Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie kosmetyki dla niemowlaka? jaka firma?

Polecane posty

Gość gość

Niebawem zostanę mamą i nie wiem jakie kosmetyki do pielęgnacji wybrać dla dzidzi. Jakich używacie?

Gość gość
Jeśli dziecko nie bedzie miało uczuleń to każde. Skóra dziecka ci powie:)

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=s9hkMOSlMtU

Gość gość
Dziękuję :) a używacie oliwek? Czymś smarujecie ciałko dziecka po kąpieli?

Gość gość
HIPP albo Babydream Rossmannowe. TYlko te nie maja w sobie sztucznych dodatkow. Co do oliwki to podobno stosowac ja tylko przez pierwszy miesiac a pozniej to tylko gdyby dziecko mialo problemy ze skora

Gość gość
Też slyszalam dobre opinie na temat kosmetyków z Rossmanna babydream :)

Gość ałoało
Wszyściutkie kosmetyki mamy Nivea Baby i są ok. Nie podrażniają, nie wysuszają, nawilżają i natłuszczają. Polecam. Moja córcia ma 26 miesięcy i są z nami od pierwszego dnia życia do teraz. Najważniejsze, że może i sa dość drogie, ale mega wydajne, starczają na bardzo długo. Mamy: żel do mycia ciała i włosów, puder łagodzący, oliwkę, mleczko nawilżające i krem na mroźne dni. Mają też boski zapach. Jest również wersja pure&sensitive, zwykłe są hipolarergiczne, a te, nie mają zapachu i są dla super wrażliwych dzieci. Polecam bardzooo! Na prawdę, wybierz je. Pozdrawiam

Gość gość
ja kupilam przed porodem pare kosmetykow i do teraz ich nie uzylam bo maly mial sklonnosci do alergii i kapalam go w emolium niczym juz nie smarowalam kosmety super i wydajny niestety kosztowny po czasie przeszlismy na Nivea 2w1 i tez jest rewwlacyjny! Oliwka do teraz mi stoi z johnsona na nic sie nie przydala :( Wiele probek kosmetykow dostaniesz ze szpitala m.in. sudocrem mi do teraz wystarcza ta probka a minelo pol roku :) wiec spokojnie wystarczy kupic octenisept-na pepuszek ale i dla Ciebie np po porodzie na rane i zawsze go wykorzystasz na kazda inna rane:)

Nivea jest po pierwszym miesiącu nawet na opakowaniu jest tak napisane. Używałam płynu do kąpieli i balsamu hipp. Nienawidzę oliwek

Gość kasia66
babydream nivea :-)

Gość gość
ja takie które się nazywają dzidziuś

Dziewczyny, sama ostatnio robiłam listę przeczy do kupienia (bo poród niebawem) i moja kumpela, która dopiero co urodziła, podesłała mi tego linka. Babka jest chemikiem z wykształcenia, analizuje kategoriami kosmetyki dla dzieci. Szczęka mi opadła jak okazało się, że bardzo, bardzo wiele najbardziej znanych i wiodących kosmetyków dla dzieci to syf. Faktycznie, wygrywają te firmy Hipp i firmy Rossmannowskiej w większości przypadków, więc ja mojego męża na zakupy wysyłam tam :) Polecam Wam ten blog: http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html Jest też sporo wskazówek co do pielęgnacji. Polecają olej migdałowy i lniany, też się w nie zaopatrzę :)

Gość upilka
odradzam kosmetyki johnson, moją córkę uczuliły koszmarnie, zeszło dopiero po sterydach. Fajne są nivea, na odparzenia zdecydowanie Sudocrem, jest rewelacyjny, zawsze mam ze sobą małe opakowanie bo przydaje się nawet na spacerze.

Na johnsona wiele dzieciaczkow ma uczulenie i to od wielu wielu lat. Nawet ja mialam uczulenie na te kosmetyki... polecam babydream rossmannowskie sa rewelacyjne. Mojej siostrze na odparzenia pupy z ktorymi nie poradzil sobie niestety sudocrem pomogl puder babydream. Moja mama sporo czasu spedzila nad czerwona pupa mojej siostry i ani sudocrem ani linomag ani jakas tam masc z aptwki ani nawet maka ziemniaczana nie pomogly tylko dopiero ulge przyniosl ten puder babydream :) oliwke podobno nie jest dobrze uzywac latem- tylko zima, tak slyszalam. Chociaz ja do pielegnacji skory mojej kruszynki bede uzywac tylko lotionu to na poczatku bede kilka kropli oliwki do kapieli dodawac - wedlug poloznej to wystarczy dla skory noworodka :)