama byłam zaskoczona ze tak wcześnie ale to moja trzecia ciąża i być może dlatego. W pierwszej ciąży pierwsze delikatnie ruchy zaczęłam czuć około 20 w drugiej około 18. Teraz sama jestem w szoku.ze już tak wyraźnie ruchy czuje. Ale mam jeszcze podejrzenie ze mogę być w bardziej zaawansowanej ciąży bo nie znałam dokładnie terminu miesiączki i wg tego co pamiętałam wychodził termin na 30 lipca. Ale z usg od początku na 12 sierpnia wychodzi. Dlatego gin wpisał mi w kartę termin miesiączki 5 listopada i termin na 12 sierpnia. U mnie jest to trochę skomplikowane. Ja ciąży nie planowałam, miałam wkładkę wewnatrzmaciczną i jakoś tak nie kontrolowalam miesiączki dlatego tak to u mnie wygląda. Przepraszam za błędy i styl, piszę z telefonu. Wybaczcie

Gość CoTyNiePowiesz
Hancik faktycznie trochę skomplikowane, mam nadzieję ze i ja niebawem doczekam się wyraźnych ruchów. :) Dziewczyny zaczęłam rozglądać się powoli za łóżeczkiem i wózkiem, na razie bardziej orientacyjnie i spodobało mi się drewniane z szufladą z całym zestawem akcesoriów chyba z 15 elementów tj. Materac, pościel, baldachim, osłonka na szczebelki, przybornik i nawet rożek wszystko w pięknych kolorach, całość z dostawą wychodzi około 600 zł cena wydaje się atrakcyjna ale może jednak kupując oddzielnie wyszło by taniej, co myślicie? No a jeśli chodzi o wózek to spodobał mi się chicco urban to wózek głęboko-spacerowy, ale bez oddzielnej gondoli tylko 2w1 i też fajny zestaw znalazłam z fotelikiem który ma atest, co jest ważne bo widzę ze w większości wózków 3w1 są to zwykle nosidelka bez atestu które teoretycznie mogą posłużyć jako fotelik ale ja bym się bała go używać w aucie, dodatkowo jest baza do auta co jest bardzo wygodne podobno i adapter do mocowania fotelika na wózku, całość 1800 zł a wy macie już jakieś wózkowe typy? Możecie polecić coś z doświadczenia lub kategorycznie odradzić?

Gość r_j
Wiesz co, cotyniepowiesz, ja nie mam praktyki i naprawde niewiele wiem na ten temat, ale na innym formu dziewczyny sie wprost zachwycaly wozkiem camarelo carera lub sevilla (to sa jakies dwa modele). Podobno sa swietne i cenowo tez dobrze wychodzi. A ten zestaw lozeczko+reszta to z allegro? Podrzucisz linka moze? Ja poki co ogladalam piekne tkaniny, z ktorych zrobione sa rozki, ochraniacze na lozeczko, posciele itp. cudenka piekne ;) W ogole mam faze na wymyslanie jak bedzie wygladal pokoik Malutkiej, na razie tworze oczami wyobrazni... Róż tak, ale z jakims innym kolorem może jasna zieleń, może beż... Do tego biale łożeczko koniecznie z szuflada pod spodem, bo zawsze jest niewystarczajaco schowkow, do tego moze konoda biala, moze szafa jakas... Ech, pięknie to widze ;) ale poniewaz mam jeszcze troche czasu to na razie nie dzialam w tym kierunku tylko sobie planuje.

Ja też Wam z wózkami nie pomogę bo nie mam porównania. My mamy tako jumper x kupiony do pierwszego dziecka i nie zamierzam go zmieniać. Byliśmy z niego zadowoleni ale teraz pewnie są super świetnie sprzęty przy których nasz wózek to jakiś.zabytek. Jeżeli chodzi o.taki.zestaw do łóżeczka to tez kupiliśmy. Tylko.zamiast baldachimu moskitiera. Super sprawa latem. Dziecku nie jest pod nią za gorąco a dobrze chroni przed komarami. U nas w każdym razie sprawdziła się rewelacyjnie.

Gość gośćterka
Ja sobie wymyśliłam z Mężem wózek Tako Dalga classic, granatowo biały lub brązowo beżowy. Podobają mi się takie wózki z dużymi kołami, a ten jest dosyć chwalony. Mieszkam w niedużej miejscowości, więc nie potrzebuję skrętnych kół, waga też jest nieistotna, bo nie mieszkam w bloku. Podoba mi się jeszcze bardzo wózek Tako Lumi Lum, cudeńko! Ale za tą cenę mam 2x Dalga 2w1, a Lumi lum nie ma spacerówki w zestawie. Będę musiała dokupić jeszcze nosidełko do samochodu, bo to w zestawie nie jest podobno najlepsze. Też będę szukać łóżeczka z szufladą na dole, tak jak r_j pisze, schowków nigdy za wiele:) Niezależnie od płci będziemy szukać w kolorze ciemny brąz, bo przez jeszcze jakieś 2 lata meble dla dziecka musimy dobierać do naszych. Jak tak opowiadacie o tych cudnych pościelach, rożkach i moskitierach, to aż chce się już czegoś szukać:) Na razie się powstrzymuję, bo chcemy zacząć wszystko kompletować w maju.

Gość r_j
Goscterka, twoje typy wozkow to takie retro ;) Fajne, podobaja mi sie tez. Wydawalo mi sie, ze my rowno idziemy, u mnie 17 tydzien, a mowisz ze juz jestes do przodu dalej? ;) Moze te testy nasz papa mnie zmylily... A nie boli was w krzyzu? Ja mam juz problem, bol od krzyza do nogi mi dochodzi, ale idzie zniesc, tylko ciekawa jestem jak u was.

Witam zimowo napadało z 15 cm:( ja juz chce wiosnę! Jak fajnie że piszecie o swoich propozycjach dla mnie jako świeżaka wszystkie propozycje są bardzo cenne :) Mi sie osobiście spodobało łóżeczko z szufladą i przewijakiem http://allegro.pl/masywne-lozeczko-z-szuflada-ladna-komoda-zestaw-i5143537970.html Tylko jaki proponujecie materac? Na co trzeba szczególnie zwrócić uwagę?

Gość r_j
Do materaca jeszcze nie doszlam ;) Oj, lozeczko sliczne, takie proste i klasyczne, ale jedno z drozszych chyba...

Gość anusia878780
Hej dziewczynki ja jestem niestety w szpitalu znalazlam sie z powodu ucisku narzadow bo jak macica rosnie to wszystko sie musi jakos zmiescic w pierszej ciazy tak nie mialam nie pamietam zeby mnie bolalo az tak zebym nie mogla funkcjonowac . Tyle z tego co u mnie i malenstwa . Widze ze zastanawiacie sie nad wozkami ja tez sie zastanawiam i mys,e nad nano chyba tak sie nazywa ten wozek i mysle ze taki wozek kupimy czekam na dalsze rankingi i wasze wybory pozdrawiamy mamuski

Gość elilu
hej ja mam wiekszosc rzeczy po pierwszym, wózek mam edrema łożeczko mialam pozyczone takie z szuflada ale sie nie sprawdzilo bo mlody po 1 nie chcial w nim spas a szuflady nie bylo jak uzywac bo stalo miedzy naszym łózkiem a scianą, teraz mysle bardziej nad kolyską która posłuży przynajmniej przez pol roku a i w kazdy kat ja mozna dac ale sie nie rozgladalam jeszcze

Gość gośćterka
r_j idziemy chyba podobnie, bo ja teraz mam jakoś16tydz i 5dzień. Według usg mam termin na 22 sierpnia, a Ty na kiedy? Zawsze podobał mi się ogólnie styl retro ale zdaję sobie sprawę, że dla niektórych może on po prostu być niefunkcjonalny. Anga Bardzo fajne łóżeczko, takie właśnie masywne. Jak patrzę na niektóre z takimi cienkimi szczebelkami, to bym się bała, że przy jednym ruchu się rozsypie:) Wiem, że takie nawet nie może być ale wrażenie jest nieodparte. Anusia to był ból w jakimś konkretnym miejscu czy jak? Nie spodziewałam się czegoś takiego.... Ja rzeczywiście odczuwam lekki ból w samym dole pleców, nawet bardziej bym powiedziała, że to już pośladki ale nie mięśnie. Da się przeżyć, ogromna ulga kiedy się położę.

Gość r_j
goscterka, ja mam identycznie 16 t 5 dz, termin na 23.08. Idziemy leb w leb ;) No mnie w krzyzu lupie i biodrach i wlasnie odwrotnie mam jak ty - jak sie nie ruszam, np. leze to najbardziej mi doskwiera.

Anusia odpoczywaj i zdrowiej:) mam nadzieje że to się unormuje.... To po jakimś większym wysiłku się objawiło, czy stresie? Już sobie wyobrażam jaki to musiał być ból skoro wylądowałaś w szpitalu :/

Anusia zdrówka i szybkiego powrotu do domu :) My mamy wózek Jedo Bartatina gondola i spacerówka. Bardzo zadowolona z niego byłam gondola jest jedna z większyvh na rynku ok 7 miesiaca zmienilismy na spacerowke co wazne rozklada sie tez ona calkowicie na płasko. Po roczku kupilismy lekka parasolkę Espiro Vayo i to tez był udany zakup wiec my w wozki jestesmy zaoopatrzeni :) fotelik musimy tylko teraz dokupić bo poprzedni sie nie nadaje bo mielismy od zestawu od wozka a tak jak napisała CoTyNiePowiesz one zazwyczaj sa do kitu :/ o czym wczesniej nie wiedziałam tetaz juz jestem madrzejsza w tym temacie. Łózeczko mamy firmy Klupś z szufladą tylko takie większe zamieniane na tapczanik ale synek z niego korzysta i trzeba pomyslec o nowym.

Wlasnie ze nie mialam zadnego wysilku ani nerwow tak po prostu sie zaczelo dziac mam nadzieje ze bedzie ok i ze juz jutro wyjde wiec kochane uwazajcie i chodz byscie maly ciagle nagabywac swoich lekarzy to nie ma co ryzykowac i sie narazac na jakies nebezpieczenstwo bo wiadomo my jestesmy odpowiedzialne za nasze malenstwa

Gość martynasierpien
rowniez mam termin na 23.08 wiec jest nas wiecej z tym terminem.

Gość gośćterka
Anusia również życzę powrotu do zdrowia. Masz rację z tym uważaniem na siebie, wiadomo, że nie do końca wszystkiego możemy uniknąć ale jednak jesteśmy odpowiedzialne nie tylko za siebie. Martyna jest nas w sumie 3 w takim razie, zobaczymy, która pierwsza:)

Gość gagula 34
Ja nie kupuje łóżeczka tylko kołyske bo będę karmić piersią więc i tak maleństwo będzie spało ze mną nie wiem dziewczyny ale przy drugim dziecku miałam łóżeczko z szufladą tylko że ta szuflada to wielka pomyłka wszystko się wyginało przy wysuwaniu może mieliśmy pecha nie wiem wózek kupuje używany dwa w jednym gondola i fotelik ponieważ mam nową spacerówke a w tych zestawach 3w1 zazwyczaj te spacerówki są duże zajmują dużo miejsca w samochodzie zresztą te używane gondole wyglądają jak nowe bo przez 5 miesięcy dziecko jej nie zniszczy teraz młodsza usunęła starsza odrabia lekcje idę się wziąć do sprzątania kuchni zostanie mi mniej do sprzątania na jutro

Gość Agson
Hej dziweczyny Ja tez odpuszczam kupowanie lozeczka, kupie kolyske jakas , Wozek mam juz obaby zezu tez 2w1 jak CoTyNiePowiesz , wiec nie trzeba pozniej gondoli osobno przechowywac , W ogole mam juz wiekszosc rzeczy po pierwszym dziecku , jak bedzie chlopiec to juz w ogole nic nie potrzebuje , nawet ciuszki mam bo trzymalam dla siostry meza , jednak nam sie dzidzia szybciej przytrafila :) Zazdroszcze juz tych " kopow" ja czasem jak sie mocno skupie to czuje ruchy ale takie slabiutkie

A ja polecam kupienie łóżeczka z szuflada. U nas się super sprawdziło, trzymałam tam ręczniki kąpielowe, pieluszki tetrowe, kocyki. Jak dla mnie mega przydatna rzecz. Chciałbym również dodać że karmienie piersią nie jest jednoznaczne z tym ze dziecko ma.spać z mamą. Ja karmiłam dwójkę piersią do 7-8 miesiąca i oboje spali w swoim łóżeczku.

Gość gagula 34
A mnie wygodniej było jak karmiłam piersią gdy córka spała z nami niż wstawanie kilka razy w nocy akurat trafił mi się straszny głodomorek a co do łóżeczka z szufladą to może akurat ja źle trafiłam ale jak kupowalismy łóżeczko to nie zwróciłam uwagi na,szufladę

Gość gość
gagula ja znowu miałam schizę, żeby nie brać do łóżka bo miałam przypadek w rodzinie że to poszło chyba trochę za daleko tzn chłopak już do szkoły szedł i z mamą spał więc ja chyba ze strachu nie brałam młodych do łóżka. wstawałam bo kilka razy co noc ale konsekwentnie odkładałam. zresztą u nas bardzo zaangażowany był mój m. Wstawał, przynosił mi dziecko do łóżka, ja karmiłam a on brał do odbicia i odkładał. Wystarczyło jak dwa razy w ciągu nocy mnie odciążył i już było lżej :)W ogóle każda z nas będzie musiała wypracować sobie swój własny sposób wychowywania i bardzo często bywa tak, że wcześniejsze założenia nijak się mają do rzeczywistości.

Gość Hancik
Gość wyżej to ja :)

Gość elilu
no ja niestety tez popelnilam ten blad co gagula, tzn maly jadl w nocy co 2 godziny i spał z nami potem jak juz przesypial troche dluzej to probowalismy go dawac do lozeczka ale sie zachodzil z placzu , wiec lozeczko po 2 mcach prob oddalam,i spi z nami do tej pory, narazie nie mam mowy o osobnym spaniu bo cala noc przytula sie do mojej reki :) z drugim dzieckiem nie popelnie juz tego bledu , poza tym we 4 juz sie nie bardzo zmiescimy mimo iz łoże duże małżeńskie :)

Gość CoTyNiePowiesz
r_j proszę tu masz link http://allegro.pl/15el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i4894443868.html w innych aukcjach tego sprzedawcy są jeszcze inne modele łóżeczek Dziewczyny ja się jakoś pogubiłam wg. ostatniego skanu jutro zaczynam 17 tydzień a ja mam termin na 28 sierpnia, czy możliwe że oni tu jakoś inaczej to liczą? Sama już nie wiem jak to jest... Wracając do łóżeczek i reszty, ja również planuję kupić kołyskę, ale taką nie dużą do 3 miesięcy żeby na początku stała obok naszego łóżka, a z tym wózkiem to się jeszcze zastanawiam bo w sumie obejrzałam jedną recenzję na yt i jest kilka mankamentów, całe szczęście jeszcze mamy dużo czasu żeby podjąć decyzję.

Gość elilu
dobrze jest termin masz 6 dni po mnie ja własnie skończyłam 17 tydzień a ty skończyłaś 16 , tydzień różnicy , wszystko ci dobrze liczy :)

Gość gość
Dziewczyny mam do was pytanie bo jesteście ok miesiąca "dalej" ode mnie. Czy taki ból brzucha przyminajacy taki trochę jak na okres to może być rozciąganie macicy? Wcześniej nie miałam niczego takiego a dzisiaj dwa razy mnie złapał o. Wczoraj u gina wszystko było ok

Gość elilu
dziewczyny czy macie zgage? jesli tak to jak sobie z nia radzicie ??