Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam bulimie. wypadają mi włosy

Polecane posty

Gość gość

dziś zrozumiałam,że tego nie kontroluje.zawsze myślę sobie ,że jutro już nie będą prowokować wymiotów ale znów to robię. dziś gdy czesałam włosy zrozumiałam,że brzydne zamiast pięknieć

Gość gość
skoro rozumiesz to po co to piszesz? szukasz pocieszenia, czy czego? wiesz, ze to szkodzi wiec o co chodzi. idz do psychologa dobrego jak nie mozesz przestac.

Gość gość
nie szukam pocieszenia.piszę ku przestrodze!

Gość gość
kilka lat temu(około8) chciałam szybko schudnąć. przy 165cm ważyłam 59kg, zaczęłam wymiotować, szybko schudłam do 47kg. wtedy zobaczyłam,że wyglądam za chudo, miałam okropnie chude nogi. postanowiłam ,że już nie będę wymiotować i udało mi się przytyć do 52kg. wszystko było ok,ale z biegiem lat przytyłam do 56kg. i pomyślałam,że znów zacznę wymiotować.trwa to już rok,ale teraz nawet nie wchodzę na wagę,bo boję się,że przytyłam.jednak najbardziej przeraża mnie to,że strasznie wypadają mi włosy i ostatnio ułamało mi się szkliwo w 3 zębach

Gość gość
a u stomatologa czułam się tak jakby wiedział,że ma do czynienia z bulimiczką.to było upokarzające gdy otwierałam usta a on widział stan mojego podziurawionego gardła. w jedną wizytę zrobił mi 2 zęby.

Gość gość
najgorsze jest to,że zębów nie na się tak łatwo uratować. 1 sztuczny ząb to koszt około 1,5tysiąca złotych. mało tego sztuczne żeby nigdy nie będą tak białe jak naturalne.dowiedziałam się też ostatnio,że niektóre bulimiczki mają tak zniszczone przewody pokarmowe,że muszą przechodzić poważne operacje

Gość gość
nic jednak nie zabolało mnie tak jak moje wypadające włosy. jeszcze wczoraj były takie piękne

Gość gość
Bulimia mialam przez z10 lat. wlosy zmarnialy, zeby w idealnym stanie. Po kazdym rzyganiu od razu je szorowalam. Po 10 latach z dnia na dzien wyleczylam sie z wymiotowania, bez niczyjej pomocy. Wynioslam sie z toksycznego domu rodzinnego I samo przeszlo. Nie kazdej sie udaje :(

Gość gość
dobrze,że się wyleczyłaś, jak długo już jesteś zdrowa?

Gość gość
mi szorowanie zębów nie pomogło,wręcz odwrotnie. mam słabe zęby ,bo brakuje mi witamin,potasu ,żelaza itp. nadmierne szorowanie ścierało szkliwo i stało się ono jeszcze bardziej podatne na uszkodzenia

Gość gość
Smutne :( Ale z tego da się wyjść. Masz jakieś bliskie osoby, które mogłyby Cię wspierać?

Bulimia wyniszcza organizm. Konsekwencje tej choroby mogą być straszne: zaburzenia pracy serca, osłabienie mięśni, wypadanie włosów, uszkodzenia szkliwa, niedożywienie, odwodnienie... Dobrze, że zrozumiałaś powagę problemu. Zrób kolejny krok i jak najszybciej rozpocznij leczenie. _________________________________________ www.pomocwwarszawie.pl