Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pokonac strach przed cc

Polecane posty

Gość gość

piszcie prosze jak sobie z tym radzilyscie. Bede miec znieczulenie podpajeczynowkowe i jakos nie potrafie sobie wyobrazic tego ze bede swiadoma a lekarze beda grzebac mi w wnetrznosciach...:(

Gość gość
Widzisz, ja się bardzo nudziłam i zasnęłam. Obudził mnie dopiero pierwszy płacz mojego dziecka :). Dasz radę.

Gość gość
ojjj, alez Ci zazdroszcze:) ja bede miala zapewne takiego stracha ze sie porycze:/

Gość gość
dziewczyno ja miałam to jest pikuś w porównaniu do sn, i trwa tylko 30 minut , a nie kilkanaście godzin jak sn. masz znieczulenie nic nie czujesz tylko jak dziecko wyjmują to lekkie szarpanie , anestezjolog Cię zagaduje. A potem leżysz około 12 godzin , potem wstajesz rana ciągnie ale nie boli jakoś bardzo , ja nie brałam środków przeciwbólowych

Gość gość
Też się bardzo bałam:). Poprosiłam położną, żeby dała mi rękę podczas wbijania igły od znieczulenia :p. Ale ja byłam bardzo zmęczona , trwającymi już ponad dobę skurczami. Jak mnie przestało boleć zasnęłam :). Naprawdę dasz radę to nic strasznego :). A potem jak maleństwo będzie z Tobą to już zapomnisz o tym lęku zupełnie.

Gość gość
Nie martw się. Ja też się poryczałam z nerwów, a anestezjolog do mnie, że ona to by stamtąd uciekła i rozumie to, śmiała się i dodawała mi otuchy. A lekarz ze mną gadał o pracy, jaki zawód wykonuję i takie pierdoły. Nie wiem kiedy minęło wszystko.

Gość gość
13:50 a rodzilas sn? Ja rodzilam i tak i tak i po cc jest gorzej dojsc do siebie. Autorko dasz rade, obys trafila fajne polozne, ktore Ci pomoga, bo ja raz mialam wredna france.

Gość gość
Jja równeiż jestem po cc, wspominam ją bardzo dobrze, przy koljenym dziecku równiez nie ma obcji biore, cc , nie jedna by Ci zazdrościła a Ty sie tu użalasz że ktoś bedzie widział Twoje wnętrzności... a jak Ci dokkto zagląda w dziurke tez tak panikujesz

Gość gość
to moj pierwszy porod, nigdy nie bylam w szpitalu i to miejsce mnie przeraza. Nie chodzi mi o to ze ktos bedzie widzial moje wnetrznosci ale o sama swiadomosc ze bede lezala z rozcietym brzuchem, wtedy zapewne bede myslala jak to wszystko wyglada i chyba na zawal zejde!!!

Gość gość
Dziewczyno będziesz zasłonięta parawanem i niczego nie będziesz widziała :). Das radę!

Gość gość
wiem ze nie bede widziala ale wyobraznia robi swoje. Slyszalam tez ze w trakcie moze przestac dzialac znieczulenie a tego to w ogole nie potrafie sobie wyobrazic!!!

Gość gość
ciesz sie że nie będziesz musiała rodzić naturalnie

Gość gość
Strach przed cc? toc to blogoslawienstwo :D a cc nie trwa dluzej niz kilkanascie minut ,, no czasami okolo godziny.....skup sie na czym innym, moze na tym ze w koncu zobaczysz dziecko?

Gość gość
Mi dali narkoze bo znieczulenie nie dzialalo, do tego zle wyczyslili, mialam po 2 tyg lyzeczkowanie, tez pod narkoza. Ogolnie nie bylo zle