Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kocurek2405

Wasze grzeszki w ciąży

Polecane posty

Dziewczyny powiedzcie jakie były wasze grzechy w ciąży? Bo ja muszę się przyznać,że popalam papierosy (tak 3/4 na dzień ) :( A tak co 2 tyg. napiję się bavarii ( piwa bezalkoholowego 0,00% ) bo normalnie mam mam taką chęć na piwo jak nigdy:( Przez 2 miesiące w cale nie miałam ochoty na piwo,a jak tylko skończył się 3 miesiąc to bym mogła codziennie wypić ale sobie pozwalam tylko co 2 tyg. na bezalkoholowe ;D Napiszcie jak to było z wami ;D Czekam na komentarze ;D

Gość gość
Po co zachodziłaś w ciążę jak nawet palenia nie chcesz rzucić dla dziecka :o

Gość gość
Ja tez palilam w ciazy i teraz moje dziecko ma astme.... zastanow sie co robisz.

Ale dużo paliłaś? Ja ograniczam już ile się da i mam nadzieję,że do porodu uda mi się rzucić, bo już i tak coraz mnie palę,ale póki co nie mogę przestać całkowicie :( Rozmawiałam z gin. i powiedziałam mu że palę 5 dziennie (bo wtedy jeszcze tyle paliłam) a on mi na to że 5 to sb spokojnie mogę palić...;/

Gość gość
a to piwa bezalkoholowego nie mozna czy co???

Gość gość
Ja często przed ciążą piłam piwo, bo lubię, kilka w tyg. to była norma. W ciąży nie wypiłam ani jednego łyczka. Można? Można!

Gość gość
13.29 a to reklama czego? I żeby w reklamie zrobić błąd? Ja dzieci. Co to są t-s**ty? Poprawcie to!

no nie wiem właśnie jak to jest z tym piwem bezalkoholowym... jedni piszą że można inni ,że nie....

Gość gość
t-s*h*i*t*y?

Gość gość
Piwo alkoholowe nigdy nie jest bez alkoholu, ma znikomą ilość, ale ma, masz oczy? To poczytaj na składzie.

gość 13.39- moim zdaniem to zależy od organizmu;/ ja przez pierwsze 3 miesiące też nie piłam bo mi się nie chciało tego piwa, a teraz już sama nie wiem czy organizm wymaga,ale jak widzę piwo to aż mi ślinka cieknie na jego widok:(

gość 13.39- moim zdaniem to zależy od organizmu;/ ja przez pierwsze 3 miesiące też nie piłam bo mi się nie chciało tego piwa, a teraz już sama nie wiem czy organizm wymaga,ale jak widzę piwo to aż mi ślinka cieknie na jego widok:(

dziewczyny napiszcie jakie były wasze grzeszki w ciąży,bo póki co zostałam tylko zbesztana za fajki a żadna z was się nie przyznała do swoich grzechów, a nie wieżę,że ich nie miałyście ;D

Gość gość
Ja paliłam całą ciążę. Mało ale jednak. Moje dziecko jest zdrowe i mam nadzieje ze to z przyszłości nie wyjdzie. Alkoholu nie ruszyłam ani grama ale ja nigdy nie pilam alkoholu i do tego czasu tak jest

Gość gość
Kocurek ja tez musze sie przyznac do popalania w ciazy. Na poczatku, jak sie dowiedzialam o dziecku rzucilam z dnia na dzien. Ale z biegiem tygodni ciagnelo mnie coraz bardziej. Teraz jestem w 20 tygodniu i wczoraj powiedzialam sobie "to ostatni raz". Na razie jest spoko. Zobaczymy na jak dlugo. Co do palenia w ciazy, mysle, ze kobiety powinny miec wsparcie. Wiadomo jak trudno niektorym rzucic fajki. Kazdy powinien wspierac ciezarna, ale nie tym ze powie no dobra zapal sobie jednego, tylko w jakis sposob odciagac ja od tego, np.poprzez organizowanie dnia. Kiedy moj maz jest w domu w ogole mnie nie ciagnie. Dopiero jak posle dziecko do przedszkola, a maz wychodzi do pracy zaczyna sie jazda. Dlatego wole sie polozyc i przespac pol dnia niz mam palic. Co do piwa, czy ogolnie alkoholu w ciazy, to oczywiscie jestem przeciwna nalogowemu piciu. W pierwszej ciazy zdarzalo mi sie wypic szklanke piwa z sokiem. Moja tesciowa jest pielegniarka, wiec powiedziala ze takie cos raz na jakis czas nie zaszkodzi, a nawet pomoze w odstresowaniu sie przyszlej mamie. Dziwi mnie kiedy widze moja pozal sie Boze kuzynke, ktora chleje codziennie piwsko, a w grudniu rodzi. Do tej pory urodzila juz 3 zdrowych dzieci, ale nie tlumaczy to jej zachowania. Ja ostatnio wypilam sobie karmi, ale odczekalam z godzinke zeby troche odparowalo. Bylo pyszne:) Dlatego nie ma co najezdzac na przyszle mamy, ktore nie radza sobie z nalogami. Wiem jak to ciezko,naprawde...

Gość gość
Ja moze z 5 dziennie.

Gość gość
Moja mama paliła w ciąży i mój dziadek kiedy ona była, ogólnie ponieważ to były lata 80 wiele osób paliło i ja astmy nie mam, chociaż mój ojciec miał jako dziecko, ale to bardziej od alergenów w starym domu.

Gość gość
Moja mama palila w 3 ciazach, ojciec tez. Odkad pamietam w domu bylo zawsze pelno dymu.Mimo wszystko jestesmy zdrowi. Brat czasami ma p*****lca, ale taki charakterny po tatusiu:)

ja też nie chleję codziennie,ale raz na 2 tyg albo tydzień sobie wypiję małe bezalkoholowe piwo i myślę,że jak się wypije takie bezalkoholowe nie ma nic złego... Ale powiedz mi co ile ty się napiłaś takiego piwka? bo ja od jakiegoś miesiąc mam taką jazdę na piwo :( Ale wypiję sobie tak jak wczesniej wspomnialam raz na tydzień albo na 2 tyg. takie 330 ml

Gość gość
Uwazaj z tymi fajkami bo lekarze potrafia rozpoznac ze palilas lezalam z dziewczyna ktora urodzila i polozne obgadywaly ja ze jarala faje bo lozysko czarne bylo, dziecko urodzone w terminie nawet 3 kg nie mialo no i strasznie plakalo (to mowily ze na glodzie jest i chce zajarac petinga)

ja też nie chleję codziennie,ale raz na 2 tyg albo tydzień sobie wypiję małe bezalkoholowe piwo i myślę,że jak się wypije takie bezalkoholowe nie ma nic złego... Ale powiedz mi co ile ty się napiłaś takiego piwka? bo ja od jakiegoś miesiąc mam taką jazdę na piwo :( Ale wypiję sobie tak jak wczesniej wspomnialam raz na tydzień albo na 2 tyg. takie 330 ml

wiem,że lekarz rozpozna,ale mój gin. wie że popalam, a jak mu powiedziałam o tych nieszczęsnych fajkach to mi powiedział że od 5 dziennie to się nic nie stanie

Gość gość
Jedyny grzech jaki popełniam będąc w ciąży tym taki że jem za dużo słodyczy :( to mnie martwi.

Gość gość
Kocurek Nie wieżę ci że twój lekarz ci powiedział że 5 papierosów można spokojnie palić co za bzdury :(

Gość gość
Alkohol w ciąży NIE! !! Jest cos takiego jak FAS, normalnie jak pijecie to dziecko pije razem z wami!! Wyobrazacie sobie taką niewykształcona jeszcze istotę pod wpływem alkoholu? Co to robi z jej mózgiem? Jak hamuje rozwój? Co do FAS to znam osobę której matka piła w ciąży i takie dzieci bardzo łatwo rozpoznać, wpiszcie w wyszukiwarkę i poczytajcie jakie te dzieci mają problemy choćby w szkole z nauką itd

Gość gość
kocurek szuka dla swojego palenia usprawiedliwienia i zwala na lekarza :) zawsze potem można mówić że to przez lekarza jak coś pójdzie nie tak prawda ?

Gość gość
kocurek2405 Dziewczyny co z Was za przyszłe matki, ja będąc w ciązy nawet unikałam dymu papierosowego a słysze że sa takie matki które świadomnie palą, mam nadzieje że życie Wam się za to odpłaci... Jesteście nic niewarte.