Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

książeczka sanepidowska

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Mam takie pytanko W tamtym roku robiłam sobie badania na obecnosc pasozytow do książeczki sanepidowskiej. Akurat znalazłam pracę w odziezowce, więc sprawa książeczki jakoś wyleciała mi z głowy. I tu moje pytanie: czy te badania po tylu miesiącach mają jeszcze ważnosc? Mogę zanieść je do lekarza żeby wyrobić tą książeczkę, czy muszę robić nowe badania? Pozdrawiam :)

Gość do znudzenia to powtarzam
badania są ważne całe życie, książeczkę należy podbijać za każdym razem gdy zmieniasz pracę lub stanowisko

Gość gość
no ale chodzi mi o to że książeczki jeszcze nie mam, bo nie byłam wtedy z wynikami u lekarza :P mam nadzieję, że nie muszę tych badań powtarzać żeby w końcu wyrobić książeczkę :D

Gość gość
nie ma żadnego dedlajnu co do wyrabiania książeczki po otrzymaniu wyników

Gość gość
to mnie uspokoiliście :D przeraziła mnie myśl ponownego wydania 8 dych :D dziękuję za info ;)

Gość gość
nie ma od kilku lat żadnego przepisu mówiącego o tym ,że należy robić badania SS, te co były przepisy już są nieważne a nie ma nowych wydanych, także sanepidy nic o tym nie mówią, bo trzepią na niewiedzy ludzkiej kasę, to jedynie właściciele obiektów żywieniowych aby mieć pewność, że przyjęte osoby są zdrowe mogą kierować na dodatkowe badania SS, ale to jest tylko i wyłącznie ich dobra wola. Dz.U. 2006 nr 25 poz. 191 Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 2 lutego 2006 r. w sprawie badań do celów sanitarno-epidemiologicznych jest już nieaktualne - nieobowiązujące, proszę sobie poczytać sejm - prawo