Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przemoc

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję pomocy, mój ojciec bije mamę. Nie jest alkoholikiem ani nic z tych rzeczy, na pierwszy rzut oka to bardzo porządny człowiek. Jednakże wciąż ją upokaża, wyzywa a w momencie, gdy nie spodoba mu się to, co ona mówi, skacze do niej z pięściami. Moja mama nie pracuje, tylko on nas utrzymuje, co jego zdaniem daje mu prawo do wszystkiego a z racji tego, że mama jest w domu, powinna w jego opinii w ogóle się nie odzywać. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Mama nie chce iść z tym na policję, o rozwodzie też na chwilę obecną słyszeć nie chce, bo jak sama mówi, chce żebyśmy wraz z siostrą wychowały się w pełnej rodzinie. Chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, jak na nas może się to wszystko odbić.

Gość gość
widzisz kochanie mialem 15 lat jak pierwszy raz podnioslem reke na ojca nigdy wiecej nie uderzyl zadnej kobiety

Gość gość
Damski bokser

Gość gość
Mogłabym go uderzyć, ale jestem bardzo drobna i prędzej on zrobi mi krzywdę, niż ja przemówię mu do rozsądku.

Gość gość
takim ludziom nie przemawia sie do rozsadku tylko do uzebienia

Należałoby założyć ojcu "niebieską kartę";kiedy bije mamę,najlepiej zadzwonić po policję i powiedzieć jak wygląda sytuacja w domu;teoretycznie po takim zdarzeniu, z urzędu dzielnicowy powinien tę niebieską kartę założyć...ale w tym kraju ,różnie bywa:(