Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

allegro pomocy

Polecane posty

Gość gość

co zrobic gdy wylicytowałam rzecz inną niz na zdjeciach dodanych w aukcji ? dodam ze kupujący to osoba prywatna ?

Gość gość
rzecz jest podobna a to wielka różnica :(

Gość gość
w jakim sensie inną, wyjaśnij dokładniej

Gość gość
daj link do aukcji bo nie wiadomo o co ci chodzi

Gość gość
http://allegro.pl/obledna-asymetryczna-kamizelka-w-czerni-40-l-i4743485521.html dokładnie o to ,odebrałam przesyłkę i okazało sie że kamizelka nie jest tą którą licytowałam jest podobna ale inny krój no mysle ze jest szyta na podobieństwo ale to nie to różni sie wieloma mankamentami ! a na dodatek ma rozprute pachy (akurat to pikuś ) bo zszycie nie kosztuję dużo , jest mi przykro że zostałam tak oszukana .sprzedawca twierdzi że nic sie nie stało i zwrotu nie przyjmuje .co zrobilibyście na moim miejscu ?

Gość gość
odpowiedź masz w aukcji - SZYTA NA WZÓR ZNANEJ MARKI ! i negatywny komentarz - polecam ci kobieto, bo kręcisz aż się kurzy, zakazuje wpłaty przez payu, potem przenosi konto, potem spada ze schodów, nie chce wysłać zdjęć z realu, ani za pobraniem, nie podała żadnego numeru konta, wszystkie zdjęcia z katalogów, żenada najkrócej ujmując widziały gały co brały, czyli rzecz jest jedynie szyta na jakiś tam wzór, a więc nie oryginalna, a po drugie negatywne komentarze zawsze się czyta, jak byk masz napisane że wszystkie zdjęcia aukcji z katalogów, sorka ale zapłaciłaś za coś czego nie doczytałaś, twoja strata

Gość gość
gość dziś To, że szyta na wzór znanej marki nie upoważnia sprzedawcy do wstawiania zdjęć z katalogu tej marki. Sprzedawca powinien dać zdjęcie towaru, który sprzedaje, a info, że na wzór szyta to może być jedynie informacją marketingową. Zdjęcie jest jedyną formą obejrzenia towaru w sieci, więc powinno być na nim to, co się sprzedaje. Do autorki. Możesz zgłosić to do allegro, że sprzedawca wprowadził cię w błąd, sprzedając towar inny niż na zdjeciu. Po prostu towar niezgodny z opisem, a opisem jest również fota.

Gość gość
dziekuję tak zrobie zgłosze do allegro i przesle zdjęcia ,bede próbowac odzyskac swoje pieniądze bo fakt faktem nie było napisane ze zdjęcie nie jest zdjęciem licytowanego przedmiotu ,

Gość gość
allegro ci nie pomoże ,tak było jest i będzie

Gość gość
nic nie wskóra zgłoszeniem na allegro, sprzedaż jest od osoby prywatnej, a więc nie ma zapewne paragonu, kolejny nieuczciwy sprzedawca nauczony na chamskiej reklamie robić klienta w konia, mogą zablokować mu konto, otworzy drugie i dalej będzie oszukiwać wciskając tandetę, zwyczajnie trzeba dokladnie czytać co się kupuje, żądać realnych zdjęć i przede wszystkim sprawdzać komentarze, moim zdaniem forsa nie do odzyskania, a regulamin allegro znam bo też sprzedaję, trochę kosztowna nauczka dla autorki, ale jak się sparzyła to będzie po 5 razy czytać zanim znów coś kupi

Gość gość
to co sąd ? postępowanie cywilne ?