Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam obowiązek mieć parkę. (Problem z dópy)

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciazy z drugim dzieckiem i wszyscy -od tesciow do przechodniow na ulicy - twierdza ze musze i powinnam a wrecz mam obowiazek miec parke. I juz mi sie to troche udzielilo. Macie jakies dobre riposty na "fajnie byloby gdyby teraz..." , "pewnie celowaliscie w.." , "zycze..." i podobne. Niby problem z dópy ale te wszystkie życzenia i oczekiwania stwarzaja pewną presję a ja sie chce cieszyc tą ciąza bo to moja ostatnia. Nie chce byc rozczarowana.

Gość gość
Kochanie najpierw słownik musisz przeczytać bo pisze się z d**y

Gość gość
Parkę? Dlaczego?

Gość gość
To ty jesteś kretynka ze nie widzisz ze zrobiła to specjalnie....

Gość gość
Wiem najdroższa ale gdybym napisała tak jak ty to by wygwiazdkowalo to kluczowe slowo

Gość gość
Chciała się dziewczyna popisać ze ma słownik w domu...

U mnie było to samo jak się pytali co bedzie to odpowiadałam ze dziecko bo mnie tez już to denerwowało a jak już wiedzielismy że to druga córcia to wogole żałowali nas jakbym niewiem jaka tragedia nas spotkała ludzie są chorzy

Gość gość
I tym się przejmujesz... Wiesz jacy są ludzie a jeszcze tam gdzie nie mamy wpływu to już w ogóle by chcieli pouczać. I z tego powodu czuć presję daj sobie spokój i nie myśl o tym. A i tak za chwile się dowiesz czy chłopak czy dziewczyna

Gość gość
Czułam tą samą presję :D A potem te współczujące spojrzenia, kiedy mowiłam, że będzie druga dziewczynka :D Nauczyłam się to zlewać i każdemu odpowiadałam ,że oboje z mężem jesteśmy przeszczęśliwi, że będzie druga dziewczynka. Co jest zresztą prawda :) Ja trochę marzyłam o synku, ale mąż jest totalnie zakochany w swoich córeczkach :) Jednej wyjątkowo niemiłej sąsiadce odpowiedziałam złośliwie: no pewnie lepiej, żeby bylo chore, byle chłopak :/ i że chyba zdrowie najważniejsze... Ludziom kij do tego, nie przejmmuj się i ciesz się ciążą :)

Gość gość
Nie wiem dokładnie dlaczego. Podobno tak powinno być, zeby było fajnie. Mama tata corka i syn. Jak tylko córki bądz synowie to juz nie jest tak fajnie jak w reklamie. :-/ [uwaga , sarkazm!] Nie chce brac sobie tego do głowy ale zaczynam.

Mnie też t wkurza. Jak mówię że chyba druga córka to zaraz jęki. Ze może jednak będzie syn albo za trzecim razem sie uda. Jasne będę próbować do skutku bo ktoś sobie tak wymyślił

a ja wg innych mam obowiązek mieć drugie dziecko :O jedno z pieluch nie wyrosło, a ja mam już następne planować :O

Gość gość
jakie są plusy posiadania dzieci tej samej płci? czym komplet jest lepszy niz para? Pocieszcie bo raczej bedzie komplet u mnie (dwie dziewczyny)

Gość gość
Ja to jestem dopiero obiektem wspolczucia-4chlopcow i zadnej dziewczynki-a ja uwielbiam moich chlopaczkow:-) Plusy sa takie ze sie razem fajnie bawia,nosza po sobie ubranka,zabawki,graja w pilke itp.minus to taki ze niedla mnie warkoczyki i sukieneczki.trudno

Gość gość
ja jestem w ciazy i kazdy twierdzi ze musi byc syn, ale to musi bo nie moze byc corka starsza :/ no pooy*****. Bedzie syn jak najbardziej akurat tak sie trafilo chociaz nam bylo to obojetne najwazniejsze zeby bylo zdrowe! nasi rodzice tylko wiedza co bedzie innym odpowiadam ze "dziecko" to sie obrazaja i nie rozmawiaja juz na ten temat. Ale ja mam to gdzies. To ze ktos czegos ode mnie wymaga na co wie ze ja nie mam wplywu to jest jego problem a nie moj :D wiec olewaj to autorko i mow ze blizniaki :D

Gość gość
moja ciotka ma trzech synow i jak byla z trzecim w ciazy no to "chooy wujek" ja zostawil ale coz, to stare baby pod blokiem babci plotkowaly ze to dlatego ze corki nie bedzie, bo jak to tak trzech synow miec :D ludzie sa naprawde chorzy

Gość gość
Taka chora nagonka! U nas bylo to samo! Starsza corka to teraz synek! I te glupie teksty ze chlopiec lepszy, ze mniej problemu, ze latwiejszy w wychowaniu. Az w koncu okazalo sie ze bedzie druga corka i co? Zalamka! To wszystko poprostu chore!co za roznica

Gość gość1111
A to jest już standard tylko u mnie jest na odwrót mam już syna a jestem w ciąży z drugim dzieckiem ciągle wszyscy w rodzinie spekulowali kto się urodzi i jakby na złość mówili że na pewno drugi chłopiec a to dlatego że chcielibyśmy dziewczynkę aż w końcu po ostatniej wizycie nie wytrzymałam i specjalnie nakłamałam że to chłopiec rozpuściłam tę wieść gdzie się dało nawet imię podałam. Ja i mąż tylko wiemy a raczej nie wiemy czy to będzie chłopiec czy dziewczynka co będzie to będzie ważne że zdrowe, wszyscy są już zaspokojeni wiedzą o płci naszego dziecka a ja mam spokój i nie wysłuchuje ciągłych bredni i nawet jak się okaże że to córcia to zostawię to tylko dla nas:)

Gość gość
Rzeczywiscie nagonka jest straszna mimo ze u polowy ludzi majacych dwójkę bedą dzieci tej samej plci. Czyli niby zadna sensacja a jednak... Potem nawet rodzice ktorzy nie mieli jakichs silnych preferencji czuja sie zle bo nie ma gratulacji tylko "moze nastepnym razem sie uda", "szkoda ze nie chlopak/dziewczyna". Szczegolnie mezczyzni ktorzy nie maja synow albo kobiety ktore nie maja corek sa uwazani za poszkodowanych przez los. Nosz kuzwa

Gość gość
Wychowalam się w mocno damskim gronie i liczę, że drugie dziecko to będzie dziewczynka. Chłopca też pokocham, ale jakoś wolę dziewczynki.

Gość cołko prowda
o kurde nie gwiazdkuje dópy, a ja zawsze pisałam du/pa :D fajny sposób autorko. Ja już się wk..wiam jak to czytam, takie pitolenie celowaliście, a chcielibyście. Hmmm odpowiadaj może na luziku ze spokojem: "w nic nie celowałam/niczego nie chciałam, z gimnazjum/podstawówki już dawno wyszłam i nie myślę tak głupkowato :) no jak można celować albo coś tam chcieć wytłumacz mi?" raz i drugi i zamkniesz im japy hehehehe

Gość refwerfwf
"Parka"! Co za kretyńskie określenie z prymitywnych środowisk! Mają się rozmnażać potem, ów samczyk i samiczka, czy inny diabeł? Rzyg!