Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wyjąć szczebelek z łóżka?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 14 miesięcy, samo stabilnie chodzi, nawet biega. Zastanawiam się jaki czas jest odpowiedni na wyciągnięcie szczebelków z łóżka, żeby dziecko mogło samodzielnie wchodzić i wychodzić z łóżka. Doradźcie mi, bo jestem zielona - jaki moment jest najodpowiedniejszy ?

moja ma 15 m-cy ale nie wyciągnę szczebelka, bo po pierwsze kręci się i rzuca w łóżeczku, więc na pewno by wyleciała przez tę dziurę, jak nie cała to w połowie, a po drugie ostatnio często protestuje przed snem i latałaby po pokoju zamiast iść spać ;) może wyciągnę jak skończy 2 lata, albo zauważę, że chce wychodzić górą :D

Gość gość
Mój ma 1,5 roku i nadal nie wyjęłam. Wyjmę jak zobaczę, że sam próbuje wyjść górą.

Gość gość
Mój miał 15 mcy, zaczął wychodzić górą, kaskader mały, więc zdjęłam ściankę i w zamian dałam długą barierkę, fakt że wieczorem już nie było luziku że posiedzi i pobawi się w łóżeczku aż zaśnie, z drugiej strony- nieraz do nas próbował przychodzić i nie wyobrażałam sobie że po ciemku przez tą wysoką barierkę skacze...