Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kocurek2405

Wasze grzeszki w ciąży

Polecane posty

Moim zdaniem przedtem ludzie nie wiedzieli czy coś szkodzi czy nie i się nie przejmowali i dzieci się rodziły zdrowe, a w naszych czasach tylko się mówi,że tego czy tamtego ci nie wolno a później człowiek się zastanawia czy aby nie zaszkodzi dziecku... Zresztą przedtem wszystko było swojskie,naturalne a teraz my to już chyba samą chemię jemy i stąd pełno różnych chorób :(

Gość gość
Kocurek w obecnej ciazy raz karmi, w poprzedniej to nie pamietam. Moze kilka razy w ciagu 39 tyg sie zdarzylo:) Co do tego,ze lekarz rozpozna czy kobieta pali czy nie to prawda. Sam zapach robi swoje, zwlaszcza kiedy lekarz nie pali. A pielegniarkami to nie ma co sie przejmowac. U nas jaraja szlugi w dyzurce,wchodzisz a tu siwo:)

Gość gość
Ty tępa strzało co Ty za głupoty wypisujesz ! że lekarz Ci powiedział ze do 5 papierosów można dziennie i ze to nie szkodzi, Tobie na pewno skoro taka głupia jestes ale szkoda dziecka ze bedzie miało taką matkę. I nie wypisuje takich głupot żeby inne nie były takie mądre,

ale ja mówię poważnie,że gin. mi tak powiedział! Nie będę tutaj wymieniać nazwisk ale powiem tylko tyle że przyjmuje w Myszkowie.

Gość gość
Kocurek zaden lekarz nie powie ,ze palenie czy picie jest zdrowe. Kazda odpowiada za siebie. Juz zaczynaja sie hejty, wiec opuszczam to forum. Wiekszosc z piszacych tutaj ma po 20 lat, zero doswiadczenia i madrosci zyciowej wiec nie bede sie wdawac w dialog z kims, kto rzuca miesem. Kocurek nie potepiam Cie, ale pamietaj wszystko z umiarem.

Gość gość
właśnie kocurek sama piszesz o chemii w jedzeniu to jeszcze dokladasz dziecku dymu papierosowego mądra z ciebie natka nie ma co :(

od tępej strzały to sb możesz wyzywać swoje koleżanki!!! Byłaś kiedyś w nałogu? wiesz co to znaczy? Skoro nigdy nie paliłaś to się nie wypowiadaj!!!

Gość gość
A później się słyszy w telewizji że pijana kobieta w ciązy... albo że dziecko urodziło się chore bo matka całą ciąże jarała... Weź sie nie tłumacz, ja swojemu dziecku w życiu bym czegoś takiego nie zafundowała> Sama mam 2 dzieci, i w momencie kiey dowiedziałam się że jestem w ciązy odstawiłam i fajki i alkohol., dobro i zdrowie dziecka ważniejsze. Nie szanuje takich kobiet jak Ty i uważam że nie zasługują na to żeby być matkami.

Gość gość
To zmień ginekologa i przestań palić i pić! ! Ginekolog nie będzie wychowywal twojego dziecka tylko ty wiec tobie powinno zależeć i skoro wiesz ze to niedobre bo to jasne to po co palisz i szukasz usprawiedliwienia oraz pytasz ginekologa? Nawet gdyby powiedzial ci ze to szkodliwe to i tak pewnie byś palila ale teraz jesteś spokojniejsza bo masz poparcie lekarza a człowiek lubi myśleć że jest ok

Gość gość
Na to Ty czekasz dziewczyno, na pochwały, oklaski, czy skoro uwazając że nie robisz nic złego i masz na to przyzwolenie lekarza - idziesz dumnie ulicą z wypiętym brzuchem i fajkiem w ręku...? Promujesz może jakąś kampanię mającą zachęcić kobiety w ciąży do palenia

Gość gość
Kocurek nie tłumacz się nałogiem bo jesteś dorosłą kobietą i wiesz co powinnaś robić dla dobra dziecka nie jest ci przykro jak na usg patrzysz ?

ale ja się ograniczam!!! Już palę coraz mniej i mam nadzieję,że jeszcze przed porodem przestanę całkowicie palić!!!! A co do picia to przecież nie piję codziennie i to jeszcze normalnego piwa tylko czasami i to BEZALKOHOLOWĄ BAVARIĘ (O.00 % ) !!!!!!!!!!1

Gość gość
Gościu ma racje, jestes tępą strzałą, skoro takie rzeczy wypisujesz i jeszcze zachęcasz do palenia, zebyś jeszcze przez te swoję mądrości nie płakała po porodzie....

Gość gość
Kocurek, ja paliłam przed ciążą i z chwilą gdy się o niej dowiedziałam przestałam palić, a był to 5 tydz. Miałam ochotę nie powiem, nawet śniło mi się, że palę, ale dałam radę i nie zapaliłam ani jednego papierosa! To oznacza, że można nie palić w ciąży i nie wierzę w żadne głupie tłumaczenia, że nie da rady rzucić. To jest tylko 9 mscy twojego życia, a ty nawet tego nie potrafisz poświęcić dla swojego dziecka. Z tym piwem to też przegięcie. Co to znaczy, że mam ochotę? Jesteś istotą rozumną, a nie zwierzęciem i chyba możesz powstrzymać się od czegoś, prawda? Głupie tłumaczenia głupich bab. Tak, dla mnie jesteś głupia.

Gość gość
Cyz Ty nie wiesz że najważniejsze sa piersze pierwsze miesące ciązy , że wszytsko się kształuje u dzieciaczka, najważnijejsze organy - czy wiesz co Ty wyprawiasz!!! Co z tego ze rzucisz jeszcze przed porodem jak największa krzywdę robisz dziecku paląc w ciązy! Tak Ci cięzko wytrzymac kilka miesięcy dla dobra dziecka, a zacząc jarać jak urodzisz i przestawisz dziecko wtedy na butelkę żeby dalej nie zatruwać mu życia!! Ile Ty masz lat że taka głupia jesteś????

Gość gość
Kocurek ale ciekawe teraz zdenerwowały kobiety za ci nie przyklaskują prawda? Zapal sobie i napij się piwa to cię odstresuje.

Gość gość
21 wiek,tyle się mówi o szkodliwosc***alenia,nawet nie będąc w ciazy,o piciu...a Ty autorko świadomie narazasz swoje dziecko?nie dziwie sie,ze używają tu mocnych slow w stosunku do Ciebie. Zasluzylas... inteligentna trudno cie nazwać ,jeśli tego nie rozumiesz.

Gość gość
Dokładnie, idz sobie zapal - przecież nie zaszkodzi to dziecku - jakos tak to leciało... Piwko sobie też walnij ... wkońcu weekend się zaczyna...

Powiem tak,założę,że każda z wam ma/miała jakieś grzechy na sumieniu będąc w ciąży,ale teraz na forum każda zgrywa jakąś świętą matkę polkę!

Gość gość
Skoro uważasz że nie robisz nic złego to rozumiem że nie kryjesz się ze swoim nałogiem ? Tzn czy w rodzinie czy na ulicy... Bo skoro nie robisz nic złego to chyba nie masz się czego wstydzić...

Gość gość
Nie kocurek jestem w piątej ciąży i w żadnej nie miałam żadnych grzeszków ponieważ te 9 mc. dla dobra oraz zdrowia moich dzieci nie robiłam głupot sumienie by mi na to nie pozwoliło. Żeby zaciągać się dymem papierosowym a w tym czasie moje dziecko w brzuchu kopało by mnie serce by mi pękło.

Gość gość
Przestań się tłumaczyć małymi grzechami - to akurat jest grzech ciężki narażac swiadomnie na chroby własne dziecko. Chyba mózg wygrałas na loterii

Gość gość
Palenie w ciąży podwyższa ryzyko autyzmu u dziecka! Skończyłam medycyne, wiem co mówię, niejednokrotnie widziałam takie dzieci, to przykre. Artykuł wyżej jak najbardziej godny przeczytania. Polecam na to jedyne 9 miesięcy abstynencje

Gość gość
Każda kobieta która kocha swoje dziecko jest w stanie poświęcić sie dla jego dobra i odstawić fajki na te kilka miesięcy, Ty widocznie do dobrych matek nie bedziesz należała skoro już na tym etapie nie potrafisz z takich rzeczy zrezygnować, mi równiez sumienie by nie pozwoliło palić wiedzać że pod moim sercem mój bezbronny skarb ufa mi bezgranicznie