Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gołabki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Jutro pierwszy raz bede robic golabki czy mozecie mi doradzic: - jakie mieso kupic- jakie jest najlepsze? ile? - wyczytalam gdzies, ze z kapusty wloskiej, tak? - moja tesciowa piecze gloabki a tu w przepisach kaza gotowac godzine, co razicie?

Gość gość
mieso ma byc swieze kapusta jaka wybierzesz i wolisz a sposob kapieli termicznej wedle uznania baw sie dobrze

Gość gość
ja mieszam mielonego indyka z chuda mielona wolowina, nie przapadam za wieprzowina. Zawijam w liscie kapusty pekinskiej bo sa latwiejsze w obsludze czasami pieke w piekarniku podlane odrobina bulionu/wody i przykryte pozostalymi liscmi i folia aluminiowa czesciej w wolnowarze, ukladam je scisle i tez podlewama odrobina bulionu

Gość gość
Moja mama zawsze robi z mięsa mieszanego, większość to łopatka wieprzowa, do tego kawałek indyka i kawałek wołowiny, musi być trochę tłuszczu, mięso sama mieli. Kapusta zwykła, tj głowiasta, wrzucona na chwilę na wrzątek, takie grubsze "nerwy" z liści ścina trochę żeby zbyt sztywne nie były. Ale z włoskiej również są ok. I chyba gotowanych nie jadłam, zawsze pieczone- podlane bulionem właśnie, przykryte liśćmi kapusty, i to pieką się dość długo, 2 godz. to chyba minimum, ale też zwykle i 2 warstwy w naczyniu są.