Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waszeopowiescilil

WASZE OBJAWY PORODU

Polecane posty

Gość waszeopowiescilil

jako ze jutro zaczynam 39 tydzien ciazy i jest to moja pierwsza ciaza, chcialam zapytac mamusie jak odczuwalyscie pierwsze symptomy porodu i w kotrym tygodniu ciazy urodzilyscie. ja jestem juz bardzo zniecierpliwiona a wiem ze moze sie to odbyc nawet do 2 tygodni po terminie. ale moze sie to odbyc tez 2 tygodnie przed terminem. napiszcie prosze skad wiedzialyscie ze to juz :)

Gość gość
2 tyg. przed odszedł czop- wtedy byłam uprzedzona że zwykle do 2 tyg. po tym zaczyna się poród właśnie. A później właściwie nic, brzuch pobolewał ale pobolewał i wcześniej, nie nazwałabym tego skurczami... żadnej biegunki, nieregularnych skurczy, po prostu momentalnie zaczęły się regularne, częste skurcze i prawie od razu odeszły wody.

Gość waszeopowiescilil
bardzo dziekuje za pierwsza odpowiedz :)

Gość gość
Pierwszy poród - poczułam jakby coś pękło w środku i zaczęły sie sączyć wody + czop a po chwili zaczęły sie skurcze... Drugi poród - byłam pewna ze początek porodu rozpoznam bez problemu no bo juz w końcu rodzilam a skończyło sie tak ze dotarłam do szpitala z 6 cm rozwarcia... zaczęło sie tym razem od boli których nijak nie mogłam zaliczyć do regularnych ani na tyle bolesnych zeby twierdzić ze zaczynam rodzic... Spokojnie wiec sobie czekałam (w sumie nie za długo bo cały poród trwał tym razem nie 12 a 5 godzin) az wzięło mnie w sumie w ciagu moze pól godziny tak ze nie mogłam sie ruszyć... do szpitala dotarłam ostatniej sił a niecałe 2 godziny pózniej było po wszystkim...

Gość gość
Objawy?Zadne:-)Bylam juz tydzien po terminie a ze nie chcialam polozyc sie do szpitala to codziennie chodzilam do lekarza na ktg i zbadac sie(przychodnia pol kilometra obok mojego domu)Poszlam na wizyte jak zwykle,stojac na poczekalni poczulam jakby dziecko nagle obrocilo mi sie czy cos w tym stylu.Wchodze do gabinetu a lekarz bada mnie na fotelu i mowi:Jezus Maria dziewczyno!Co ty tu jeszcze robisz?!Przeciez ty juz rodzisz!Cztery centymetry rozwarcia i moge juz dotknac glowki dziecka! Ja w szoku bo nic nie czuje a lekarz mowi mi ze jeszcze dzis urodze i mam sie w miare mozliwosci szybko zglosic do szpitala.Po jakiejsc godzinie od wizyty zaczely sie dopiero bole. Synka uridzilam 3 godziny,40 minut po wizycie u lekarza.Teraz znowu jestem w ciazy i mam nadzieje ze drugi porod rowniez bedzie taki:-) Takze drogie kobietki nie zawsze da sie rozpoznac symtomy porodu bo nie zawsze zaczyna sie on bolami czy odejsciem wod.

Gość gość
Skurcze w nocy bylam 2 tyg po terminie

Gość gość
Wymiotowałam pół nocy. Rano zaczęły odchodzić mi wody więc do szpitala