Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja221

Moja matka myśli o dziecku!!!

Polecane posty

Gość Alicja221

Witam. Normalnie nie wierze w to co mi dzisiaj powiedziala moja 43 letnia mama. Mówi do mnie curuś będziesz mieć brata lub siostrę. A ja takie oczy!! Co ona mówi. W tym wieku trzecie dziecko. Pomyslslsm sobie że to pewnie sprawka mojej 12 letniej rozpieszczonej siostry. To pewnie Majka namówiła mamę na dziecko. Rany.....co ja mam o tym sądzić? Mam 22 lata i miesięcznego synka. Nie wyobrazam sobie jakby mój syn miał mówić młodszego wujka wujku. Oczywiście chce jak najlepiej dla mamy, ale ciaza to nie jest dobry pomysł. Mama dużo chorowala, a teraz dzieckiem chce się zajmowac. Przeżył ktoś coś podobnego.

Gość gość
a powinna myslec juz wylacznie o grobowcu?

Gość gość
a ja nie rozumiem tego, że dla niektórych kobiet dziecko to cały świat. Twoja mama to już zafundowała sobie w ogóle rozrywkę... mieć dzieci co 15 lat... to wieczne użeranie się przez całe życie z gówniarzem. Wychować jedno już prawie samodzielne dziecko, zaraz zrobić sobie noworodka i potem po raz kolejny. Szkoda życia... Różnica wieku jest stanowczo za duża, rodzeństwo nigdy nie będzie miało ze sobą takiego dobrego kontaktu, bo przecież mają zupełnie inne potrzeby na tym etapie wiekowym. Za to Twoja mama to wieczna "młoda mama" haha

Gość gość
To że ty masz dziecko nie znaczy że twoja mama nie może.Nie jest stara.Kobiety rodzą w tym wieku. Dlaczego nie chcesz jej wspierać tylko masz pretensje?

Gość gość
nie twoja sprawa, jej zycie, jej wybory.

Gość gość
dla mnie ty jesteś większą patolgią niż twoja matka. masz tylko 22 lata i już dziecko? twoja matka nie może miec dziecka bo ty chciałas sie w mamusię bawić?

Gość gość
oj przestańce farmazony opowiadać . Wiecie jakie jest prawdopodobieństwo że rodząc dzieciaka w wieku43 lat będzie chore?? Statystyk nie znacie? $# lata to nie stara baba ale nie tez młódka. Za póxno na dziecko!

Gość gość
statystyki mowia ze pierwsza ciaza u kobiet zdecydowanie przesunela swoj czas w gore ile znasz kobiet ktore USILUJA zajsc w pierwsza ciaze po 30 rz ?

Gość gość
nie znam takich co usiłują., Moja teściowa zaszła w wieku 42 lat...mała z rozszczepieniem podniebienia. Jest po 4 operacjach. Teraz w wieku 12 lat będą wycinać część kości udowej aby zrekonstruować część górnej szczęki. Dzieciak cierpi, w bliznach, z częścią niewykształconej szczęki... warto było?mamunia na siłę doope odmładza, bez stanika lata, w białych kozaczkach a dziewczynka w szkole życia nie ma. Bo się śmieją z jej wyglądu :-o

Gość gość
Autorko, u mnie dokładnie to samo, tylko ze mama zdecydowała się na dziecko w wieku 41 lat, ja mam tez 22 i tez dziecko, ale już 2 letnie. Myślę że moja mama chciała drugie dziecko ponieważ ja niedługo się wyprowadzam dość daleko, jestem Jedynaczka i zawsze miałam z mama bardzo dobry kontakt, może poza moimi głupimi latami 15-17 ale myślę że większość przez to przechodziła. Jednak ja mamę wspierałam, zdawałam sobie sprawę ze jest duże ryzyko że dziecko może być chore dlatego musisz rozmawiać z mama że jeśli już podjęła taka decyzję to powinna bardzo w siebie dbać i często kontrolować u ginekologa a to i tak nie daje 100% pewności. Jednak nie jest powiedziane że dziecko musi być chore, tak samo chore dziecko może urodzić młoda kobieta, faktem jest ze rzeczywiście tak kobiet starszych jest o wiele większe prawdopodobieństwo.

Gość gość
jakich statystyk? puknij sie w główkę to nie średniowiecze, dziś ciąża 40 latki nikogo nie dziwi. moja sąsiadka urodziła w wieku 25 lat dziecko z zespołem dauna więc wiek to nie wszystko.

Gość gość
Moja koleżanka 24 letnia urodziła dziecko z rozszczepem wiec wiek ma na pewno znaczenie ale nie do końca tak jest

Gość gość
12;56"dauna" daun to cie zrobił i właśnie po 40 r.Z.

Gość Alicja221
Wiec są mieszane uczucia. A propo wieku to czemu ktoś sądzi że 22 letnia kobieta jest za mloda na dziecko? To bzdura! Mam kochanego, zdrowego synka i jest super. A wracając do mojej mamy to już nawet nie chodzi o to że ma 43 lata,.ale boję się o jen zdrowie i zdrowie dziecka. Moja babcia urodziła syna w wieku 37 lat i jest zdrowy z tym że to jakby nie patrzec 7 lat mniej od mojej mamy. Ktoś napisał o odstępie 15 lat. No tak to jest dużo, ale u mnie odstep wiekowy to był 10 lat a teraz będzie 13 i 23! To jest coś. Nie wiem, nie wiem chce wspierać mamę, ale ona ma czasami szalone pomysły...