Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dni płodne niepłodne

Polecane posty

Gość gość

zupełnie nie wiem jak to się liczy.. mam w miare regularny okres a mimo to moja skleroza :D ciągle blokuje mi zapmiętanie. Niech mi to ktoś w końcu łopatologicznie wyjaśni

Gość gość
masz smartfona? polecam apke mój kalendarz tam masz co do dnia wyliczone dni plode, ale musisz systematycznie zapisywac kiedy masz okres i kiedy sie konczy. ;p

Gość gość
ja polecam kalendarz dni płodnych http://dniplodne.schorzenia.info/ :) wszystko łatwo i czytelnie ci się rozpisze. I nawet możesz sobie na maila przypomnienie ustawić na dni płodne ;D

Gość gość
dni płodnych i niepłodnych się nie wylicza. Je się wyznacza. jeśli masz z tym problem to polecam mikroskop owulacyjny np Afrodytę. Nie jest to drogie urządzenie a bardzo przydatne

Gość gość
Działa na takiej samej zasadzie jak testy paskowe?

Gość gość
Jesli okres masz co 30 dni to dzielimy to na pol czyli srodek to 15. Nastepnie od pietnastego odliczamy po 5 dni w prawo i w lewo. Te piec dni w prawo i w lewo to są dni płodne. Czyli od 1 do 5 to jest okres. Od 6 do 9 sa dni nieplodne. Od 10 do 20 dni PŁODNE. Od 21 do 30 dni nieplodne. Przyklad na cyklu 28 dni. Znowu dzielimy na pól czyli srodek jest 14. Od 14 odliczamy 5 dni w prawo i 5 dni w lewo i to te dni zawsze są płodne

Gość gość
Działa na zasadzie mikroskopu na ślinę. Nakłada się slinę na szkiełko, czeka do wyschnięcia i obserwuje otrzymany obraz. Jeśli widoczne są takie "paprotki" to znaczy że ma się dni płodne