Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smartfonka

Smartfony do Szlachetnej Paczki

Polecane posty

Gość smartfonka

Pomijam idee czy tam kto czemu się znalazł w takiej sytuacji ale jestem ciekawa kto potem opłaca abonament co miesiąc dla tych czterech czy pięciu pociech danej rodziny. Przecież to dla kogoś kto jest mega biedny to ogromny koszt. Rozumiem spełnianie marzeń ale to chyba generuje dodatkowe koszty w takiej rodzinie. Darujcie sobie przygryzki typu: co mnie to obchodzi, bo nie jest moim celem być złośliwą czy dowalić biednej rodzinie wręcz przeciwnie! Bo jakby się tak nad tym zastanowić to rodzina ma przez to większe wydatki co miesiąc więc jak to jest? a jak mają już abonamenty to chyba tacy biedni nie są. Kurde sama nie wiem co myśleć.

Gość gość
dajmy na to abonament za 30zł x 3 to już jest 90zł :) też mnie to zastanawia. 90 zł to jest dużo jedzenia przy mądrym gospodarowaniu :)

Gość gość
a musi byc smartfon? telefon z klawiatura nie wystarcza? smartfon zapewni im prace i lepszy start niz zwykly telefon?

Gość gość
może oni chcą by im kupować smartfony bez simlocka i będą mieć na karte albo sprzedadzą żeby mieć na wódkę :D

Gość gość
A to smartfon musi buc na abonament?

Gość gość
jest jakaś biedna rodzina,potrzebująca kompletu zimowych opon do suzuki?

Gość gość
Wiecie co, podejrzewam, że te smartfony to marzenia nastolatków. Dzieciaki w szkole mają, to one też by chciały, nie ma się co dziwić. Taki nastolatek mógłby i głodny chodzi, byle nie był wyśmiewany i odrzucany przez rówieśników.

Gość gość
no smartfon nie musi być na abonament może być karta ale to też kosztuje, no ja tam nie wiem ale uważam, że to nie są rzeczy niezbędne do życia moje dziecko ma zwykły telefon i nie uważam żeby było gorsze , nikt też się z niej nie śmieje. Marzenia marzeniami, a co po świętach z tymi dzieciakami. Kurde z jednej strony fajnie, że jest taka akcja, a z drugiej mam kluchę w gardle, bo wiem, że wszystkim nie da się pomóc, a już na pewno nie raz na rok. Ale ten świat jest głupi :(

Gość gość
mój hit: "Pani Maria wychowuje sześcioro dzieci Alina (26l.), Kamila (24l.). Igor (22l.), Klara (19l.), Paweł (17l.) i Tobiasz (16l.). Powodem trudnej dytuacji rodizny jest to, iż partner p. Marii opuścił ją, a ona nie może podjąć pracy ze względu na zajmowanie się domem i liczną gromadką dzieci" :D:D:D ale to nie koniec:P "Szczególne upominki: Alina- szalik Legii Kamila- perfumy najlepeij Christiny Aguilery lub Britney Spears Igor- wstydził się powiedzieć, ale wyznał nam, ze skrycie marzy o własnym aucie, które pomogłoby mu w znalezieniu pracy. Może być uzywane i z niższej półki a nawet zepsuta, gdyż Igor fascynuje się mechaniką i moze je naprawić Klara- kosmetyki typu błyszczyk, tusz do rzęś i brązowe cienie do powiek firmy MaxFactor Paweł- laptop, bo z obecnym musi się dzielić z bratem, może być używany Tobiasz- tablet bądź smarfon, bo w jego starym telefonie nie można grać w żadną grę" hahahahaha:D

Gość gość
Kłamstwo nie ma takiej rodziny

Gość gość
nie ma? no dziwne bo to w moim wojewodztwie:D w ogole u mnie same perelki proszace np. o telewizor plazmowy:D

Gość gość
Ja czytałam sporo opisów rodzin z SP i nigdzie nie widziałam, żeby ktoś prosił o laptopy, smartfony lub inne mało potrzebne rzeczy.