Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie są wasze ulubione potrawy wigilijne?

Polecane posty

Gość gość

Moje to barszcz z uszkami i karp, mogła by się na tym wigilia skończyć ;D potem jestem już tak najedzona, że resztę tylko próbuję ;P

Gość gość
golonkie lubie z kszanem

Gość gość
Moje te same, tylko karpia nie lubie, zajadam nototenie. W wigilie smakuja najlepiej

Gość gość
Barszcz z uszkami i pierogi z przepisu prababci-w podsmażoną kapustą i pierogi też smażone w głębokim tłuszczu. Bez wcześniejszego gotowania. Pycha. Kalorii w tym dniu nie liczę.

Gość gośćautorka
Ja karpia uwielbiam, ale nie zawsze się trafi dobry :( ale barszcz z uszkami to dla mnie świętość, u mojego narzeczonego w domu jedzą barszcz z proszku i zawsze się dziwią, że nie chcę :/ nie ogarniam tego, bo uszka jego mama robi dobre (ogólnie dobrze gotuje), a psuje je sztucznym barszczem...

Gość gość
Barszcz z uszkami i pierogi z przepisu prababci-w podsmażoną kapustą i pierogi też smażone w głębokim tłuszczu. Bez wcześniejszego gotowania. Pycha. Kalorii w tym dniu nie liczę.

Gość gość
daj foto krocza

Gość gość
Kapusta z grzybami,. Pycha. Tylko od jakiegos czasu zaczęła mi szkodzić :(

Gość gość
pierogi z kapustą i grzybami i do tego barszcz- dla mnie na tym wigilia może się skończyć, za to mój mąż i jego brat są maniakami rybnymi i u teściowej jest co roku chyba z 10 rodzajów karpia i śledzi, które dla mnie mogłyby nie istnieć

Gość gość
Dla mnie na pierwszym miejscu karp , kapusta z grzybami i muszelki nadziewane makiem .

Gość gość
Grzybowa, mniam.

Gość gość
pierogi nie ponieważ nie jest to idealnie postna potrawa, ja bardzo lubię krokiety z kapustą i grzybami (w złotej panierce)

Gość gość
A co jest nie postnego w pierogach z kapustą i grzybami?

Gość gość
to samo co u większości, barszcz czerwony z wyłącznie domowymi uszkami, pierogi, ryba ( ale żaden karp, nie znoszę karpi, kocham mirunę, reszta domowników to samo), ciast nie ruszam, bo nie przepadam tak czy siak, no i grzyby, obowiązkowo :3 I jestem już totalnie full.

Gość gość
no właśnie co nie jest postnego w pierogach z kapustą i grzybami ? Moja teściowa robi postne - smaży cebulkę na oleju, nie na smalcu i później smażone są tez na oleju

Gość gość
pokaż pochwę szmato

Gość gość
Pierogi nie sa postne ale krokiety w panierce juz tak :D

Gość gośćautorka
Ja też nie wiem co jest nie tak z pierogami... ja miruny nie lubię z ryb najbardziej lubię pstrąga i dorsza, ale świątecznego karpia też uwielbiam. Za ciastami ogólnie nie szaleję, makowca w ogóle nie lubię...