Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlecznedziecię

19 miesięcy i dalej pije mleko w nocy,nie mam już sił !

Polecane posty

Gość mlecznedziecię

Hej, przegrzebałam książki,fora,artykuły i żaden sposób na odstawienie butelki nie działa,do tego zauważyłam,że nie chodzi tylko o głód,ale również o ukojenie nerwów itp. Mój syn przesypiał już noce,ale zawsze potem dzieje się to nieuchwytne coś,co zaburza nam system-np śpi całą noc przez 2 miesiace,a potem przez miesiąc znów chce mleko. W dodatku zaczął już trochę mówic,więc nie idzie go oszukac,wodą,herbatą ,smoczkiem czy czymkolwiek innym,nie dam mleka-będzie ryk w niebogłosy. Wczoraj zjadł kolację,wypił mleko o 20 a o 23,50 znów butla,potem o 4,50 to samo!!!! Tak jedzą niemowlaki !!!! Odcięłam smoczek od butelki,powiedziałam,że jest duży i przyszła biedronka smoka odgryźc,ale czy to podziała? Jak mam go oduczyc?Wstaje w nocy,pokazuje na butelkę i KONIEC! Jestem tak przemęczona,że już nie chcę więcej dzieci,jak nie zęby,to przeziębienie,to gorączka,to mleko w nocy,mąż już poszedł spac do drugiego pokoju ;(

Gość gość
przede wszystkim popełniłaś błąd ulegając dzieciakowi dając mu mleko (fuj) za pierwszym skowytem, powinnaś była to olać i zignorować dzieciaka, to jest chore

Gość mlecznedziecię
Chore? Lekarz powiedział,że skoro dziecko potrzebuje to trzeba dac,to nie mój wymysł :( Zwłaszcza,że wypijał po 180 ml,więc był głodny. teraz wypija ledwo 90 ml a czasem nawet 60 ml :(

Gość gość
jakby piłtylko nad ranem...to ok ale 2 razy to przesada...moja ma 14msc i z butli w dzień nie pije od 8msc a w nocy o 4 musi i koniec bo nie bedzie mi spala już a tak spi do 7. Zje o 20 kasze i o 4 120mm czekam az sama przestanie sie budzic, próbowałam juz wszystkiego.

Gość mlecznedziecię
No właśnie jak budził się tylko o 4 czy 5 rano ,wypił i spał dalej to ok,można przezyc,ale teraz to wariactwo,nie umiem sobie z tym poradzic a z niewyspania dopiero odechciewa się walk,bo teraz akurat jest chory,więc budzi się z płaczem co godzinę,więc ja w zasadzie w ogóle nie śpię :( ZOMBIE!

Gość gość
Moje pierwsze dziecko pilo w nocy mleko do 2 roku zycia. Teraz ma 4lata i spi z butelka wody ktora pije w nocy:/ Twoj problem to jeszcze nic bo moj 9miesieczny syn pije w nocy z 8razy:( i jest glodny bo zawsze 150ml wypije. Probowalam juz wszystkiego zeby go oduczyc ale jak nie dam to jest placz i histeria. Moj maz na dodatek pracuje glownie na nocmi wiec musze radzic sobie sama:( jestem wykonczona. Wczoraj zakladalm podobny temacik

Gość mlecznedziecię
Łooo matko....to faktycznie dopiero kłopot :( Zobaczę jak pójdzie mi dzisiaj z tym odciętym smokiem,najgorsze to zmęczenie,bo nie mam siły na spokojną walkę. Mój syn ładnie spał,gdy na kolację dostawał kaszkę,ale teraz już nie chce jej jeśc :(

mój tak jadł mleko w nocy w koncu przestałam i dawałam mu herbatki po jakis 2 tygodniach przestał i je pic i przesypiał juz noce